Gallagher îl acuză pe administratorul lui Biden că este „divizat” dacă China sau schimbările climatice reprezintă cea mai mare amenințare pentru SUA

EXCLUSIV: Președintele Comitetului Selectat al Camerei Chinei, Mike Gallagher, a declarat că administrația Biden este „divizată” dacă Beijingul sau schimbările climatice reprezintă cea mai mare amenințare pentru securitatea națională pentru Statele Unite, spunând Fox News Digital că diviziunea este motivul „incoerenței politicilor” a administrației.

Rep. Gallagher, Republica Moldova, conduce noul comitet al Camerei, axat pe combaterea amenințării pe care o reprezintă China pentru Statele Unite – un panel creat pentru cel de-al 118-lea Congres de către Președintele Camerei Kevin McCarthy și înființat cu sprijin bipartizan larg.

Într-un interviu acordat Fox News Digital, Gallagher a spus că are o relație cu administrația Biden și este încrezător că comitetul va putea lucra cu oficialii, în ciuda dezacordurilor în abordare.

CASA ALBA SPUNE CA NOI, CHINA CANALELE DIPLOMATICE S-AR POATE „EXPANDA” IN urma lui Biden, a XI-a REUNIUNE

Rep. Mike Gallagher conduce noua comisie a Camerei, concentrată pe combaterea amenințării pe care o reprezintă China pentru Statele Unite.

Rep. Mike Gallagher conduce noua comisie a Camerei, concentrată pe combaterea amenințării pe care o reprezintă China pentru Statele Unite.
(AP Foto/J. Scott Applewhite)

„Putem avea în continuare un spirit bipartizan care face loc unor dezacorduri gânditoare”, a spus Gallagher.

Și Consiliul Național de Securitate al Casei Albe a declarat pentru Fox News Digital că intenționează să colaboreze cu comitetul în această chestiune.

„Sub președintele Biden, suntem mai pregătiți decât oricând să învingem China, să ne protejăm securitatea națională și să promovăm un Indo-Pacific liber și deschis”, a declarat purtătorul de cuvânt al NSC, Adrienne Watson, pentru Fox News Digital. „Multe dintre eforturile pe care le-am urmărit sunt bipartizane, subliniind alinierea la domiciliu cu privire la această problemă cheie”.

Ea a adăugat: „Așteptăm cu nerăbdare ca comisia să se ridice și vom continua să lucrăm cu democrații și republicanii în Congres la această prioritate de vârf”.

Dar Gallagher a spus că o provocare ar putea fi împărțirea aparentă între oficialii administrației Biden în ceea ce privește cea mai mare amenințare pentru națiune și prioritizarea modului de abordare a acestei amenințări.

„Cred că Casa Albă este divizată”, a spus Gallagher. „Președintele șefilor comune va spune că China este cea mai mare amenințare a noastră pe termen scurt, pe termen scurt și pe termen lung”.

Oficiali precum directorul FBI Christopher Wray, directorul CIA William Burns și directorul National Intelligence Avril Haines au avertizat în mod repetat că China reprezintă cea mai mare amenințare la adresa securității naționale a Statelor Unite.

OPINIE: AL XI-lea CHINEI VRĂ SĂ FOLOSEȘTE CAPITALISMUL PENTRU A SALVA COMUNISMUL. BIDEN, WEST NU TREBUIE SĂ IEA MOMEA

„Dar aveți o parte din această tensiune pentru că există o parte substanțială a administrației care crede de fapt că schimbările climatice sunt cea mai mare amenințare existențială a noastră”, a spus Gallagher, referindu-se la oficiali precum țarul climatic de la Casa Albă, John Kerry.

Țarul climatic de la Casa Albă, John Kerry

Țarul climatic de la Casa Albă, John Kerry
(Jeff J Mitchell/Getty Images)

„Dacă citiți strategia de securitate națională, se vorbește despre climă – cred că spune că este o „provocare existențială” a timpului nostru și, prin urmare, acest lucru creează incoerență și lipsa unei prioritizări consistente”, a spus Gallagher. „Și îl determină pe cineva ca John Kerry să pledeze împotriva Legii de prevenire a muncii forțate uigure, pentru că știe că subcomponentele panourilor solare sunt construite cu muncă sclavă în China”.

„Deci cred că acest tip de competiție între cele două tabere din administrația Biden explică o mare parte din incoerența lor politică”, a adăugat el.

Dar un oficial înalt al administrației a declarat pentru Fox News că se concentrează pe schimbările climatice ca „o modalitate de a concura cu China”.

Oficialul a subliniat proiectul de lege de infrastructură bipartizan, despre care, spun ei, poziționează SUA să „cheltuiască mai mult decât China” pentru prima dată. Oficialul a subliniat, de asemenea, Legea de reducere a inflației, spunând că administrația se concentrează pe realizarea de „investiții uriașe” pentru a crea locuri de muncă în producție din SUA și pentru a consolida lanțurile de aprovizionare.

„În ceea ce privește China și schimbările climatice: ne concentrăm să punem întreaga greutate a întreprinderii de securitate națională și de politică externă a administrației Biden în spatele tipurilor de investiții în puterea noastră națională care stau la baza unei creșteri economice puternice inclusive, a competitivității și a conducerii americane în industriile cheie ale viitorului care vor susține și vor crește clasa de mijloc americană”, a spus oficialul.

„Am fost foarte clari cu privire la China și amenințarea pe care o reprezintă”, a continuat oficialul, arătând spre strategia de securitate și apărare națională a administrației. „China este văzută ca cea mai mare amenințare geopolitică”.

Această amenințare, spune Gallagher, este una pe care o vede în „trei dimensiuni” – o amenințare militară, o amenințare economică și o amenințare ideologică.

În ceea ce privește amenințarea militară, Gallagher a avertizat că o posibilă invazie chineză a Taiwanului ne-ar putea „aduce potențial într-o confruntare cinetică cu China”.

CHINA AR PUTEA INVADE TAIWANUL ÎNAINTE DE ALEGERILE PRESIDENȚIALE 2024: SURSE

„Cred că timpul nu este de partea noastră și că am intrat în fereastra pericolului maxim”, a spus Gallagher pentru Fox News Digital.

Fox News a raportat în această vară că China ar putea invada Taiwan în următoarele 18 luni, potrivit actualilor și foștilor oficiali familiarizați cu informațiile americane și aliate, în special prin atac amfibiu și invazie militară.

Președintele Joe Biden și liderul chinez Xi Jinping își strâng mâna înainte de întâlnirea lor din 14 noiembrie 2022, în Bali, Indonezia.

Președintele Joe Biden și liderul chinez Xi Jinping își strâng mâna înainte de întâlnirea lor din 14 noiembrie 2022, în Bali, Indonezia.
(AP Photo/Alex Brandon)

Gallagher a spus că panelul său va juca probabil un rol de „sprijin” în ceea ce privește amenințarea militară, deoarece acest subiect intră în jurisdicția Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei, sub președintele Michael McCaul, R-Texas, și a Comitetului pentru Servicii Armate a Camerei, sub conducerea lui Mike Rogers. , R-Ala.

CHINA REprezintă „CEA MAI MARE AMENINȚARE PE TERMEN LUNG PENTRU SECURITATEA ECONOMICĂ ȘI NAȚIONALĂ”, ATENȚIE DIRECTORUL FBI WRAY

În ceea ce privește economia, Gallagher a avertizat că amenințarea economică „se manifestă în natura dependenței critice de China în diverse zone”. El a adăugat: „Gândiți-vă la absurditatea acestui lucru – în multe cazuri, ne bazăm pe China pentru lucrurile pe care le punem în sistemele noastre de arme de care am putea avea nevoie într-un viitor război cu China”.

Gallagher a declarat pentru Fox News Digital că Statele Unite „trebuie să se asigure că nu ne subvenționăm propria distrugere”.

MCCARTHY, GOP, DEMS SE UNE ÎN SPATELE NOULUI COMITET CHINEI: „ERA ÎN CREDEREA ÎN CHINEI COMUNISTE S-A sfârșit”

În ceea ce privește amenințarea ideologică, Gallagher a spus că aceasta este o „concurență între două sisteme de guvernare foarte diferite”.

Între timp, Gallagher i-a spus pe membrii republicani numiți în comitet – toți dintre care, a spus el, sunt „membri serioși, treji, care reprezintă o mare parte a caucusului și reprezintă aproape fiecare comitet care afectează această problemă”.

OFICIALUL PENTAGONULUI Spune „NUMAI CHEIE DE TIMP” ÎNAINTE CINEA SĂ PROVOCĂ UN INCIDENT „MAJOR” ÎN REGIUNEA INDO-PACIFICĂ

Democrații nu au numit încă membri în comisie, dar Gallagher i-a îndemnat „să ia acest lucru în serios”.

„Nu vrem ca acesta să fie un efort exclusiv al republicanilor”, a spus el. „Vrem ca democrații să participe și vrem ca ei să numească și membri serioși și cumpătați”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *