DOJ acuză un dublu din Florida pentru că a amenințat centrele de sarcină în criză ca urmare a deciziei lui Dobbs de răsturnare a lui Roe

Doi rezidenți din Florida au fost inculpați marți de Departamentul de Justiție al SUA pentru atacuri asupra centrelor de resurse privind sarcinile în criză, devenind primul dintre astfel de rechizitori după scurgerea proiectului de aviz al Curții Supreme pentru a anula Roe v. Wade.

Caleb Freestone, în vârstă de 27 de ani, și Amber Smith-Stewart, în vârstă de 23 de ani, ar fi conspirat pentru a împiedica angajații unităților de servicii de sănătate reproductivă dintr-o clinică din Winter Haven, Florida, să ofere servicii, potrivit rechizitoriului.

Protestatarii țin un semn verde care protestează împotriva răsturnării lui Roe vs. Wade în New York City.

Protestatarii țin un semn verde care protestează împotriva răsturnării lui Roe vs. Wade în New York City.
(Peter Gerber/Fox News Digital)

Ambii suspecți sunt acuzați că au vizat unitatea de resurse pentru sarcini din Winter Haven și au vandalizat-o cu amenințări vopsite cu spray, cum ar fi: „Dacă avorturile nu sunt sigure decât niciunul. [sic] ești tu”, „TIMPUL TĂU A SCHIS!!”, „VENIM PENTRU TU” și „Suntem peste tot”.

ABORTUL ESTE UN „SEMNE NECESAR” A CE A UITAT SOCIETATEA, Spune Arhiepiscopul Catolic

Winter Haven nu a fost singura clinică vizată de Freestone și Smith-Stewart. De fapt, rechizitoriul susține că au vizat și unități din Hollywood, Florida și Hialeah, Florida.

Prin vopsirea cu spray a amenințărilor, Freestone și Smith-Stewart au încălcat Legea privind libertatea de acces la intrările clinice sau FACE. Președintele Bill Clinton a semnat actul în 1994 și interzice utilizarea oricărui tip de forță sau intimidare împotriva oricărei persoane care solicită un avort, a oricărei persoane care își exercită dreptul la libertatea religioasă conform Primului Amendament sau a distrugerii sau a distrugerii intenționate a unei instituții de sănătate reproductivă sau a unui loc de cult.

Un grup de protestatari anti-avort prăbușește mitingul de acțiune pentru marșul femeilor pentru drepturile reproductive la Mariachi Plaza din Los Angeles, California, pe 8 octombrie 2022.

Un grup de protestatari anti-avort prăbușește mitingul de acțiune pentru marșul femeilor pentru drepturile reproductive la Mariachi Plaza din Los Angeles, California, pe 8 octombrie 2022.
( DAVID MCNEW / AFP) (Fotografie de DAVID MCNEW/AFP prin Getty Images)

Freestone și Smith-Stewart ar fi folosit amenințări cu forța pentru a intimida și a interfera cu angajații de la o unitate de servicii de sănătate a reproducerii din Winter Haven, pe baza faptului că ei le furnizau acele servicii.

SUSPECT INRMAT ARESTAT LANGA CASA JUSTICIEI KAVANAUGH, ACUZAT DE TENTATA DE OMOR

De asemenea, duoul ar fi încălcat Legea FACE prin deteriorarea unității cu amenințări vopsite cu spray, deoarece unitatea oferă servicii de sănătate a reproducerii.

Atât Freestone, cât și Smith-Stewart riscă până la 12 ani de închisoare, trei ani de eliberare supravegheată și amenzi de până la 350.000 de dolari dacă vor fi găsiți vinovați.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Mai multe părți sunt implicate în investigarea și urmărirea penală a acestui caz, inclusiv Biroul FBI Tampa, Departamentul de Poliție din Miami, procurorul adjunct al SUA Lisa Thelwell și procurorii Sanjay Patel și Laura-Kate Bernstein de la Secția Penală a Diviziei pentru Drepturile Civile.

DOJ a fost criticat pentru arestarea activiștilor pro-viață anul trecut, în urma mai multor atacuri încă nerezolvate asupra centrelor de sarcină în criză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *