„Transparența” lui Pence asupra documentelor clasificate „în contrast puternic cu Casa Albă a lui Biden”, spune președintele House Oversight

Președintele Comisiei de Supraveghere a Camerei, James Comer, R-Ky., a declarat marți că „transparența” fostului vicepreședinte Mike Pence în predarea documentelor clasificate „stă în contrast puternic” cu modul în care președintele Biden și personalul Casei Albe s-au ocupat de manipularea greșită a materialelor confidențiale. .

“Fostul vicepreședinte Mike Pence a contactat astăzi despre documentele clasificate găsite la casa lui din Indiana. El a fost de acord să coopereze pe deplin cu supravegherea Congresului și cu orice întrebări pe care le avem despre această problemă”, a spus Comer într-un comunicat.

„Transparența fostului vicepreședinte Pence este în contrast puternic cu personalul Biden de la Casa Albă, care continuă să ascundă informații de la Congres și poporului american”, a adăugat el.

Comentariile lui Comer cu privire la această problemă au venit după ce a fost dezvăluit marți că documente purtând marcaje clasificate au fost găsite în casa lui Pence, Carmel, Indiana, pe 16 ianuarie. Documentele erau din mandatul său ca vicepreședinte.

VICEPRESEDINTELE MIKE PENCE A DESCOPERIT DOCUMENTE CLASIFICATE IN INDIANA HOME

Rep. James Comer la Capitoliul SUA joi, 12 ianuarie 2023.

Rep. James Comer la Capitoliul SUA joi, 12 ianuarie 2023.
(Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc prin Getty Images)

Descoperirea documentelor clasificate în posesia lui Pence a fost făcută după ce echipa sa a efectuat percheziții în casa sa din Indiana și în biroul grupului său de advocacy politic, Advancing American Freedom. Potrivit echipei sale, Pence a informat Arhivele Naționale pe 18 ianuarie despre un număr mic de potențiale documente clasificate găsite în două cutii mici. Alte două cutii conţineau copii ale documentelor vicepreşedintelui. Arhivele Naționale au informat apoi FBI-ul conform procedurii standard.

După ce au fost descoperite documentele cu marcaje clasificate, acestea au fost imediat puse într-un seif, potrivit echipei Pence. Documentele au fost colectate ulterior de FBI la casa lui Pence din Indiana, joi seara, 19 ianuarie.

Fostul vicepreședinte Mike Pence face semn cu mâna în timpul reuniunii anuale a conducerii Republican Jewish Coalition din Las Vegas, Nevada, pe 18 noiembrie 2022.

Fostul vicepreședinte Mike Pence face semn cu mâna în timpul reuniunii anuale a conducerii Republican Jewish Coalition din Las Vegas, Nevada, pe 18 noiembrie 2022.
(Ronda Churchill/Bloomberg prin Getty Images)

Pe lângă Comer, senatorul Lindsey Graham, RS.C., a oferit și o apărare pentru manipularea de către Pence a materialelor clasificate, spunând în timpul unei conferințe de presă la Capitoliu că nu crede manipularea documentelor clasificate de către Pence, fostul președinte. Donald Trump sau președintele Biden au fost menite să „compromeze securitatea națională”.

“Hai să aflăm cum s-a întâmplat asta. L-ai pe Trump, l-ai pe Pence, l-ai pe Biden. Singurul lucru pe care îl vei găsi la mine acasă este o grămadă de genți Chick-fil-A pe podea”, a spus Graham. „Concluzia este că nu știu cum s-a întâmplat asta. Trebuie să ajungem la fund. Nu cred nici un minut că Mike Pence încearcă să compromită în mod intenționat securitatea națională – gândiți-vă la Biden și Trump – dar clar că avem o problemă aici… Poate că supraclasificăm lucrurile, asta poate face parte din problemă. Dar contează-mă pe mine să rezolv asta.”

Într-un tweet separatGraham a spus că nu crede că au existat „motive sinistre” cu privire la manipularea informațiilor clasificate de către Biden, Pence sau Trump.

PETER DOOCY DE LA CASA ALBA STONETWALLS FOX NEWS PE DOCUMENTE CLASIFICATE BIDEN: „DE CE A FACUT-O?”

Liderul minorității din Senat, Mitch McConnell, R-Ky., și-a oferit părerile despre această problemă la o conferință de presă de marți din interiorul Capitoliului, spunând reporterilor că consideră că DOJ ar trebui să „trateze pe toată lumea la fel”.

Liderul minorității din Senat, Mitch McConnell, vorbește în timpul unei conferințe de presă la Capitoliu pe 24 ianuarie 2023.

Liderul minorității din Senat, Mitch McConnell, vorbește în timpul unei conferințe de presă la Capitoliu pe 24 ianuarie 2023.
(Drew Angerer/Getty Images)

„Ei bine, este în funcție de modul în care se descurcă Departamentul de Justiție”, a spus McConnell când a fost întrebat despre nivelul său de îngrijorare și ce poate face Congresul pentru a preveni ca documentele clasificate să ajungă la reședința personală a politicienilor. „Cred că ar trebui să trateze la fel pe toți cei care au deplasat documente clasificate greșit și se pare că procurorul general face un efort pentru a face asta și, dincolo de a-i trata pe toți la fel, nu prea am niciun sfat suplimentar. .”

Întrebat despre manipularea de către Pence a materialelor clasificate și dacă intenționează să numească un consilier special care să investigheze în continuare chestiunea, procurorul general Merrick Garland a declarat reporterilor marți seara că „nu poate comenta” situația.

De asemenea, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a fost întrebat dacă Departamentul de Justiție ar trebui să numească un consilier special pentru a investiga modul în care Pence a gestionat documentele. „Asta trebuie să decidă Departamentul de Justiție”, a spus ea.

Secretarul de presă Karine Jean-Pierre vorbește în timpul briefing-ului zilnic de la Casa Albă pe 24 ianuarie 2023.

Secretarul de presă Karine Jean-Pierre vorbește în timpul briefing-ului zilnic de la Casa Albă pe 24 ianuarie 2023.
(Andrew Caballero-Reynolds/AFP prin Getty Images)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Jean-Pierre a remarcat, de asemenea, că Casa Albă „nu va interfera politic” cu gestionarea de către Departamentul de Justiție a situației din jurul gestionării documentelor de către Pence.

La începutul acestei luni, a fost dezvăluit că documente clasificate din mandatul președintelui Biden ca vicepreședinte au fost găsite la think tank-ul Penn Biden Center și la casa lui din Wilmington, Delaware. Înainte de aceasta, documente clasificate au fost găsite în timpul unui Raid executat de FBI de casa lui Trump din Mar-a-Lago din Florida vara trecută.

Kelly Laco de la Fox News a contribuit la acest articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *