Trump îl apără pe Pence după descoperirea unor înregistrări clasificate, spune că există „două seturi de justiție” în comparație cu Biden

EXCLUSIV: Fostul președinte Trump l-a apărat pe fostul vicepreședinte Pence după ce s-a dezvăluit că în casa sa din Indiana au fost descoperite înregistrări clasificate, totodată i-a spus lui Fox News că, deși a fost „cel mai transparent” cu ancheta privind înregistrările găsite la Mar-a-Lago, există „două seturi de justiție” în comparație cu cazul lui Biden.

Pence a informat marți Congresul că a descoperit documente purtând marcaje clasificate în casa sa din Carmel, Indiana, pe 16 ianuarie, din perioada în care era vicepreședinte.

„Mike Pence este un bărbat nevinovat”, a postat Trump la Truth Social Tuesday după-amiază, la care s-a referit și într-un interviu acordat Fox News Digital. „Nu a făcut niciodată nimic necinstit cu bună știință în viața lui”.

VICEPRESEDINTELE MIKE PENCE A DESCOPERIT DOCUMENTE CLASIFICATE IN INDIANA HOME

Fostul președinte Donald Trump și fostul președinte Mike Pence pozează împreună pe o scenă.

Fostul președinte Donald Trump și fostul președinte Mike Pence pozează împreună pe o scenă.
(Getty Images)

El a adăugat: „Lasă-l în pace!!!”

În timpul unui interviu exclusiv pentru Fox News Digital de marți, Trump a reflectat asupra raidului fără precedent al FBI-ului asupra casei sale din Mar-a-Lago, după luni de discuții cu Administrația Națională a Arhivelor și Arhivelor cu privire la documentele din perioada petrecută la Casa Albă.

„Eu sunt cel care a fost cel mai transparent”, a declarat Trump pentru Fox News Digital. „Am avut discuții productive cu NARA și DOJ”.

„Și apoi, au venit și ne-au percheziționat”, a spus Trump, referindu-se la raidul FBI din 8 august 2022 dimineața devreme asupra reședinței sale private din Palm Beach, Florida.

PENCE SOLICITĂ NIMIREA UNUI CONSILIER SPECIAL PENTRU A INVESTIGĂ PE TRUMP „FOARTE DEFLORANT”

Trump a spus că el și echipa sa funcționează în conformitate cu Presidential Records Act, care guvernează înregistrările oficiale ale președinților și vicepreședinților care au fost create sau primite. Legea, care a fost modificată în 2014, a schimbat dreptul de proprietate legal al cazierului oficial al președintelui din privat în public și a stabilit o nouă structură în cadrul căreia președinții, și ulterior ANARA, trebuie să gestioneze evidența administrațiilor lor.

Trump predase 15 cutii către NARA în ianuarie 2022 de înregistrări prezidențiale. Declarația pe propria răspundere care susține mandatul de percheziție al FBI a afirmat că FBI a început să examineze acele casete cu înregistrări în mai 2022 și a identificat înregistrări clasificate în 14 din cele 15 casete.

Stațiunea Mar-a-Lago a fostului președinte Donald Trump din Palm Beach, Florida.

Stațiunea Mar-a-Lago a fostului președinte Donald Trump din Palm Beach, Florida.
(Charles Trainor Jr./Miami Herald/Tribune News Service prin Getty Images)

FBI și Departamentul de Justiție au discutat despre înregistrări în iunie 2022, iar Trump a spus că oficialii au vizitat sediul.

„Când au fost aici, la Mar-a-Lago, ne-au cerut să punem o încuietoare suplimentară la ușă și am făcut-o”, a spus Trump, referindu-se la oficialii DOJ care au vizitat Mar-a-Lago în iunie 2022.

Declarația pe propria răspundere a mai precizat că, după ce oficialii DOJ au vizitat Mar-a-Lago, s-a cerut ca camera de depozitare care găzduiește înregistrările să fie în continuare securizată și ca înregistrările să fie păstrate.

„Am spus să ia orice vrei, să ia tot ce ai nevoie”, a spus Trump, referindu-se la conversațiile sale cu oficialii când au vizitat Mar-a-Lago.

„Cazul meu nici nu ar trebui să fie un caz”, a spus Trump. „Nu a existat nicio obstrucție – asta a fost opusul obstrucției”.

“Dar au făcut raid în casă. Au făcut-o. Așa sunt ei”, a continuat el. „Există două seturi de justiție”.

El a adăugat: „FBI-ul a fost atât de degradat de toate acestea”.

Fostul vicepreședinte Mike Pence a dezvăluit marți că în casa sa din Indiana au fost găsite documente clasificate.

Fostul vicepreședinte Mike Pence a dezvăluit marți că în casa sa din Indiana au fost găsite documente clasificate.
(John Lamparski)

Procurorul general Merrick Garland a numit un consilier special care să investigheze înregistrările din Mar-a-Lago în noiembrie.

La acea vreme, Pence l-a apărat pe Trump, spunând că numirea unui consilier special care să-l investigheze pe fostul său șef a fost „foarte tulburătoare” și „a trimis un mesaj dezbinător în toată țara”.

FBI a spus că a avut o „cauza probabilă” să creadă că au rămas alte documente clasificate la Mar-A-LAGO

Pence a informat Arhivele Naționale pe 18 ianuarie despre un număr mic de documente potențial clasificate găsite în două cutii mici. Alte două cutii conţineau copii ale documentelor vicepreşedintelui. Arhivele Naționale au informat apoi FBI-ul conform procedurii standard.

După ce au fost descoperite documentele cu marcaje clasificate, acestea au fost imediat puse într-un seif, potrivit echipei Pence.

Documentele au fost colectate de FBI la casa lui Pence din Carmel, Indiana, joi seara, 19 ianuarie. Pence a fost la Washington, DC pentru Marșul anual pentru viață, când FBI a strâns documentele.

Echipa Pence a spus că decizia de a percheziționa casa fostului vicepreședinte și biroul grupului său de advocacy politic, Advancing American Freedom, a venit după dezvăluirile inițiale că Biden deținea înregistrări clasificate la think tank-ul Penn Biden Center.

DOJ CAPITĂ MAI MULTE DOCUMENTE CLASIFICATE DIN CASA LUI WILMINGTON A BIDEN DUPĂ CĂUTARE FBI DE 12 ORE

Înregistrările clasificate au fost găsite în birourile din Washington, DC, ale think tank-ului Penn Biden Center pe 2 noiembrie 2022, dar au fost dezvăluite publicului abia la începutul acestei luni.

Înregistrări clasificate au fost găsite în birourile din Washington, DC, ale think tank-ului Penn Biden Center pe 2 noiembrie 2022.

Înregistrări clasificate au fost găsite în birourile din Washington, DC, ale think tank-ului Penn Biden Center pe 2 noiembrie 2022.
(REUTERS/Joshua Roberts)

BIDEN, VÂNĂTOR FAC ISTORIE PREZIDENȚIALĂ CA PRIM DUO TAT-FIUL ÎN INVESTIGAȚII SEPARATE

Un al doilea depozit de documente clasificate a fost găsit, de asemenea, în garajul casei președintelui din Wilmington în decembrie, dar a fost dezvăluit publicului la începutul acestei luni, ceea ce l-a determinat pe Garland să-l numească pe fostul procuror Rob Hur pentru a servi drept consilier special.

Câteva zile mai târziu, în casa președintelui din Delaware au fost găsite alte documente clasificate. De asemenea, FBI a efectuat o percheziție de peste 12 ore în casa lui Biden din Delaware vineri, confiscând înregistrări clasificate suplimentare.

Procurorul general Merrick Garland.

Procurorul general Merrick Garland.
(Anna Moneymaker/Getty Images)

Kelly Laco de la Fox News a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *