Liderul parlamentar al Camerei prezice sprijin „bipartizan” pentru a-l menține pe Ilhan Omar în Comisia pentru Afaceri Externe

Conducerea democrată a Camerei a susținut-o pe reprezentantul Ilhan Omar, deputat în Minnesota, după ce președintele Camerei Kevin McCarthy a anunțat intenția de a o elimina din Comisia pentru Afaceri Externe a Camerei, șeful Caucusului Democrat prezicând că republicanii i se vor alătura în efortul de a o menține. Acolo.

În timpul unei conferințe de presă miercuri dimineață, președintele Caucusului Democrat al Camerei, Pete Aguilar, D-Calif., a adresat o întrebare despre potențiala excludere a lui Omar din comitet și a oferit un memento că Omar nu iese automat din comisie doar pentru că McCarthy a făcut anunțul.

„Ar fi nevoie de un vot și de o rezoluție pentru ca acest lucru să se întâmple, iar Caucusul Democrat este alături de reprezentantul Omar că ar trebui să facă parte din acest comitet. Și vom vedea cum vor republicanii să se ocupe de asta”, a spus Aguilar.

Omar i-a supărat pe colegi în trecut cu declarații anti-Israel care au jucat pe tropi antisemite, cum ar fi atunci când a spus: „Totul este despre copilul Benjamins” pentru a explica de ce McCarthy a criticat-o pentru că s-a opus statului evreiesc. De asemenea, ea a atras furie pentru o remarcă în care a comparat Statele Unite și Israel cu Hamas și talibani.

SCHIFF, SWALWELL, OMAR RĂSPUN DUPĂ DUPĂ CE VORBĂTORUL MCCARTHY ÎI TINE DE LA COMITETE: „RĂZBUNARE POLITICĂ

În această fotografie de fișier din 20 aprilie 2021, reprezentantul Ilhan Omar, demn., vorbește în Brooklyn Center, Minnesota, în timpul unei conferințe de presă la locul împușcării fatale a lui Daunte Wright de către un ofițer de poliție în timpul unei opriri în trafic.

În această fotografie de fișier din 20 aprilie 2021, reprezentantul Ilhan Omar, demn., vorbește în Brooklyn Center, Minnesota, în timpul unei conferințe de presă la locul împușcării fatale a lui Daunte Wright de către un ofițer de poliție în timpul unei opriri în trafic.
(Foto AP/Morry Gash)

Aguilar a spus că Caucusul Democrat sprijină ca Omar să facă parte din Comisia pentru Afaceri Externe și a spus că are motive să creadă că și unii republicani o fac.

„Ea are antecedentele, amploarea și experiența pentru a face parte din acest comitet și ar trebui să fie capabilă”, a spus el. „Și în mod clar va fi, pe baza scrisorii pe care am citit-o, va fi un vot bipartizan pentru a o menține în comitet”.

MCCARTHY ANUNȚĂ MEMBRII GOP NUMIȚI ÎN PANELUL INTERIOR PRIVIND „ARMAREA” GUVERNULUI DE LA BIDEN ADMIN

Aguilar și-a amintit că, atunci când democrații au acționat pentru a-i elimina pe republicani Marjorie Taylor Greene și Paul Gosar din comitete în 2019, acestea au fost, de asemenea, voturi bipartizane. Se pare că democrații vor avea câțiva republicani de partea lor în sprijinul lui Omar în cazul în care misiunea ei în comisie ar fi susținută la vot, deși rămâne de văzut dacă va fi suficient pentru a o ține departe.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Până acum, deputatul Victoria Spartz, R-Ind., a declarat că se opune înlăturării lui Omar, la fel ca reprezentantul Nancy Mace, RS.C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *