Guvernatorul Michigan Whitmer se aștepta să anunțe planul de a oferi pre-K pentru toți copiii de 4 ani din stat

Guvernatorul Michigan Gretchen Whitmer este de așteptat să anunțe un plan în timpul discursului său privind starea statului de miercuri pentru a oferi educație pregrădiniță pentru toți copiii de 4 ani din Michigan, în încercarea de a ajuta familiile cu costuri în creștere.

Planul, pe care Whitmer l-a promovat de când a candidat pentru prima dată pentru guvernator în 2018, ar putea deveni realitate, cu democrații controlând deplin guvernul statului pentru prima dată în decenii.

Bazându-se pe programul de pregătire al statului Great Start, care acoperă copiii expuși riscului din familiile cu venituri mici, propunerea ar asigura că toți cei 110.000 de copii de 4 ani ai statului pot merge la grădiniță. Planul ar economisi familiile în medie aproximativ 10.000 de dolari în costuri de îngrijire a copiilor, potrivit unui comunicat al biroului guvernatorului.

„Fiecare părinte știe că un început timpuriu este esențial pentru viitorul copilului lor”, a spus Whitmer într-o declarație pentru The Associated Press.

Biroul guvernatorului a declarat că planul va fi implementat în următorii patru ani. Deși costul planului nu a fost furnizat, Whitmer este de așteptat să livreze un buget propus în săptămânile următoare.

MICHIGAN GOV. COMPLOTUL RĂPIREA WHITMER: CO-LIDERUL PRIN 16 ANI DE ÎNCHISIERE

Excedentul bugetar al Michigan este estimat să ajungă la 9,2 miliarde de dolari până în toamna anului viitor, cu 4,1 miliarde de dolari în fondul de ajutor școlar.

Fostul guvernator republican Brian Calley, care este acum președinte și CEO al Asociației pentru Afaceri Mici din Michigan, a declarat într-o declarație că planul lui Whitmer „va asigura că fiecare copil de 4 ani din Michigan poate primi o educație preșcolară gratuită de către sfârşitul celui de-al doilea mandat.”

Președintele Joe Biden și alți democrați au încercat, și nu au reușit, în 2021 să includă preșcoala universală – una dintre promisiunile de campanie ale lui Biden – pentru toate statele în propunerea de 3,5 trilioane de dolari „Build Back Better”.

Guvernatorul Michigan Gretchen Whitmer se adresează mulțimii în timpul ceremoniilor de inaugurare, pe 1 ianuarie 2023, în Lansing, Michigan.  Se așteaptă ca Whitmer să anunțe un plan pentru a oferi educație universală pentru grădiniță pentru toți copiii de 4 ani din stat.

Guvernatorul Michigan Gretchen Whitmer se adresează mulțimii în timpul ceremoniilor de inaugurare, pe 1 ianuarie 2023, în Lansing, Michigan. Se așteaptă ca Whitmer să anunțe un plan pentru a oferi educație universală pentru grădiniță pentru toți copiii de 4 ani din stat.
(AP Photo/Al Goldis, File)

Propunerea completă „Scăderea costurilor MI” Whitmer intenționează să o dezvăluie în timpul discursului său privind starea statului în camerele Camerei din Michigan – primul lui Whitmer în persoană de la izbucnirea pandemiei din 2020 – va include, de asemenea, o reducere a taxei de pensie anunțată anterior și o creștere semnificativă. a creditului pentru impozitul pe venitul realizat de stat.

În timp ce Whitmer și alți lideri democrați din Legislativ au anunțat planuri de reducere a impozitelor în timpul unei conferințe de presă din 12 ianuarie, amploarea scutirii este încă în curs de negociere în Legislativ. Comisia Senatului pentru Locuințe și Servicii Umane a mutat marți un proiect de lege care ar ridica creditul fiscal pe venitul obținut de la o egalitate de 6% din creditul federal la 30% și ar fi retroactiv pentru anul fiscal 2022.

COMPLOTUL RĂPIREA WHITMER: 3 BĂRBAȚI CONdamnați pentru SPRIJIN PENTRU ACTA TEROISTĂ

Republicanii Camerei par să fie, de asemenea, de acord cu creșterea creditului fiscal. Reprezentantul de stat Bill G. Schuette din Midland a declarat într-o declarație că este „mulțumit” că democrații din Senat au modificat proiectul de lege pentru a fi retroactiv pentru anul fiscal 2022.

Whitmer nu a abordat în mod specific planul democratului din Senat în declarația sa, dar ea a spus că creșterea creditului fiscal va „oferi o rambursare medie combinată de 3.000 de dolari pentru peste 700.000 de familii care lucrează din Michigan”.

În urma unui eveniment de marți la Lansing, Whitmer le-a spus reporterilor că „primul și principalul ei obiectiv” a fost să anuleze impozitul pe pensionari, dar a spus că mai sunt necesare „multe discuții și negocieri”.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Whitmer a stat cu rezidenții din Michigan la eveniment pentru a discuta modurile în care inflația îi afectează. Salina Montes, o mamă a unui copil de 1 an, a izbucnit în lacrimi când a descris că trebuie să stea acasă pentru că nu își poate permite grădinița.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *