Casa Albă spune că COVID „nu s-a terminat” după ce Biden a susținut că „pandemia s-a încheiat” înainte de semi-mandat

Secretarul de presă al Casei Albe Karine Jean-Pierre a spus că COVID-19 nu s-a încheiat după ce un congresman republican a spus că nu va participa la o recepție găzduită de președintele Biden din cauza unei cerințe de testare a coronavirusului, în ciuda faptului că Biden a spus anterior că „pandemia s-a încheiat”.

Jean-Pierre a făcut acest comentariu în timpul unei conferințe de presă de marți, după ce reprezentantul Nick LaLota, RN.Y., a declarat că nu va participa la o recepție de la Casa Albă pentru membrii în boboc ai Casei din cauza unui atestat de vaccinare obligatoriu și a rezultatului negativ al testului COVID-19.

“Avem măsuri de protecție pentru a proteja personalul și președintele Statelor Unite. COVID nu s-a terminat. Am fost foarte clar despre asta”, a spus Jean-Pierre. „Sute de americani mor în fiecare zi, iar cazurile sunt în creștere chiar acum astăzi. De aceea luăm măsuri de bun simț, cum ar fi testarea COVID, înaintea adunărilor mari în interior la Casa Albă”.

Într-o declarație, LaLota a spus că respinge invitația lui Biden la primirea bobocilor din cauza cerinței de atestare și testare a vaccinării împotriva COVID-19.

PREȘEDINTELE BIDEN DECLARĂ CĂ PANDEMIA DE COVID-19 „S-A TERMINAT” CU SĂPTĂMÂNI ÎNAINTE DE ALEGERILE DE LA MEDIA TERMEN

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, vorbește în timpul briefing-ului zilnic de presă în Sala Brady Briefing a Casei Albe din Washington, DC, pe 20 ianuarie 2023.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, vorbește în timpul briefing-ului zilnic de presă în Sala Brady Briefing a Casei Albe din Washington, DC, pe 20 ianuarie 2023.
(Mandel Ngan/AFP prin Getty Images)

„Din protest, nu voi participa la adunarea președintelui Biden a membrilor Casei pentru boboci de la Casa Albă săptămâna aceasta”. spuse LaLota. „Cerințele președintelui includ membrii testați pentru COVID cu 24 de ore înainte de a vizita Casa Albă, împreună cu fiecare membru care atestă că este vaccinat sau este supus mascării obligatorii și distanțării sociale.”

„Timpul pentru protocoale de pandemie arbitrare și neștiințifice ar trebui să fie mult în urmă și renunț la o călătorie istorică la Casa Albă pentru a crește gradul de conștientizare a acestei politici punitive, în speranța că președintele Biden o va inversa și alte restricții arbitrare, învechite și neștiințifice din întreaga lume. sistemul federal”, a adăugat el.

În septembrie 2022, Biden a spus că pandemia s-a „terminat”, dar a spus că țara are încă o problemă cu COVID-19.

Fostul VICEPRESEDINTE MIKE PENCE A DESCOPERIT DOCUMENTE CLASIFICATE ÎN INDIANA HOME

Patchogue, NY: Candidatul la Congres Nick LaLota vorbește cu presa în ziua alegerilor în Patchogue, New York, pe 8 noiembrie 2022.

Patchogue, NY: Candidatul la Congres Nick LaLota vorbește cu presa în ziua alegerilor în Patchogue, New York, pe 8 noiembrie 2022.
(Thomas A. Ferrara/Newsday RM prin Getty)

„S-a încheiat pandemia?”, l-a întrebat un reporter pe Biden. “Pdemia s-a încheiat. Încă avem o problemă cu COVID. Încă lucrăm mult la ea”, a răspuns Biden.

„Dacă observați că nimeni nu poartă mască, toată lumea pare să fie într-o formă destul de bună”, a adăugat Biden în timp ce se plimba prin Salonul Auto de la Detroit.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Președintele Joe Biden a fost inaugurat pe 20 ianuarie 2021

Președintele Joe Biden a fost inaugurat pe 20 ianuarie 2021
(Andrew Caballero)

După decizia lui LaLota de a boicota recepția din cauza politicilor sale privind COVID-19, alți republicani, precum reprezentantul Wesley Hunt, R-Texas, au decis să facă același lucru.

„Acum 5 luni, președintele Biden a declarat la televiziunea națională că pandemia s-a încheiat. Cu toate acestea, Casa Albă cere un test COVID negativ pentru a participa la seara finanțată de contribuabili din această seară. Refuz politicos”, a spus Hunt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *