Avorturile cu sindromul Down vor fi interzise în proiectul de lege GOP care vizează construirea „culturii vieții”

Republicanii Camerei și Senatului au propus săptămâna aceasta o legislație care ar transforma într-o crimă federală ca medicii să efectueze cu bună știință un avort care se urmărește să pună capăt vieții unui făt diagnosticat cu sindromul Down.

Legea privind protecția persoanelor cu sindrom Down a fost introdusă de senatorul Steve Daines, R-Mont. și Rep. Ron Estes, R-Kan. Are sprijinul a peste 30 de parlamentari GOP care cred că un diagnostic de sindrom Down nu ar trebui folosit ca o justificare pentru a pune capăt unei vieți.

„A avea încă un cromozom nu ar trebui să fie niciodată o validare pentru a pune capăt vieții, iar Legea privind protecția persoanelor cu sindrom Down protejează persoanele cu dizabilități”, a spus Estes. „Aceasta este o legislație de bun simț care va salva vieți prețioase”.

CURTEA SUPRĂMĂ VEDE CĂ UPTĂ A Evaluării APROBĂRILOR DE LA RĂSTOAREA ROE V. WADE TANKED SPRIJIN NAȚIONAL: SONDAJ

Un nou proiect de lege GOP ar interzice medicilor să efectueze avorturi menite să pună capăt vieții unui făt diagnosticat cu sindromul Down.

Un nou proiect de lege GOP ar interzice medicilor să efectueze avorturi menite să pună capăt vieții unui făt diagnosticat cu sindromul Down.
(Foto AP/Jose Luis Magana)

„Fiecare viață este creată cu demnitatea și potențialul dat de Dumnezeu – indiferent cât de mici sau câți cromozomi ar avea”, a spus Daines. „Facem pași mari pentru a construi o cultură a vieții în America, dar mai este de făcut”.

Potrivit proiectului de lege, ar fi ilegal ca medicii să efectueze avorturi care sunt solicitate pentru că un făt a fost diagnosticat cu sindromul Down. De asemenea, ar cere medicilor să o întrebe pe mama dacă ea cunoaște vreun rezultat al testelor care indică sindromul Down – dacă este, medicii ar fi obligați să o informeze cu privire la interzicerea avorturilor din acest motiv.

De asemenea, legislația interzice oricui să forțeze o femeie să avorteze după un diagnostic de sindrom Down.

INVESTIGAȚIA CURȚII SUPREMĂ NU REUSITĂ IDENTIFICA SCURSATORUL PROIECTULUI DE DECIZIE DOBBS

Republicanii spun că acum că Curtea Supremă a anulat Roe v. Wade, este timpul ca Congresul să asigure protecții anti-discriminare pentru fetușii cu sindrom Down.

Republicanii spun că acum că Curtea Supremă a anulat Roe v. Wade, este timpul ca Congresul să asigure protecții anti-discriminare pentru fetușii cu sindrom Down.
(Foto de Joshua Comins/Fox News)

Medicii care încalcă aceste condiții ar putea fi loviți cu amenzi și închisoare de până la cinci ani. Cu toate acestea, proiectul de lege interzice și urmărirea penală a mamei, care „nu poate fi urmărită penal sau trasă la răspundere civilă pentru nicio încălcare a acestei secțiuni”.

Estes a spus că un sondaj marist recent din 2023 arată că 60% dintre americani se opun avortării unui copil deoarece acesta a fost diagnosticat cu sindromul Down.

KAMALA HARRIS OMITĂ DREPTUL LA „VIAȚĂ” CÂND CITEAZĂ DECLARAȚIA DE INDEPENDENȚĂ ÎN DISCURSUL DE ABORT

Senatorul Steve Daines, R-Mont., a propus proiectul de lege împreună cu reprezentantul Ron Estes, R-Kan.

Senatorul Steve Daines, R-Mont., a propus proiectul de lege împreună cu reprezentantul Ron Estes, R-Kan.

Legislația include o secțiune privind constatările care spune că această modificare a legii este necesară deoarece legea federală îi protejează pe toți americanii de discriminarea bazată pe dizabilități și a spus că politica SUA este de a „respecta viața și demnitatea persoanelor cu dizabilități, inclusiv a persoanelor cu Down. sindrom.”

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Persoanele cu sindrom Down sunt în mod inerent valoroase și demne de demnitate și respect”, se arată în proiectul de lege. „Ei îmbogățesc și întăresc societatea noastră în nenumărate moduri, inclusiv, dar fără a se limita la, prin construirea de relații semnificative, participarea și crearea de familii, învățarea și lucrul alături de alți americani”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *