Liderul democrat al Camerei, Jeffries, îi cere lui McCarthy să-l numească din nou pe Schiff, Swalwell în Comitetul de Informații

Liderul democrat Hakeem Jeffries, într-o scrisoare adresată președintelui Camerei, Kevin McCarthy sâmbătă, a cerut ca doi „legislatori eminamente calificați” să fie renumiți în Comisia pentru Informații, în ciuda presupuselor legături cu un spion chinez.

Jeffries a spus că Eric Swalwell și Adam Schiff, ambii democrați din California, au peste două decenii care asigură supravegherea comunității de informații a națiunii.

Rep. Eric Swalwell, D-Calif., dă vina "răzbunare politică" pentru retorică despre care a spus că duce la amenințări cu moartea.

Rep. Eric Swalwell, D-Calif., dă vina pe „răzbunarea politică” pentru retorica despre care a spus că duce la amenințări cu moartea.
(captură de ecran MSNBC)

Cererea vine în timp ce McCarthy plănuiește să-i blocheze pe Swalwell, Schiff și reprezentantul democrat Ilhan Omar de la locurile din Comitetul de Informații al Camerei.

McCarthy a declarat recent pentru Punchbowl News că „Swalwell nu poate obține o autorizație de securitate în sectorul privat. Nu îi voi da o autorizație de securitate guvernamentală”.

McCarthy a mai spus: „Schiff a mințit de prea multe ori publicul american” și a susținut că critica deschisă a lui Omar la adresa Israelului este la limita antisemite.

ERIC SWALWELL NEAGĂ FACȚIUNILE ÎN SCANDALUL DE SPIONI CHINEZI

Legăturile lui Swalwell cu presupusul spion chinez Christine Fang, cunoscută și sub numele de Fang Fang, au fost raportate pentru prima dată de Axios în decembrie 2020 și i-au determinat pe republicanii Camerei să elaboreze o rezoluție pentru a-l elimina pe Swalwell din Comitetul Permanent Selectat pentru Informații al Camerei. Rezoluția a fost depusă de democrați.

Axios raportase că Fang i-a vizat pe politicieni în devenire, inclusiv pe Swalwell, și că anchetatorii federali l-au alertat pe Swalwell despre comportamentul lui Fang în 2015. Swalwell a întrerupt apoi toate legăturile cu Fang și nu a fost acuzat de nicio faptă greșită, se arată în raport.

Rep. Adam Schiff, D-Calif., vorbește cu reporterilor în timp ce pleacă de la ședința finală a Comitetului Selectat al Camerei pentru a investiga atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului SUA din clădirea de birouri Canon House din Capitol Hill, pe 19 decembrie 2022, în Washington DC.

Rep. Adam Schiff, D-Calif., vorbește cu reporterilor în timp ce pleacă de la ședința finală a Comitetului Selectat al Camerei pentru a investiga atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului SUA din clădirea de birouri Canon House din Capitol Hill, pe 19 decembrie 2022, în Washington DC.
(Drew Angerer/Getty Images)

Se presupune că Fang a făcut parte din efortul de strângere de fonduri al lui Swalwell pentru campania sa de realegere din 2014, deși ea nu a făcut nicio donație, potrivit oficialilor de la Intelligence. De asemenea, ea a interacționat cu Swalwell de mai multe ori de-a lungul mai multor ani și a plasat un stagiar în biroul lui. Se pare că ea a fugit din Statele Unite și s-a întors în China.

MCCARTHY CONFIRMĂ SCHIFF, SWALWELL, OMAR VA PIERDERE LOCURI ÎN COMITET

Swalwell continuă să spună că nu a făcut nimic rău.

Schiff, Swalwell și Omar au făcut cereri oficiale Comitetului director pentru a fi reintegrați ca membri ai comitetului de informații și ai comisiei pentru afaceri externe ale Camerei în această lună, împreună cu cererea lui Jeffries.

„Înțeleg că intenționați să rupeți tradiția îndelungată a Camerei de respect față de recomandările Comitetului de Informații ale partidului minoritar și să refuzați locuri membrului de rang Schiff și reprezentantului Swalwell”, a spus Jeffries. „Negarea locurilor membrilor în mod corespunzător ai Caucusului Democrat al Camerei contravine misiunii serioase și sobru a Comitetului de Informații”.

Reprezentantul Ilhan Omar, democrat din Minnesota, alături de membrii Congresului Black Caucus de la marginea Senatului Capitoliului SUA din Washington, DC, SUA, miercuri, 19 ianuarie 2022.

Reprezentantul Ilhan Omar, democrat din Minnesota, alături de membrii Congresului Black Caucus de la marginea Senatului Capitoliului SUA din Washington, DC, SUA, miercuri, 19 ianuarie 2022.
(Eric Lee/Bloomberg prin Getty Images)

El a mai spus, la cel de-al 117-lea Congres, doi membri au fost excluși din comitetele lor printr-un vot bipartizan după ce au incitat direct la violență împotriva colegilor lor în timpul insurecției violente și atacului asupra Capitalei.

DEMOCRATII DE CASA INTENȚIE SĂ SĂ ȘEDE ÎN TOATE COMISIEILE REPUBLICANE SELECTE

„Nu servește drept precedent sau justificare pentru înlăturarea reprezentanților Schiff și Swalwell, având în vedere că nu au manifestat niciodată gânduri sau comportamente violente”, a spus Jeffries.

Swalwell și-a exprimat experiența în cadrul comitetului de informații în pledoaria sa de a fi renumit.

Totuși, era pe deplin conștient de faptul că președintele Camerei ar putea avea alte planuri.

REPORTER AMENINȚĂ CU ACȚIUNE JURIDICĂ ÎMPOTRIVA ADAM SCHIFF DUPĂ FIȘIERE TWITTER AȚI O BOMBĂ

„…După ce am discutat cu liderul Jeffries, scriu pentru a solicita să mă întorc în calitate de membru al Comitetului permanent selectat al Camerei pentru informații”, a spus Swalwell într-o scrisoare pe 5 ianuarie. „Nu este de competența Președintelui să decidă să excludeți membrii din comitete pe baza poveștilor inventate sau a răzbunării politice și nu există nicio bază pentru a încerca să mă îndepărtezi pe mine, pe Adam Schiff sau pe Ilhan Omar din misiunile noastre din comisii.”

Disputa vine în timp ce președintele Biden este implicat într-un scandal tot mai mare privind gestionarea documentelor clasificate de-a lungul deceniilor, iar oficialii de la Casa Albă continuă să evite întrebările legate de aceste documente.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Vineri, Departamentul de Justiție a confiscat un al patrulea lot de documente clasificate deplasate din noiembrie, în casa președintelui din Wilmington, Delaware.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *