Dialogul SUA-Cuba se concentrează pe preocupările privind „aplicarea legii”, membrii Congresului avertizează împotriva „linișterii”

SUA și Cuba au deschis discuții cu privire la preocupările privind aplicarea legii, unii membri ai Congresului criticând discuțiile continue cu o națiune care încă pune o problemă pentru securitatea americană.

„Departamentul de Stat trebuie să fie clar și transparent cu poporul american în ceea ce privește întâlnirea desfășurată în Cuba și orice promisiuni făcute de administrația Biden față de regim”, a declarat reprezentantul deputat Maria Elvira Salazar pentru Fox News Digital. . „Statele Unite nu ar trebui să negocieze cu țările din listele „sponsor de stat al terorismului”.

„Sper cu siguranță că administrația nu se îndreaptă spre eliminarea Cubei de pe această listă, pentru că se vor întâlni cu opoziție continuă din partea biroului meu și a Actului FORCE pe care l-am reintrodus recent în Congres”, a adăugat Salazar.

SUA și Cuba au purtat discuții pe 18 și 19 ianuarie la Havana, ca parte a „interesului bilateral în chestiunile de aplicare a legii”. Discuțiile, despre care Departamentul de Stat a subliniat că au loc „semestrial”, au acoperit preocupările privind traficul de persoane, narcotice și capacitatea SUA de a „combate actorii criminali”.

ȘERIFUL FLORIDA ÎNTORCĂ-L LA KARINE JEAN-PIERRE ACUZĂ-L pe DESANTIS DE „CASCOPERII POLITICE” ÎN PRIVIREA CRISEI MIGRANTELOR

„Scopul Dialogului este de a îmbunătăți coordonarea aplicării legii, ceea ce sporește securitatea națională a SUA și ne permite să protejăm mai bine cetățenii americani”, a declarat Departamentul de Stat pentru Fox News Digital. „Oferă, de asemenea, un forum pentru a ridica probleme dificile și pentru a transmite preocupările noastre direct guvernului cubanez”.

Departamentul de Stat a declarat pentru Fox News Digital că dialogul „nu este o inițiativă nouă și nu reprezintă o nouă activitate diplomatică între SUA și Cuba”.

Mii de oameni arată susținerea revoluției cubaneze la șase zile după revolta protestatarilor antiguvernamentali de pe toată insula, la Havana, Cuba, pe 17 iulie 2021.

Mii de oameni arată susținerea revoluției cubaneze la șase zile după revolta protestatarilor antiguvernamentali de pe toată insula, la Havana, Cuba, pe 17 iulie 2021.
(AP Foto/Ismael Francisco)

În ciuda faptului că discuțiile au loc semestrial, Departamentul de Stat a recunoscut, de asemenea, că acestea au fost primele care s-au concentrat pe aplicarea legii între cele două țări din 2018, care a încheiat o serie de patru discuții începute în 2015.

Senatorii Marco Rubio și Rick Scott, R-Fla., au emis o declarație înaintea dialogului în care îndeamnă administrația Biden să pretindă pentru anumite condiții din Cuba, ca parte a oricărei cooperări.

FOSTE OFICIAL SUA DE ÎNLT CARE CARE A SPIONAT PENTRU CUBA, Eliberat DUPĂ 20 DE ANI

Senatorii au cerut ca administrația să îndemne Cuba să organizeze alegeri libere și corecte, să elibereze toți prizonierii reținuți pentru „crime politice”, să extrădeze cetățenii americani care au fugit în Cuba pentru a scăpa de pedeapsa SUA și să înceteze „armamentizarea migrației în masă către țărmurile noastre”, printre alte articole.

„Experiențele trecute au arătat că dialogurile cu regimurile autoritare, în special cu cele care nu respectă statul de drept, afectează în detriment bunăstarea poporului cubanez și dorința de a trăi liber”, au scris senatorii. „Doar o politică față de Cuba care va impune democrația și statul de drept va servi drept cel mai bun instrument de politică externă pentru securitatea noastră națională”.

Senatorii Marco Rubio și Rick Scott, împreună cu reprezentantul Mario Diaz-Balart și guvernatorul Floridei Ron DeSantis, vorbesc cu reporterii după o întâlnire cu președintele Donald Trump la Casa Albă pe 22 ianuarie 2019.

Senatorii Marco Rubio și Rick Scott, împreună cu reprezentantul Mario Diaz-Balart și guvernatorul Floridei Ron DeSantis, vorbesc cu reporterii după o întâlnire cu președintele Donald Trump la Casa Albă pe 22 ianuarie 2019.
(Mandel Ngan/AFP prin Getty Images)

„De asemenea, recunoaște importanța promovării protecției drepturilor omului ca element central al valorilor națiunii noastre”.

După încheierea discuțiilor, Rubio și reprezentantul Mario Diaz-Balart, R-Fla., au emis o declarație în care au criticat administrația Biden că „face totul… pentru a inversa politicile de bun simț din epoca Trump”.

SUA REDESCHIDE VIZA, SERVICIILE CONSULARE LA AMBASADA CUBANEI PENTRU PRIMA DĂRĂ DE LA INCIDENTELE „SINDROMUL HAVANA”

Rubio și Diaz-Balart au spus că administrația crede că angajamentul cu dictatorii și deschiderea piețelor „vor duce la libertate și prosperitate universală”, dar că „istoria spune contrariul”.

„Dacă punem în practică linișterea cu Cuba, vom pierde pârghia de care avem nevoie pentru a preveni o opresiune mai mare”, au scris ei.

Secretarul de stat Antony Blinken înaintea unei vizite în China în noiembrie 2022.

Secretarul de stat Antony Blinken înaintea unei vizite în China în noiembrie 2022.
(Ezra Acayan/Getty Images)

„Președintele Biden nu trebuie să ridice sancțiunile împotriva dictaturii Cubei sau să o elimine de pe lista statelor care sponsorizează teroarea”, au adăugat aceștia. „Există moduri reale în care SUA pot ajuta poporul cubanez… calea „angajării”, pe de altă parte, nu va ajuta nici poporul cubanez, nici America”.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Cuba găzduiește în prezent peste 70 de fugari din justiția americană, inclusiv teroriști, potrivit unei declarații anterioare a lui Rubio din august 2022, când acesta, împreună cu senatorul Bob Menendez, DN.J., a introdus Legea privind justiția pentru soldați Werner Foerster și Frank Connor, care a cerut extrădarea sau returnarea imediată a tuturor acestor fugari.

În acea declarație, ei au susținut că, prin eșecul de a coopera cu extrădarea, Cuba „a jefuit justiția acestor victime și familiilor lor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *