Josh Hawley introduce PELOSI Act pentru a le interzice parlamentarilor să tranzacționeze acțiuni și să profite în timpul mandatului

Un republican din Senatul SUA încearcă să împiedice parlamentarii și soții lor să tranzacționeze acțiuni despre care oficialii ar avea informații privilegiate și ar folosi titlul proiectului de lege pentru a face o investigație nu atât de subtilă la fostul președinte al Camerei, Nancy Pelosi.

Marți, senatorul Josh Hawley, R-MS, a introdus Legea PELOSI, în mod oficial Legea Prevenirea Liderilor Aleși de la Deținerea de Valori Mobiliare și Investiții, care cere membrilor și soților acestora să cedeze orice participații sau să le plaseze într-un trust oarbă în termen de șase luni de la intrare. birou.

„Membrii Congresului și soții lor nu ar trebui să-și folosească poziția pentru a se îmbogăți pe piața de valori – astăzi introduc o legislație pentru BAN tranzacționarea acțiunilor și deținerea de către membrii Congresului. Îl numesc Legea PELOSI”, a scris el pe Twitter marți.

Proiectul de lege vine după dezvăluirile de anul trecut conform cărora soțul lui Nancy, Paul Pelosi, a tranzacționat între 1 și 5 milioane de dolari stocuri pentru semiconductori cu doar câteva zile înainte ca Congresul să aloce 52 de milioane de dolari industriei. Ulterior, stocurile au fost vândute în pierdere pentru a înlătura aparența de improprietate.

NANCY PELOSI A CHEMINAT PENTRU OPERAȚIILE SOȚULUI PAUL: EA ESTE „ULTIMATE INSIDER”

Președintele Camerei SUA, Nancy Pelosi, o democrată din California, vorbește în timpul unei conferințe de presă la Capitoliul SUA din Washington, DC, SUA, joi, 22 decembrie 2022.

Președintele Camerei SUA, Nancy Pelosi, o democrată din California, vorbește în timpul unei conferințe de presă la Capitoliul SUA din Washington, DC, SUA, joi, 22 decembrie 2022.
(Ting Shen/Bloomberg prin Getty Images)

Alți parlamentari și soții lor au făcut tranzacții la fel de avantajoase, inclusiv senatorul Richard Burr, RN.C., care a vândut investiții după ce a primit informații clasificate despre pandemia de coronavirus.

Factura lui Hawley exclude fondurile mutuale, fondurile tranzacționate la bursă și achizițiile de obligațiuni de trezorerie.

Proiectul lui Hawley ar impune ca orice profit realizat de un parlamentar să fie returnat contribuabililor americani.

De asemenea, modifică în mod specific Legea privind Etica în Guvern din 1978, care interzice utilizarea informațiilor non-publice pentru profit privat, cunoscută în mod obișnuit sub numele de tranzacționare a informațiilor privilegiate – care este deja ilegală pentru liderii de afaceri și pentru americanii obișnuiți.

CNN, MSNBC, ABC, CBS, NBC IGNORĂ SOȚUL LUI PELOSI CUMPARĂ Peste 1 MILION USD DE STOC DE CHIP DE COMPUTER ÎNAINTE DE VOTAR

În prezent, proiectul de lege cere președintelui Statelor Unite, vicepreședintelui, anumiți angajați ai ramurilor executive, directorului general de poștă, unii angajați civili, anumiți membri ai Congresului și ofițerilor judiciari să depună un raport care să includă sursa, tipul și valoarea veniturile obținute din orice altă sursă decât ocuparea lor curentă.

Senatorul american Josh Hawley, R-MO, pe Capitol Hill, 13 septembrie 2022, la Washington, DC.

Senatorul american Josh Hawley, R-MO, pe Capitol Hill, 13 septembrie 2022, la Washington, DC.
(Kevin Dietsch/Getty Images)

Acest proiect de lege a fost modificat anterior în 2012, când reprezentantul Louise McIntosh Slaughter, D-NY, și senatorul Joe Lieberman, ID-CT, au introdus „Stop Trading on Congressional Knowledge Act” sau „STOCK Act” pentru a ajuta la eliminarea persoanelor din interiorul Congresului. comercial.

Legislația, care a fost transformată în lege, interzice parlamentarilor și angajaților să folosească informațiile obținute prin reuniuni legislative pentru a profita în mod privat. Legea spune, de asemenea, că parlamentarii nu sunt scutiți de interdicțiile privind tranzacțiile privilegiate în temeiul legilor privind valorile mobiliare.

Le cere parlamentarilor Congresului să raporteze orice tranzacție cu acțiuni de către ei înșiși sau de membrii familiei lor de 1.000 de dolari sau mai mult în termen de 45 de zile.

Împingerea de a împiedica parlamentarii să profite în mod privat prin funcția lor publică are sprijin bipartizan, iar Hawley și alții de ambele părți ale culoarului proverbial au inițiat acțiuni legislative pentru a interzice astfel de acțiuni.

La începutul acestui an, Hawley a prezentat un proiect de lege care ar interzice parlamentarilor să facă tranzacții cu acțiuni în timpul mandatului. Sens. Jon Ossoff, D-Ga., și Mark Kelly, D-Ariz., au introdus o legislație similară.

EXISTA UN CAZ PENTRU O INVESTIGAȚIE DE INSIDER CU PAUL PELOSI: EXPERT JURIDIC

La începutul acestei luni, reprezentanții Chip Roy, R-TX, și Abigail Spanberger, D-Va., au reintrodus un proiect de lege care le-ar interzice parlamentarilor și membrilor familiilor acestora să tranzacționeze acțiuni individuale sau să-și folosească funcția publică pentru „câștig politic”.

Reprezentanta Nancy Pelosi, democrată din California, și soțul ei Paul Pelosi, în Sala de Est a Casei Albe din Washington, DC, SUA, marți, 17 ianuarie 2023.

Reprezentanta Nancy Pelosi, democrată din California, și soțul ei Paul Pelosi, în Sala de Est a Casei Albe din Washington, DC, SUA, marți, 17 ianuarie 2023.
(Al Drago/Bloomberg prin Getty Images)

Actul TRUST, în mod oficial Transparent Representation Upholding Service and Trust in Congress Act, ar cere legiuitorilor și membrilor familiei să transfere anumite investiții într-un trust oarb ​​calificat în timp ce servesc la Washington.

„Consolidarea democrației noastre și construirea unei adevărate rezistențe împotriva corupției nu înseamnă doar prevenirea deciziilor lipsite de etică, ci este și abordarea sentimentului în rândul multor americani că oficialii lor aleși și guvernul nu lucrează pentru ei. Această percepție dăunează democrației noastre, iar Legea TRUST în Congres ar ajuta la construirea încrederii și ar asigura publicul că membrii Congresului nu își servesc propriile interese financiare”, a spus Spanberger la acea vreme.

CLICK AICI PENTRU A DESCARCĂ APLICAȚIA FOX NEWS

Ea a mai spus că proiectul de lege va crea un „paravan de protecție între membrii Congresului și investițiile acestora”.

Cosponzorii inițiali ai proiectului de lege includ reprezentanții Scott Perry, R-Penn., Matt Gaetz, R-Fla., Jerry Nadler, D-NY, Adam Schiff, D-Calif., Dusty Johnson, R-SD, Nikema Williams, D- GA, Dean Phillips, D-Minn., Chellie Pingree, D-Maine, Angie Craig, D-Minn., Mary Gay Scanlon, D-Penn., Brian Fitzpatrick, R-Penn., Pete Sessions, R-Texas, Grace Meng, D-NY și Joe Courtney, D-CT și multe altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *