Departamentul de Stat emite un avertisment de călătorie la Cancun după ce șoferii de taxi îi atacă pe șoferii Uber, pasagerii

Departamentul de Stat al SUA a emis o avertizare de călătorie în orașele paradis turistice de-a lungul Coasta Caraibelor a Mexicului pe fondul ciocnirilor dintre șoferii de taxi nemulțumiți și clienții și șoferii Uber cu rideshare.

Avertismentul vine după ce șoferii de taxi cu medalion din statul Quintana Roo din Mexic, unde se află Cancun și alte zone turistice populare din Peninsula Yucatan, au hărțuit și atacat șoferii și pasagerii din vehiculele Uber din cauza frustrărilor legate de concurența pe care o oferă serviciul de ride-share. .

Taximetriștii au blocat chiar luni una dintre principalele drumuri care duc la cartierul hotelier din stațiunea Cancun. Asta i-a forțat pe unii turiști să meargă sau să prindă plimbări în camionete de poliție pentru a-și lua zborurile sau pentru a-și face check-in.

Departamentul de Stat sfătuit călători că „disputele anterioare dintre aceste servicii și sindicatele locale de taximetrie au devenit ocazional violente, ducând la rănirea cetățenilor americani în unele cazuri”.

AMERICANII CĂLĂTORIAZĂ ÎNTRE MEXIC, SUA VĂD VACANZELE SE TRANSFORMĂ ÎN COȘMARURI LA FRONTIERĂ

Taximetriștii trec pe lângă un panou pe care scrie: "Luptăm pentru drepturile taximetriștilor" în timpul unui protest împotriva reglementării aplicațiilor de transport taxi, cum ar fi Uber, în Cancun, Mexic, 11 ianuarie 2023.

Șoferii de taxi trec pe lângă un panou pe care scrie „Luptăm pentru drepturile șoferilor de taxi” în timpul unui protest împotriva reglementării aplicațiilor de transport în taxi, cum ar fi Uber, în Cancun, Mexic, 11 ianuarie 2023.
(Reuters/Paola Chiomante)

Site-urile de socializare au fost pline în ultimele două zile de videoclipuri în care turiștii sunt certați – și într-un caz, aparent manipulați – de grupuri de mai mulți șoferi de taxi în uniformă.

Departamentul de poliție din Cancun a împărtășit fotografii cu călătorii urcând în patul camioanelor de poliție și a spus că „având în vedere blocajele de pe bulevardul Kukulcan, ofițerii noștri de tranzit au ajutat oamenii să ajungă la aeroport”.

AUTORITĂŢILE MEXICANE GĂSĂ MAŞINĂ CĂRITĂ DE GOLANT A BĂRBATULUI DISPARUT din Ohio, cadavre îngropate în apropiere: RAPORT

Șoferii de taxi susțin un protest împotriva reglementării aplicațiilor de transport taxi, cum ar fi Uber, în Cancun, Mexic, 11 ianuarie 2023.

Șoferii de taxi susțin un protest împotriva reglementării aplicațiilor de transport taxi, cum ar fi Uber, în Cancun, Mexic, 11 ianuarie 2023.
(Reuters/Paola Chiomante)

Primarul din Cancun le-a cerut șoferilor de taxi să dea dovadă de reținere.

„Nu voi permite unui grup mic să dăuneze reputației stațiunii și siguranței umane”, a spus primarul Ana Patricia Peralta într-un mesaj înregistrat.

Uniunea Taxiurilor, care reprezintă aproximativ 12.000 de membri în Cancun, a fost indignată de o hotărâre judecătorească din 11 ianuarie care permite Uber să opereze fără o licență de transport public care este necesară taxiurilor. Mexico News Daily a raportat.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Plaja Cancun în timpul verii.

Plaja Cancun în timpul verii.
(iStock)

Uber nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Fox News Digital.

Avertismentul de securitate vine după ce Departamentul de Stat a emis aviz de călătorie în zeci de state mexicane din cauza preocupărilor legate de criminalitate, inclusiv avizele „Nu călătoriți” către statele Zacatecas, Guerrero, Colima și altele.

Associated Press a contribuit la acest raport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *