Studenții din Iowa pot folosi bani publici pentru a plăti școala privată în cadrul noului plan

Orice student din Iowa care dorește să urmeze o școală privată ar putea folosi bani publici pentru a plăti școlarizarea sau alte cheltuieli conform unui plan aprobat marți devreme de Legislativ, făcând statul al treilea care adoptă o măsură care permite astfel de cheltuieli cu puține restricții.

Republicanii au aprobat proiectul de lege în ciuda obiecțiilor din partea democraților și a altora care au susținut că noile conturi de economii pentru educație ar duce la reducerea finanțării pentru școlile publice. Guvernatorul republican Kim Reynolds, care a făcut din măsura de finanțare a școlilor private una dintre prioritățile ei de top după ce nu a trecut de două ori propuneri similare, dar mai puțin expansive, a declarat că va semna proiectul de lege mai târziu, marți.

„Pentru prima dată, vom finanța studenții în loc de un sistem, un pas decisiv pentru a ne asigura că fiecare copil din Iowa poate primi cea mai bună educație posibilă”, a spus Reynolds într-un comunicat. „Părinții, nu guvernul, pot alege acum cadrul educațional cel mai potrivit pentru copilul lor, indiferent de venitul sau codul poștal”.

Proiectul de lege a fost adoptat luni seara de Casa de Stat și de Senat, marți devreme, doar cu sprijinul republican.

Odată cu aprobarea proiectului de lege, Iowa se alătură Virginia de Vest și Arizona ca state care oferă bani contribuabililor pentru a ajuta familiile să plătească școlarizarea studenților și alte cheltuieli la școlile private, cu puține limite, potrivit Conferinței Naționale a Legislativelor de Stat. Alte state oferă un astfel de ajutor, dar numai familiilor care îndeplinesc cerințele de venit, dizabilități sau alți factori.

2 STUDENTI IOWA MORȚI, 1 ANGAJAT ȘCOALA RĂNIT împuşcături în școală, 2 SUSPUCȚI ÎN DETENȚIE

Legislaturile au în vedere, de asemenea, un program similar în alte state, inclusiv în Florida, Nebraska, Virginia și Utah.

Republicanii din Iowa, care dețin majorități largi în Cameră și Senat, au aprobat proiectul de lege remarcabil de rapid, aprobarea finală fiind în a treia săptămână a sesiunii legislative. O analiză nepartizană a Agenției pentru Servicii Legislative a estimat că măsura ar costa 344,9 milioane de dolari anual în al patrulea an, după ce va fi pe deplin implementată. Agenția a menționat că evaluarea sa a venit fără a cunoaște unele detalii, inclusiv costul plății unei afaceri pentru a supraveghea programul.

Guvernatorul și legislatorii republicani au susținut că susțin școlile publice ale statului, dar că toate familiile ar trebui să își poată trimite copiii la școala privată, nu doar cei suficient de bogați pentru a-și permite școlarizarea. Ei notează că, dacă elevii optează pentru școala privată, sprijinul lor de 7.600 de dolari per elev i-ar urma către instituția privată, dar planul ar trimite 1.200 de dolari districtelor școlare publice în care locuiesc elevii. Finanțarea publică ar fi disponibilă și pentru studenții deja înscriși în școlile private, cerințele privind venitul familiei fiind eliminate treptat pe parcursul a trei ani.

Liderul majorității Camerei Iowa Matt W. Windschitl, stânga, discută cu senatorul de stat Brad Zaun, în timpul dezbaterii asupra unui proiect de lege care ar crea conturi de economii pentru educație, pe 23 ianuarie 2023, în Des Moines, Iowa.  Proiectul de lege care permite studenților să folosească fonduri publice pentru a plăti școlarizarea pentru școlile private a fost adoptat în Iowa.

Liderul majorității Camerei Iowa Matt W. Windschitl, stânga, discută cu senatorul de stat Brad Zaun, în timpul dezbaterii asupra unui proiect de lege care ar crea conturi de economii pentru educație, pe 23 ianuarie 2023, în Des Moines, Iowa. Proiectul de lege care permite studenților să folosească fonduri publice pentru a plăti școlarizarea pentru școlile private a fost adoptat în Iowa.
(AP Foto/Charlie Neibergall)

În timpul dezbaterii de luni seara, reprezentantul Steven Holt, un republican din Denison, a declarat că democrații exagerează ce ar însemna finanțarea școlilor private pentru școlile publice.

Polițiștii din IOWA au fost înlăturați de fapte greșite la împușcături ale unui tânăr de 16 ani

„Dacă, de fapt, un număr mare de elevi ar părăsi școlile publice pentru a merge la școli private acreditate, atunci devine profund clar cât de important a fost să le oferim părinților mai multe opțiuni, deoarece un astfel de exod ar scoate la iveală realitățile în care aceste școli erau nu satisface nevoile studenților noștri”, a spus Crawford.

Legislatorii democrați și alți oponenți ai planului au replicat că parlamentarii din Iowa au oferit de ani de zile un sprijin inadecvat, forțând districtele să-și reducă în mod repetat bugetele. Ei au spus că noul plan va agrava aceste probleme de finanțare, în special dăunând celui mai mare district urban al statului și unele dintre cele mai mici cartiere rurale ale acestuia.

Ei au remarcat că aproape jumătate din cele 99 de județe din Iowa nu au o școală privată și că cea mai mare parte din noua finanțare va merge către școlile din cele mai mari orașe ale statului.

“Această legislație este un cec în alb pentru școlile private din cele mai mari și mai bogate orașe din Iowa, fără supraveghere, fără responsabilitate. Și când totul se prăbușește, școlile rurale care se închid ca urmare a acestei legislații nu se pot redeschide cu ușurință”, a spus reprezentantul Sami. Scheetz, un democrat din Cedar Rapids.

Kari Mahler, o profesoară de clasa întâi în districtul școlar comunitar East Sac County din nord-vestul Iowa, în mare parte rurală, a spus că cea mai mare preocupare a ei cu noul program este că oferă bani publici școlilor private, chiar dacă acele școli nu trebuie să accepte toți elevii, inclusiv cei cu dizabilităţi.

După câțiva ani grei, când profesorii au încercat să navigheze în criza COVID-19, a spus Mahler, planul o lasă descurajată.

„Se pare că suntem doar bătuți din nou”, a spus ea.

Cu toate acestea, pentru susținătorii planului precum Oliver Bardwell, din Waukee, o suburbie din Des Moines, cheia este să le ofere părinților mai multe opțiuni.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Părinții vor o voce și vor o alegere”, a spus Bardwell la o audiere publică săptămâna trecută despre plan. „Ei vor să fie auziți și își doresc ca copiii lor să aibă șansa la o educație care să se alinieze cu valorile familiei lor”.

Kevin Welner, directorul Centrului Național de Politică Educațională de la Universitatea din Colorado Boulder, a spus că, indiferent dacă finanțarea publică a școlilor private este corectă, cercetările arată că, în medie, studenții care părăsesc școlile publice de obicei nu beneficiază. O mare parte din acest rezultat depinde de calitatea unei școli private și asta poate varia dramatic, a spus Welner într-un e-mail.

„Dacă folosirea unui voucher pentru a te muta la școala privată nu a fost benefică, întrebarea evidentă a politicii este de ce? Și răspunsul evident este că școlile private nu au fost foarte bune”, a spus Welner. „Știm că unele școli private sunt excelente, în timp ce altele sunt îngrozitoare. Există o variație destul de mare.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *