John Kirby: „Toată lumea” cunoaște regulile privind documentele clasificate

Coordonatorul de comunicații strategice al Consiliului de Securitate Națională, John Kirby, le-a declarat miercuri reporterilor într-un briefing de la Casa Albă că „toată lumea” cunoaște regulile privind manipularea documentelor clasificate, deoarece controversa privind manipularea greșită a înregistrărilor clasificate continuă să se învârte în jurul președintelui Biden.

„John, cât de greu este să ieși dintr-un SCIF [sensitive compartmented information facility] cu materiale clasificate?”, a întrebat Peter Doocy de la Fox News în briefingul de miercuri.

„Toți cei care intră într-un SCIF știe care sunt cerințele pentru a intra și știe care sunt cerințele pentru a ieși”, a răspuns Kirby.

„Știi… nu poți aduce dispozitive personale și cu siguranță nu poți pleca cu material decât dacă acel material este asigurat corespunzător”, a spus Kirby.

BIDEN, TRUMP, PENCE SUPRAVAT PENTRU ÎNREGISTRĂRI CLASIFICATE, POTENȚIAL COMPLICARE OFERTE LA CASA ALBA PENTRU 2024

John Kirby, coordonatorul Consiliului Național de Securitate de la Casa Albă pentru comunicații strategice.

John Kirby, coordonatorul Consiliului Național de Securitate de la Casa Albă pentru comunicații strategice.
(Kevin Dietsch/Getty Images)

REPREZENTANT. COMER REACȚIONEAZĂ LA ARHIVELE NAȚIONALE ȘI EXPLOATĂ CEREREA DOCUMENTELOR BIDEN: „FOARTE DEZAMĂGĂTOR”

„Și, de obicei, ce se întâmplă cu cineva din lanțul de comandă dacă pleacă cu o bucată de material clasificat pe care nu ar trebui să o aibă sau care nu este asigurată?” întrebă Doocy.

Săptămâna trecută, agenții FBI au găsit o a treia tranșă de documente clasificate la casa președintelui Biden din Wilmington, Delaware.

Săptămâna trecută, agenții FBI au găsit o a treia tranșă de documente clasificate la casa președintelui Biden din Wilmington, Delaware.
(Getty Images)

CASA ALBA SE ANGAGĂ SĂ LUCRĂȘTE CU „BUNA CREDINȚĂ” CU GOP, PENTRU CARE INVESTIGĂ DOJ ȚINTAREA PĂRINȚILOR

Cred că dacă, dacă o faci din neatenție sau o faci și tu, îți dai seama… nu-l ai securizat într-un sac încuiat… te auto-raportezi”, a răspuns Kirby.

„Ce este exact ceea ce a făcut președintele, auto-raportat”, a adăugat el.

John Kirby, coordonatorul de comunicații strategice al Consiliului de Securitate Națională, a spus "toata lumea" cunoaște regulile privind manipularea documentelor clasificate.

Coordonatorul de comunicații strategice al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, a spus că „toată lumea” cunoaște regulile privind manipularea documentelor clasificate.
(AP Photo/Manuel Balce Ceneta)

„Dar vă auto-raportați și vă asigurați că obțineți materialul înapoi securizat acolo unde îi este locul și că sunteți transparent în privința lui”, a spus Kirby.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Săptămâna trecută, agenții FBI au găsit o a treia tranșă de documente clasificate la casa lui Biden din Wilmington, Delaware, iar o a patra a fost găsită la Penn Biden Center din Washington, DC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *