Proiectul de lege al NM are ca scop protejarea comunităților de progresele crizei climatice în Legislativ

Un grup legislativ a avansat luni un proiect de lege care ar ajuta guvernele locale să planifice în avans amenințările legate de climă la adresa sănătății publice, cum ar fi incendiile de vegetație, inundațiile, căldura extremă și eroziunea rapidă.

Inițiativa de la senatorul statului democrat Liz Stefanics de la Santa Fe își propune să stimuleze o mai mare rezistență la schimbările climatice prin granturi de până la 250.000 de dolari către autoritățile locale și agențiile tribale. Un nou birou de la Departamentul de Sănătate de stat ar supraveghea distribuțiile dintr-un fond inițial de 5 milioane de dolari.

„Am avut mai multe evenimente, traume în statul nostru – incendii de vegetație, inundații, secetă, apă contaminată – probleme care derutează cu adevărat comunitățile și pentru care comunitățile nu știu cum să planifice sau să se pregătească”, a spus Stefanics.

BIDEN APROBĂ DECLARAȚIA DE RECUPERARE ÎN DEZASTRĂ MAJOR PENTRU CALIFORNIA, ALABAMA

Guvernatorul New Mexico Michelle Lujan Grisham ține un discurs la Santa Fe, New Mexico, pe 17 ianuarie 2023.

Guvernatorul New Mexico Michelle Lujan Grisham ține un discurs la Santa Fe, New Mexico, pe 17 ianuarie 2023.
(AP Photo/Andres Leighton)

Legislatorii statului New Mexico au în vedere o varietate de investiții publice pentru a ajuta comunitățile să se recupereze după incendiile devastatoare din 2022 și să se pregătească pentru crizele viitoare. Incendiul din Canyonul Vârfului-Vițel al Ermitului a izbucnit anul trecut în cel mai mare incendiu din istoria New Mexico, pentru a fi urmat doar de inundații și eroziune.

Stefanics a spus că propunerea ei ar putea ajuta locuitorii din Santa Fe să planifice și să răspundă la incursiunile incendiilor de vegetație la periferia de est a orașului, care se intersectează cu pădurile din Munții Sangre de Cristo.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Proiectul de lege a avansat cu un vot de 7-2 cu doi parlamentari republicani în opoziție. O altă audiere a comisiei este programată înainte de un posibil vot în Senat.

Senatorul de stat GOP Stuart Ingle de Portales a spus că își face griji că fondurile nu vor fi utilizate eficient.

„Asta pare scris atât de vag – îmi este puțin frică de asta”, a spus Ingle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *