Half Moon Bay, California, împușcături mortale în fermă: cine este suspectul Chunli Zhao?

Chunli Zhao, un locuitor de 67 de ani din Half Moon Bay, a fost arestat în legătură cu împușcarea mortală a șapte persoane – și rănirea a opta – la două întreprinderi agricole din nordul Californiei.

La aproximativ două ore după ce deputații au răspuns la cele două scene separate de filmare, autoritățile au spus că Zhao a fost găsit luni la ora 16:40, în vehiculul său, în parcarea secției de poliție din Half Moon Bay, biroul șerifului din San Mateo, de un adjunct și a fost luat în arest. fara incidente. Biroul șerifului spune că se crede că Zhao a acționat singur, iar în interiorul vehiculului său a fost găsită o armă. Cu toate acestea, rămân întrebări cu privire la motivul împușcăturilor de la Concord Farms și Mountain Mushroom Farm.

Președintele Consiliului de Supraveghere al Județului San Mateo, Dave Pine, l-a descris pe Zhao drept un „lucrător nemulțumit”, a informat KRON. Într-o declarație, Pine a mai menționat: „California are printre cele mai stricte legi privind armele din Statele Unite, pe care le-am consolidat prin acțiuni locale aici, dar trebuie făcut mai mult”.

KABC-TV a raportat că Zhao a lucrat la una dintre fermele de ciuperci și că toate victimele erau și muncitori din agricultură. Priza a obținut un videoclip dramatic de pe telefonul mobil, a filmat pe Kati McHugh, locuința din Half Moon Bay, arătând trei ofițeri cu armele scoase se apropie de vehiculul lui Zhao, înainte de a-l lupta la pământ.

O împușcătură în NORDUL CALIFORNIA LASĂ CEL ȘAPTE MORȚI, SUNT OFICIALII: SUSPECT ÎN CUSTODE

Potrivit The Independent, Zhao a lucrat la ferma de ciuperci timp de zeci de ani.

Chunli Zhao, în vârstă de 67 de ani.

Chunli Zhao, în vârstă de 67 de ani.
(Oficiul șerifului din județul San Mateo)

Despre suspect, șeriful din județul San Mateo, Christina Corpus, a declarat marți pentru CNN: „Nu a fost un steag roșu pentru noi, nimic care să-l pună pe radarul nostru. Era cunoscut persoanelor de la locul de muncă pentru că era angajat acolo”.

Într-o conferință de presă de luni, Corpus a spus că se crede că împușcăturile au avut loc în fața copiilor. „Este o locație rurală mare, așa că oamenii lucrează, este răspândit, sunt și oameni care locuiesc în locație”, a spus ea. „Așa că a fost după-amiază, copiii nu erau la școală și pentru copii să fie martori, acest lucru este de nespus.”

Caseta de poliție de la Biroul șerifului din San Mateo din țara marchează parametrul scenei unei împușcături, după ce un bărbat înarmat a ucis mai multe persoane la două întreprinderi agricole din Half Moon Bay, California, marți, 24 ianuarie 2023.

Caseta de poliție de la Biroul șerifului din San Mateo din țara marchează parametrul scenei unei împușcături, după ce un bărbat înarmat a ucis mai multe persoane la două întreprinderi agricole din Half Moon Bay, California, marți, 24 ianuarie 2023.
(AP Photo/ Aaron Kehoe)

FBI San Francisco a declarat că a ajutat la ancheta Half Moon Bay „oferind resurse de investigație și criminalistică”, deși Biroul Șerifului din județul San Mateo este agenția principală de investigație.

Identitățile celor șapte victime decedate nu au fost încă dezvăluite oficial de medicul legist. KABC a identificat dintre cei uciși drept Marciano Martinez-Jimenez, un angajat la Concord Farms. Nepotul lui Martinez-Jimenez, Carlos Martinez-Maya, a declarat postului că ferma a anunțat familia despre moartea lui.

Personalul de aplicare a legii controlează locul unei împușcături, luni, 23 ianuarie 2023, în Half Moon Bay, California.

Personalul de aplicare a legii controlează locul unei împușcături, luni, 23 ianuarie 2023, în Half Moon Bay, California.
(AP Photo/Jeff Chiu)

Starea celei de-a opta victime supraviețuitoare este necunoscută.

Într-o declarație pentru CNN, Concord Farms a declarat: „Fără cunoștințe anterioare despre acest om înarmat sau despre motivele sale, suntem cutremurați și foarte dornici să obținem mai multe informații de la autorități și de la investigațiile lor. Inimile noastre sunt alături de victime, familiile lor și Comunitatea chinezo-americană – de la Half Moon Bay până la Monterey Park.”

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Fox News Digital a contactat în mod independent Concord Farms marți.

Vărsarea de sânge din Half Moon Bay a fost cea de-a doua împușcătură în masă pentru California în câteva zile. Sâmbătă, suspectul Huu Can Tran ar fi deschis focul în sala de dans Lai Lai, o sală de dans din Monterey Park, ucigând 11 persoane și rănind alte nouă, potrivit poliției. S-a întâmplat înainte de Anul Nou Chinezesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *