Guvernatorul WI Tony Evers propune reduceri de taxe pentru clasa de mijloc, 20% din veniturile din impozitul pe vânzări pentru a ajuta la finanțarea comunităților locale

Guvernatorul democrat Tony Evers a anunțat marți că dorește să colaboreze cu republicanii pentru a deturna până la 20% din veniturile din impozitul pe vânzări ale statului pentru a ajuta la finanțarea comunităților locale, inclusiv a poliției și a serviciilor de urgență, în timp ce a promis, de asemenea, că va reduce taxele pentru clasa de mijloc și lupta împotriva efortului GOP de a impune o rată forfetară a impozitului pe venit.

Evers, în al cincilea discurs privind starea statului și primul din al doilea mandat, s-a angajat să facă compromis cu republicanii care controlează Legislatura din Wisconsin pentru a crește finanțarea pentru școli și guvernele locale. Toate propunerile de cheltuieli anunțate de Evers, care au însumat peste 1 miliard de dolari, vor fi în competiție pentru un excedent al bugetului de stat care se estimează că va fi aproape de 7 miliarde de dolari.

Republicanii au ignorat o mare parte din ceea ce Evers a propus ca fiind prea scump.

„Toate ideile guvernatorului Evers vor fi probabil aruncate deoparte, așa cum o facem întotdeauna, și vom începe de la capăt”, a spus Președintele Adunării Republicane, Robin Vos. „Dacă are idei creative, probabil că ar trebui să ne contacteze și să ne vorbească despre asta.”

Legislativul va petrece următoarele cinci luni disecând propunerile lui Evers înainte de a adopta propria versiune a bugetului de stat. Evers își eliberează planul complet de cheltuieli în trei săptămâni, dar a evidențiat domeniile prioritare în discursul său privind starea statului rostit la o reuniune comună a Senatului și Adunării.

„Să găsim un teren comun”, a spus Evers, anunțându-și disponibilitatea de a se sprijini pentru deturnarea veniturilor din impozitul pe vânzări pentru județe, orașe, orașe și sate. A marcat prima dată când Evers a acceptat public ideea despre care liderii legislativi republicani vorbesc public de săptămâni întregi.

WI GOV. TONY EVERS NU A EXCLUSAT UTILIZAREA FONDURILOR DE STAT PENTRU A CONSTRUIRE TRENUL ÎNTRE MILWAUKEE, MADISON

Evers a spus că schimbarea modului în care guvernele locale sunt finanțate prin legarea așa-numitelor venituri partajate de veniturile din impozitul pe vânzări va asigura creșterea plăților după decenii de creștere redusă sau reduceri. Evers a spus că planul său va direcționa peste 500 de milioane de dolari pe an către guvernele locale.

Evers a cerut anterior o creștere cu 4% a finanțării veniturilor partajate pentru fiecare dintre următorii doi ani, un total de aproximativ 91 de milioane de dolari. Evers părea să susțină un plan pe care liderii legislativi republicani l-au discutat și care ar folosi 1 punct procentual, sau 20%, din impozitul pe vânzări de 5% al ​​statului pentru veniturile comune.

„Concluzia pentru mine a fost întotdeauna să mă asigur că comunitățile noastre au resursele de care au nevoie pentru a satisface nevoile de bază și unice deopotrivă”, a spus Evers. „Dar există o mulțime de moduri diferite în care putem găsi compromisuri pentru a atinge acest obiectiv și împreună vom face.”

Guvernatorul Tony Evers vorbește în timpul discursului anual privind starea statului pe 24 ianuarie 2023, în Madison, Wisconsin.  Evers vrea să aloce 20% din veniturile din impozitul pe vânzări din Michigan pentru a ajuta la finanțarea comunităților locale.  De asemenea, vrea să reducă taxele în stat.

Guvernatorul Tony Evers vorbește în timpul discursului anual privind starea statului pe 24 ianuarie 2023, în Madison, Wisconsin. Evers vrea să aloce 20% din veniturile din impozitul pe vânzări din Michigan pentru a ajuta la finanțarea comunităților locale. De asemenea, vrea să reducă taxele în stat.
(Foto AP/Morry Gash)

Evers s-a întâlnit cu Vos și liderul majorității din Senat, Devin LeMahieu, în privat, de la victoria sa realege în noiembrie, o dezghețare vizibilă a relației lor glaciale de la primul său mandat, când au vorbit rar. Ambele părți au dat semne că sunt dispuse să facă compromisuri în anumite probleme, cum ar fi finanțarea guvernului local.

Au fost mai îndepărtați de alții, cum ar fi avortul și reducerea taxelor.

LeMahieu a spus că planul de venit comun al lui Evers este similar cu al său.

„Este bine să văd că poate susține un plan pe care i l-am pus în față”, a spus LeMahieu.

DEMOCRAT WISCONSIN GOV. TONY EVERS ÎNVINGE REPUBLICAN CHALLENGER PENTRU AL DOILEA TERMEN

Evers, în discursul său, și-a reiterat sprijinul pentru direcționarea reducerilor de taxe către clasa de mijloc. Republicanii susțin un plan de impozitare forfetară care ar reduce ratele pentru cei mai bogați depuneri ai statului și ar trece la o rată fixă ​​de 3,25% în patru ani. Evers a numit acest plan „nesăbuit”.

Evers a declarat, de asemenea, 2023 „Anul sănătății mintale” și a propus să cheltuiască aproximativ 500 de milioane de dolari pentru a extinde accesul la serviciile de sănătate mintală și comportamentală în întreg stat, inclusiv eforturile de reducere a sinuciderilor și a altor probleme legate de sănătatea mintală.

„Aproape întregul discurs a fost despre creșteri ale cheltuielilor pentru un program guvernamental sau altul”, a spus Vos. El a adăugat că orice lucru care mărește dimensiunea guvernului este probabil mort la sosirea în Legislativ.

Evers a cerut, de asemenea, să cheltuiască 100 de milioane de dolari pentru a combate poluarea cauzată de așa-numitele substanțe chimice pentru totdeauna cunoscute sub numele de PFAS. El a spus că banii vor fi folosiți pentru a crește testarea PFAS, eșantionarea și monitorizarea la nivel de stat. Poluanții sunt substanțe chimice create de om care nu se descompun ușor în natură și au fost legate de o gamă largă de boli.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Evers a anunțat, de asemenea, o serie de programe de granturi și alte inițiative care vizează întreprinderile mici; dezvoltarea forței de muncă, cu accent pe lucrătorii din domeniul sănătății; credite fiscale pentru îngrijirea copiilor; și energie curată.

Vos l-a acuzat pe Evers că „aruncă doar cu bani” în probleme.

„Nu putem face tot ce a vrut guvernatorul, ceea ce va sparge banca”, a spus Vos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *