FLASHBACK: Pence l-a urmărit pe Trump din cauza unor documente clasificate înainte de a găsi ascuns în propria sa casă

Fostul vicepreședinte Mike Pence l-a criticat odată pe fostul președinte Trump pentru manipularea greșită a documentelor clasificate în noiembrie, doar pentru ca Pence să descopere documente clasificate în propria casă săptămâna aceasta.

Pence a făcut aceste comentarii în timpul unei apariții în noiembrie la Meet the Press, gazda Chuck Todd întrebându-l pe o serie de subiecte. Pence a calificat la acea vreme modul în care Trump a gestionat documentele clasificate „necorespunzător”.

“Nu am ezitat să-l critic pe președinte când cred că a greșit. Și în mod clar, deținerea de documente clasificate într-o zonă neprotejată nu este potrivită”, a spus Pence, criticând în continuare modul în care Departamentul de Justiție al lui Biden a gestionat problema.

“Am fost în Comisia Judiciară timp de zece ani în Camera Reprezentanților. Eu știu cum funcționează Departamentul de Justiție și trebuiau să existe multe alte modalități de a rezolva aceste probleme”, a adăugat el.

CASA ALBA NU VA LUMINA NOUĂ SCANDALULUI BIDEN DOCS ÎN PRIMUL RĂSPUNS LA REPUBLICANII DE SUPRAVEGHERE

Donald Trump și Mike Pence pozează împreună pe o scenă.

Donald Trump și Mike Pence pozează împreună pe o scenă.
(Getty Images)

Această imagine conținută într-un dosar al Departamentului de Justiție din 30 august 2022 și redactată parțial de FBI, arată o fotografie a documentelor confiscate în timpul percheziției de 8 august de către FBI a fostului președinte Donald Trump. moșie a-Lago din Florida.

Această imagine conținută într-un dosar al Departamentului de Justiție din 30 august 2022 și redactată parțial de FBI, arată o fotografie a documentelor confiscate în timpul percheziției de 8 august de către FBI a fostului președinte Donald Trump. moșie a-Lago din Florida.
(Departamentul de Justiție prin AP)

Momentul a revenit în centrul atenției după un raport de marți de la Fox News care detalia că avocații lui Pence au descoperit aproximativ o duzină de documente clasificate în casa sa din Indiana. Pence a informat Congresul săptămâna aceasta că documentele au fost găsite în casa sa din Carmel, Indiana, pe 16 ianuarie.

Reprezentanții lui Pence spun că au pus imediat documentele într-un seif și au informat Departamentul de Justiție, iar FBI a recuperat documentele pe 19 ianuarie.

REPUBLICANII DOJ STIFF-ARMS HOUSE ÎN PRIMUL RĂSPUNS LA CERERILE COMITETULUI JUDICIAR A CASEI

Echipa lui Pence a spus că, deși documentele poartă marcaje clasificate, Departamentul de Justiție sau agenția care emite documentele va trebui să ia o decizie finală dacă documentele sunt considerate clasificate sau nu.

Pence li se alătură lui Trump și președintelui Biden pentru a fi găsit că au manipulat greșit documente clasificate, Trump păstrând documente în casa sa din Mar-a-Lago, iar Biden păstrând unele în casa sa din Wilmington, Delaware.

Președintele american Joe Biden face remarci despre ceea ce el numește "lupta continuă pentru Sufletul Națiunii" în fața Independence Hall din Independence National Historical Park, Philadelphia, SUA, 1 septembrie 2022.

Președintele american Joe Biden rostește remarci despre ceea ce el numește „bătălia continuă pentru sufletul națiunii” în fața Independence Hall din Parcul Istoric Național Independence, Philadelphia, SUA, 1 septembrie 2022.
(REUTERS/Jonathan Ernst IMAGINI TPX ALE ZILEI/Fotografie de fișier)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

DOJ a deschis investigații atât asupra lui Trump, cât și asupra lui Biden, dar încă nu a anunțat o anchetă asupra lui Pence.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *