Arhivele Naționale respinge cererea de supraveghere republicană pentru informații despre documentele clasificate Biden

Arhivele Naționale au ignorat cererea Comisiei de Supraveghere a Camerei privind comunicările referitoare la descoperirea de documente clasificate la think tank-ul Penn Biden Center, depășind termenul limită pentru furnizarea informațiilor.

Președintele Comisiei de Supraveghere a Camerei, James Comer, R-Ky., a solicitat pe 10 ianuarie înregistrări care să detalieze interacțiunile Arhivelor Naționale cu avocații președintelui Biden și cu Departamentul de Justiție, stabilind un termen limită pentru 24 ianuarie. Cu toate acestea, termenul limită a venit și a mers marți cu nici un răspuns de la arhive, spune Comer.

„Arhivele Naționale nu au prezentat Comisiei documentele solicitate în acest moment”, a declarat un purtător de cuvânt al comisiei pentru Axios marți seara. „Solicitarea președintelui Comer rămâne încă valabilă și anticipează că va continua cu un interviu transcris cu consilierul general al NARA în curând”.

Comitetul de Supraveghere al lui Comer este vârful suliței pentru republicanii care caută mai multe informații despre presupusa manipulare greșită de către Biden a documentelor clasificate. Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a refuzat întrebările despre documente în ultimele zile.

EXCLUSIV: WHITE HOUSE SLAMS HOUSE GOP INVESTIGAȚII „HIPOCRITE” ÎN PĂSTRAREA ÎNREGISTRĂRILOR CLASIFICATE DE BIDEN

STATELE UNITE - 12 IANUARIE: Rep. James Comer, R-Ky., se pregătește pentru un interviu de televiziune în Capitoliul SUA, joi, 12 ianuarie 2023. (Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc prin Getty Images)

STATELE UNITE – 12 IANUARIE: Rep. James Comer, R-Ky., se pregătește pentru un interviu de televiziune în Capitoliul SUA, joi, 12 ianuarie 2023. (Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc prin Getty Images)
(Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc prin Getty Images)

Arhivele Naționale păstrează tăcerea cu privire la scandalul documentelor în curs de desfășurare al președintelui Biden, după ce a fost deschis cu privire la gestionarea de către fostul președinte Trump a înregistrărilor sensibile.

Arhivele Naționale păstrează tăcerea cu privire la scandalul documentelor în curs de desfășurare al președintelui Biden, după ce a fost deschis cu privire la gestionarea de către fostul președinte Trump a înregistrărilor sensibile.
( Sarah Silbiger pentru The Washington Post prin Getty Images)

Solicitarea lui Comer din 10 ianuarie s-a referit doar la documentele descoperite la birourile din Washington ale Centrului Penn Biden. De atunci, însă, alte trei loturi de documente au fost descoperite la reședința privată a lui Biden din Wilmington, Delaware, ceea ce a condus la numirea unui consilier special care să investigheze problema.

Biroul consilierului Casei Albe spune că președintele cooperează pe deplin cu ancheta DOJ, dar mulți republicani susțin că Biden primește un tratament mai blând decât a fost primit de fostul președinte Donald Trump atât din partea Arhivelor Naționale, cât și a DOJ.

REPUBLICANII DOJ STIFF-ARMS HOUSE ÎN PRIMUL RĂSPUNS LA CERERILE COMITETULUI JUDICIAR A CASEI

Criticii lui Trump subliniază însă refuzul fostului președinte de a preda documente clasificate, ceea ce a dus în cele din urmă la un raid FBI în casa sa din Mar-a-Lago.

Între timp, fostul vicepreședinte Mike Pence și-a aruncat pălăria în ring săptămâna aceasta cu vestea că a descoperit documente clasificate în propria casă din Carmel, Indiana. Echipa juridică a lui Pence a notificat imediat DOJ și a predat documentele înainte de a anunța Congresul la sfârșitul săptămânii trecute.

Fostul vicepreședinte Mike Pence ține un discurs la Heritage Foundation intitulat The Freedom Agenda and America's Future, la Washington, DC, miercuri, 19 octombrie 2022. (Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc prin Getty Images)

Fostul vicepreședinte Mike Pence ține un discurs la Heritage Foundation intitulat The Freedom Agenda and America’s Future, la Washington, DC, miercuri, 19 octombrie 2022. (Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc prin Getty Images)
(Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc prin Getty Images)

Echipa lui Pence a spus că, deși documentele poartă marcaje clasificate, Departamentul de Justiție sau agenția care emite documentele va trebui să ia o decizie finală dacă documentele sunt considerate clasificate sau nu.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

DOJ a deschis investigații atât asupra lui Trump, cât și asupra lui Biden, dar încă nu a anunțat o anchetă asupra lui Pence.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *