Coreea de Sud, Japonia se confruntă cu decese, întreruperi de călătorie pe fondul unei furtuni puternice de zăpadă

Vremea rece de iarnă a cuprins Asia de Est pentru a doua zi consecutivă miercuri, provocând mai multe morți și răniți multiple în Japonia și o luptă pentru zborurile din insula Jeju din Coreea de Sud, după întârzierile provocate de furtunile de zăpadă.

Ninsorile abundente și temperaturile scăzute record au adus perturbări pe scară largă în Japonia.

Ministerul de Interne și Siguranță din Coreea de Sud nu a raportat imediat nicio pagubă sau răni majore din cauza temperaturilor sub zero și a condițiilor de gheață care au afectat cea mai mare parte a țării de marți.

FLAGSTAFF, ARIZONA SE ÎNCHIDE PE RECORD DE NĂSPIRE ÎN IANUARIE

Dar cel puțin opt drumuri și 10 rute maritime au rămas închise miercuri după-amiază. Aproximativ 140 de case din capitala Seul și regiunile din apropiere au raportat pompe sau conducte de apă rupte, deoarece temperaturile au scăzut la aproximativ 5 grade până la minus 4 grade Fahrenheit pe teritoriul continental.

Un bărbat a murit în Oita, sudul Japoniei, după ce a fost lovit de un copac căzut și încă două decese în prefectura de nord a Niigata erau investigate în legătură cu vremea rece, au spus oficialii.

Alte două persoane au fost găsite fără semne vitale în Okayama, vestul Japoniei. Secretarul șef adjunct al Cabinetului, Yoshihiko Isozaki, a declarat reporterilor că decesele ar putea fi legate de accidente în timpul îndepărtării zăpezii și a îndemnat locuitorii să se abțină de la astfel de activități atunci când nimeni altcineva nu este în preajmă pentru a ajuta în caz de urgență.

Aproximativ 400 de locuințe din toată țara au rămas fără electricitate din cauza daunelor la liniile electrice cauzate de copacii căzuți, a declarat Ministerul Economiei și Industriei. A spus că întreruperile de trafic cauzate de zăpadă au cauzat și întârzieri de livrare la magazinele din vestul Japoniei.

Un ofițer de poliție controlează traficul vehiculelor pe 24 ianuarie 2023 pe insula Jeju, Coreea de Sud, pe 24 ianuarie 2023.

Un ofițer de poliție controlează traficul vehiculelor pe 24 ianuarie 2023 pe insula Jeju, Coreea de Sud, pe 24 ianuarie 2023.
(Park Ji-ho/Yonhap prin AP)

Mii de oameni care foloseau serviciile de tren în prefecturile Kyoto și Shiga din vestul Japoniei au fost forțați să rămână peste noapte în vagoane sau stații, iar 13 au fost duși la spitale, a declarat Agenția de Management al Incendiilor și Dezastrelor. Vehiculele de pe drumurile principale din întreaga țară au rămas blocate și sute de zboruri au fost anulate. Prefectura Kyoto a raportat peste 30 de răni, în mare parte prin cădere.

Traficul aerian a revenit la normal după ce sute de zboruri dinspre și din Jeju au fost blocate marți din cauza vântului puternic și a zăpezii, eșuând aproximativ 40.000 de călători care vizitaseră insula stațiunii pentru sărbătorile de Anul Nou Lunar.

Aproximativ 540 de zboruri, inclusiv aproape 70 care au fost adăugate temporar de autoritățile de transport într-un răspuns de urgență, au fost programate doar miercuri, în principal pentru a duce pasagerii înapoi în orașele continentale.

BIDEN TOURS ORĂȘUL PE PLAJĂ CALIFORNIA DEVASTAT DE FURTUNELE RECENTE

Corporația Aeroporturilor din Coreea a declarat că orele de funcționare pe aeroportul Gimpo, lângă Seul, au fost prelungite până la ora 1 dimineața, pentru a găzdui zborurile crescute, care ar trebui să aducă înapoi 70% până la 80% dintre pasagerii care au rămas blocați în Jeju.

Insula a înregistrat peste 7,5 inchi de zăpadă de marți dimineață, în timp ce orașele și orașele din sudul continentului, cum ar fi Gwangju și Gangjin, au raportat aproximativ 3,9 până la 4,7 inci de zăpadă. Peste 27,5 inci de zăpadă au căzut pe mica insulă estică Ulleung.

Furtunile de iarnă păreau să se îndrepte spre zona mare a Seulului și regiunile din apropiere, unde era așteptată ninsoare abundentă de miercuri târziu până joi după-amiază, potrivit Ministerului Siguranței, care a avertizat despre condițiile periculoase ale drumurilor.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Oficialii din provincia Gyeonggi, care înconjoară Seulul, au spus că aproape 7.000 de adăposturi pentru vreme rece vor fi deschise în regiune și că câteva mii de tone de substanțe chimice de deszăpezire vor fi folosite pentru a îmbunătăți siguranța drumurilor care se pot îngheța.

Avertismente de vreme rece au fost emise și în Coreea de Nord, unde autoritățile au cerut „măsuri minuțioase” pentru a preveni ca temperaturile înghețate să cauzeze daune economice. Temperaturile din capitala Phenian au fost prognozate să scadă la minus 2,2 F în cursul dimineții de miercuri, a declarat agenția de presă Yonhap din Coreea de Sud, citând o emisiune radio de stat nord-coreeană.

Presa de stat nord-coreeană nu a raportat imediat nicio pagubă sau răni majore cauzate de vreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *