Guvernatorul Dunleavy vrea să facă din AK „cel mai pro-viață stat” din SUA

Guvernatorul Alaska, Mike Dunleavy, le-a spus parlamentarilor luni seara că dorește să colaboreze cu ei pentru a face din Alaska „cel mai pro-viață stat din țară”, cu politici care sprijină familiile și fac din stat un loc accesibil și dezirabil pentru a trăi.

“Copiii sunt o binecuvântare și nu ar trebui priviți ca o povară. Dar toți trebuie să acceptăm că a crește o familie astăzi este mai dificil decât atunci când mulți dintre noi creșteam”, a declarat republicanul într-o sesiune comună a Legislativului în timpul primul discurs privind starea statului al celui de-al doilea mandat.

El a citat inflația și costurile locuințelor, alimentelor și energiei, despre care el a spus că „i fac pe oameni să se gândească de două ori la creșterea familiei sau chiar la întemeierea uneia”.

AK GOV. MIKE DUNLEAVY PROPUNE PLAN DE CAPITALIZARE PE PIEȚELE CARBONULUI

El a spus că, dacă factorii de decizie politică au succes, ei vor adopta politici de reducere a costului vieții, abordând opțiunile de îngrijire a sănătății și ajutând la crearea de locuri de muncă cu salarii care pot sprijini familiile.

Curtea Supremă din Alaska a interpretat dreptul la confidențialitate al constituției statului ca incluzând dreptul la avort.

Dunleavy a spus că parlamentarii au șansa în această sesiune de a „schimba cursul istoriei Alaska”. El a cerut să se acționeze cu privire la o serie de inițiative, inclusiv legislația care vizează criminalitatea și sănătatea publică și eforturile de promovare a statului, pe care l-a numit o „centrală de resurse”.

Discursul, rostit la o săptămână după o nouă sesiune legislativă, a atins și teme familiare pentru Dunleavy, care în noiembrie a devenit primul guvernator al Alaska din 1998 care a câștigat mandate consecutive. Printre acestea se numără lupta împotriva acțiunilor federale considerate ca încetinirea sau întârzierea proiectelor de dezvoltare energetică.

Guvernatorul Mike Dunleavy își propune să facă din Alaska un loc accesibil și dezirabil de locuit pentru familii.

Guvernatorul Mike Dunleavy își propune să facă din Alaska un loc accesibil și dezirabil de locuit pentru familii.
(AP Foto/Mark Thiessen, fișier)

El a apreciat, de asemenea, ceea ce a considerat ca fiind succese ale primului său mandat, cum ar fi adoptarea unei legislații care vizează îmbunătățirea abilităților de citire pentru studenți și plata a 3.284 USD către rezidenți toamna trecută, reprezentând o combinație a dividendului anual de la fondul de petrol al statului și o plată specială de ajutor energetic.

Verificările au fost aprobate de parlamentari anul trecut, când petrolul era în jur de 115 de dolari pe baril. Mai recent, petrolul North Slope a fost în intervalul de 80 de dolari pe baril. Dunleavy propune un dividend de aproximativ 3.860 USD în acest an. Președintele Senatului republican, Gary Stevens, și-a exprimat îngrijorarea că suma este prea mare, având în vedere obligațiile pentru alte servicii de stat.

Majoritatea Senatului și-a exprimat interesul pentru a aborda finanțarea educației și problemele de pensionare și reținere a profesorilor.

ALASKA GOV. DUNLEAVY ÎL DENUMEȘTE JUDECĂTORUL JUDE PATE LA CURTEA SUPREMA DE STAT

Senatul de 20 de persoane este controlat de o coaliție bipartizană formată din nouă democrați și opt republicani. Camera de 40 de membri are o majoritate de 23 de membri condusă de republicani, care include doi democrați din mediul rural și doi independenți din mediul rural. Doi republicani ai Camerei – deputații Louise Stutes și David Eastman – nu sunt în majoritate sau minoritate.

Dunleavy, în discursul său televizat, a sunat un ton optimist și a spus că este optimist cu privire la începerea noii sesiuni „pentru că cred că ceea ce facem acum în următoarele patru luni va stabili cursul Alaska nu doar pentru următorii patru ani, ci și pentru următorii 50 de ani și mai departe”.

El a vorbit despre eforturile de îmbunătățire a securității alimentare și despre propunerea sa de a monetiza carbonul. Parlamentarii și-au exprimat interesul pentru a afla mai multe detalii despre planul de carbon, pe care Dunleavy l-a prezentat ca o modalitate de a genera venituri pentru stat.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Membrii majorității Senatului au descris discursul drept pozitiv. Stevens a spus că a văzut o schimbare în Dunleavy, a cărui relație cu parlamentarii a fost uneori controversată în timpul primului său mandat. Stevens a spus că crede că Dunleavy este „mai confortabil” în rolul său de guvernator și crede că Senatul poate găsi un punct comun cu Dunleavy.

Senatorul Bill Wielechowski, un democrat Anchorage, a spus că apreciază comentariile lui Dunleavy despre sprijinirea familiilor. Dar el a spus că speră ca o parte din astfel de eforturi să includă măsuri de abordare a locuințelor la prețuri accesibile și îngrijirii copiilor, confruntându-se cu întârzierea în distribuirea beneficiilor de timbre alimentare și finanțarea K-12.

A existat un miting în sprijinul finanțării educației în afara Capitoliului înainte de discursul lui Dunleavy.

Liderul minorității din Casa Calvin Schrage, un independent de la Anchorage, a declarat într-o declarație că caucusul său este „încurajat că guvernatorul se concentrează pe a face din Alaska un loc grozav pentru a crește o familie”. Schrage a spus că adăugarea de bani pentru școli, abordarea pensiilor pentru profesori și ofițerii de siguranță publică și creșterea investițiilor în sănătatea mamei și a copiilor sunt modalități de a face acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *