Creșterea plafonului datoriilor îi trimite pe demniști într-un mod complet apocalips: „Haos”, „recesiune”, „criză financiară globală”

Perspectiva de a negocia o creștere a plafonului datoriilor cu republicanii determină avertismente de ruină economică și haos din partea Casei Albe a președintelui Biden și a liderilor democrați din Cameră și Senat.

Democrații de câteva zile sunt concentrați doar pe ceea ce s-ar putea întâmpla dacă nu există un acord pentru a ridica plafonul datoriei până în vară și nu posibilitatea mult mai probabilă de a accepta reduceri de cheltuieli la nivel federal în următoarele câteva luni în schimbul o creștere a limitei de împrumut a guvernului.

Previziunile îngrozitoare ale democraților au început cu secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, care le-a spus săptămâna trecută republicanilor că va fi necesară o creștere a plafonului datoriei până în iunie. Ea le-a îndemnat parlamentarilor să ridice rapid plafonul pentru a permite guvernului să-și plătească în continuare obligațiile și „să protejeze deplina credință și creditul Statelor Unite”.

În weekend, Yellen a speculat pe larg despre ce s-ar întâmpla dacă Congresul nu ar ridica plafonul datoriei până în iunie și a prezis „daune ireparabile aduse economiei SUA, mijloacelor de trai ale tuturor americanilor și stabilității financiare globale”.

DEMOCRAȚII ÎMPINGE PENTRU ELIMINAREA PLAFONULUI DATORIILOR, PERMITĂ ÎMPRUMUTURILE NELIMITATĂ A GUVERNAMENTULUI

Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, este unul dintre mulți democrați care avertizează asupra ruinei economice din cauza forței GOP de a negocia reduceri de cheltuieli ca parte a creșterii plafonului datoriilor.  (Al Drago/Bloomberg prin Getty Images)

Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, este unul dintre mulți democrați care avertizează asupra ruinei economice din cauza forței GOP de a negocia reduceri de cheltuieli ca parte a creșterii plafonului datoriilor. (Al Drago/Bloomberg prin Getty Images)

„Dacă s-ar întâmpla asta, costurile noastre de împrumut ar crește și fiecare american ar vedea că și costurile lor de împrumut ar crește”, a spus Yellen. „Pe lângă asta, neefectuarea plăților care sunt datorate, fie că este vorba de deținătorii de obligațiuni, de beneficiarii de asigurări sociale sau de armata noastră, ar provoca fără îndoială o recesiune în economia SUA și ar putea provoca o criză financiară globală”.

În mod similar, Casa Albă a petrecut săptămâna trecută avertizând asupra scenariilor economice apocaliptice care ar urma să urmeze decizia de a nu ridica plafonul datoriei până în iunie. Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, i-a acuzat pe republicani că „amenință cu uciderea milioanelor de locuri de muncă și a planurilor 401(k) încercând să țină ostatică limita datoriei”.

Jean-Pierre a avertizat în mod repetat că o majorare a plafonului datoriei nu este deschisă negocierii. „Nu vor exista negocieri cu privire la plafonul datoriei”, a spus ea, adăugând că este o „obligație” a Congresului să ridice plafonul fără condiție și „să evite haosul economic”.

Însuși președintele Biden i-a numit pe republicani „demenți din punct de vedere fiscal” săptămâna trecută pentru că au căutat reduceri ale bugetului anual de 6,3 trilioane de dolari al guvernului federal, care a crescut cu peste 50% când a lovit pandemia de COVID. Astăzi, guvernul federal cheltuiește în continuare cu aproape 2 trilioane de dolari mai mult decât a cheltuit chiar înainte de pandemia de COVID pe care Biden a declarat-o „încheiată”.

CONSERVATORII Își ascuți sulițele PENTRU LUPTA ISTORICĂ A PLAFULUI DATORILOR

Președintele Biden i-a chemat pe republicani "dement din punct de vedere fiscal" pentru căutarea reducerilor de la niveluri aproape record ale cheltuielilor federale.

Președintele Biden i-a numit pe republicani „demenți din punct de vedere fiscal” pentru că au cerut reduceri de la niveluri aproape record ale cheltuielilor federale.
(Captură de ecran/Twitter)

Luni, la Senat, liderul majorității Chuck Schumer, DN.Y., a oglindit aceste puncte de discuție, vorbind despre posibilitatea unor luni implicite pe viitor, în loc de modul în care următoarele câteva luni ar putea fi folosite pentru a ajunge la un acord.

„Ascultă ce s-ar putea întâmpla dacă vom fi implicit”, a spus el la Senat. „Ratele dobânzilor vor crește la creditele ipotecare, la împrumuturile auto, la cărțile de credit. Pensiile, banii pe care oamenii i-au pus deoparte, vor pierde miliarde. La fel și IRA-urile și 401(k)s după toate probabilitățile. ratele dobânzilor cresc, oamenii sunt dispuși să plătească mai puțin pentru case”.

„Brinksmanship, luarea de ostatici, nerespectarea datoriei ar trebui să fie excluse”, a adăugat Schumer. „Abordarea republicanilor din Camera cu privire la plafonul datoriei, destabilizatoare, și singurul lucru pe care îl realizează este să reducă probabilitatea unei soluții bipartizane”.

REP. TEXAS ROY SPUNE CĂ VA UTILIZA VOTUL PRIN PLAFUL DATORIILOR PENTRU A EXTRAGE REFORMELE DE CHELTUIELI: „E TREBAREA MEA SĂ NU MAI DĂRĂ ÎN VEDERE”

Avertismentele îngrozitoare ale democraților au venit chiar dacă majoritatea republicanilor au spus că nu au nici un interes pentru o neplată și vor să folosească necesitatea unei creșteri a plafonului datoriei pentru a reduce ceea ce spun ei că au fost cheltuieli federale excesive în ultimii ani.

Președintele Camerei, Kevin McCarthy, deputatul de la California, a cerut discuții cu Casa Albă cât mai curând posibil pentru a evita o neîndeplinire a obligațiilor și pentru a obține un acord la începutul procesului.

Secretarul de presă Karine Jean-Pierre a declarat că Casa Albă nu va negocia o creștere a plafonului datoriei.

Secretarul de presă Karine Jean-Pierre a declarat că Casa Albă nu va negocia o creștere a plafonului datoriei.
(AP Foto/Susan Walsh)

Președintele Comitetului Republican de Studiu Kevin Hern, R-Okla., a criticat săptămâna trecută acoperirea presei naționale a plafonului datoriei, despre care a spus că a fost plin de „șoc irațional și groază”. El a spus că republicanii trebuie să ignore efortul democraților de a eticheta forța GOP pentru reduceri de cheltuieli drept „nesăbuită și iresponsabilă” și a spus că perspectiva mai terifiantă pentru America continuă să se acumuleze pe „datorii nesustenabile”.

Rep. Chip Roy, R-Texas, a respins, de asemenea, propaganda democraților într-un interviu pentru Reuters săptămâna trecută.

“Așa spun ei de fiecare dată. Este ca un ceas”, a spus Roy într-un interviu. „Ne apropiem deja de o recesiune. Întrebarea este cum va arăta – cu excepția cazului în care combinația dintre politica monetară și politica fiscală ne salvează de prostia noastră de a fi cheltuit atât de mulți bani”.

Marți, Heritage Foundation a declarat pentru Fox News Digital într-o declarație exclusivă că presiunea creată de plafonul datoriei este un „instrument indispensabil” pentru a negocia reduceri și a spus că sprijină planul GOP susținut pe scară largă de a limita cheltuielile la nivelurile din anul fiscal 2022, deoarece un început. Anul respectiv a avut încă niveluri de cheltuieli aproape record, iar Heritage a sugerat luarea unor măsuri agresive pentru a reduce cheltuielile inutile.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Aceste politici ar putea include reforme de reglementare, retrageri ale fondurilor necheltuite COVID, reforme ale funcției publice, reforme de autorizare și altele”, a spus Heritage. „În timpul acestui proces, conservatorii ar trebui să respingă propunerile nesăbuite de a elimina sau suspenda limita datoriei și să se asigure că orice creștere este o sumă transparentă în dolari”.

Săptămâna trecută, liderul minorității din Senat, Mitch McConnell, deputatul din Kyoto, a declarat că nu crede că există o situație de nerambursare a datoriei, așa cum au prezis democrații.

„În cele din urmă, cred că cel mai important lucru de reținut este că America nu trebuie să-și onoreze datoria”, a spus el. “Nu a fost niciodată și nu va fi niciodată. Dar vom ajunge într-un fel de negociere cu administrația pentru a afla care sunt circumstanțele sau condițiile în care plafonul datoriei va fi ridicat… Nu, nu m-ar preocupa o criză financiară”.

Kelly Laco de la Fox News a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *