Lovitura cu drone din nordul Nigeria a ucis 21 de civili

O armă trasă din aer în Nigeria a ucis cel puțin 21 de membri ai unui grup de apărare civilă în timp ce aceștia au răspuns la un atac al unor oameni înarmați în nordul volatil al țării, au declarat miercuri martorii.

Autoritățile nu au spus cine a fost responsabil pentru grevă, pe care locuitorii au descris-o ca provenind de la o dronă. A avut loc în statul Niger, una dintre cele mai nesigure zone din Nigeria, în ciuda apropierii sale de capitală, Abuja.

Ayuba Lagodo, un membru al grupului de apărare civilă care încearcă să protejeze sătenii, a declarat că o lovitură cu dronă a avut loc la scurt timp după ce rezidenții au raportat un atac în curs de desfășurare în Galadimakogo. Astfel de grupuri de apărare sunt comune în nordul Nigeriei, unde multe puncte fierbinți de violență au o prezență de securitate oficială inadecvată.

Cel puțin 21 de persoane au fost confirmate morți în urma grevei de marți. Lagodo a spus că numărul morților va crește probabil, deoarece mulți oameni au fost răniți grav sau nu au fost găsite.

EFORTURI PENTRU ERADICAREA BOLII VERMULUI DE GUINEEA INTRĂ ÎN FAZA „CEA MAI DIFICILĂ” DUPĂ 2022 RAPPORTĂ NUMAI 13 CAZURI UMANE

Deși nu era clar cine a lansat drona, vina a căzut rapid asupra Forțelor Aeriene din Nigeria, care a efectuat lovituri similare în ultimii ani.

Poliția federală din statul Niger a declarat miercuri pentru Associated Press că a fost efectuată o operațiune militară în stat. Cu toate acestea, purtătorii de cuvânt ai Forțelor Aeriene nigeriene și ai Cartierului General de Apărare al Nigeriei nu au răspuns încă la întrebările presei.

Doi oficiali guvernamentali de stat au început să investigheze incidentul, a declarat Mary Noel-Berge, secretarul șef de presă al guvernatorului Nigerului.

O dronă a lovit nord-centrul Nigeria miercuri, ucigând cel puțin 21 de membri ai unui grup de apărare civilă.  Oamenii cred că numărul morților va crește din cauza rănilor care nu au fost luate în calcul.

O dronă a lovit nord-centrul Nigeria miercuri, ucigând cel puțin 21 de membri ai unui grup de apărare civilă. Oamenii cred că numărul morților va crește din cauza rănilor care nu au fost luate în calcul.

Raiduri aeriene militare sunt obișnuite în Nigeria, unde o insurgență islamistă în nord-est și atacurile violente ale grupurilor armate din nord-vestul și regiunile centrale au supraîncărcat forțele armate ale țării.

În 2017, peste 100 de persoane au fost ucise în urma unui bombardament din greșeală într-o tabără de refugiați. Unii soldați ai armatei nigeriene au murit în 2021, după ce un avion de luptă despre care forțele de securitate au spus că vizează extremiștii le-a bombardat camionul.

„Grevele „accidentale” sunt foarte răspândite în Nigeria. Unul dintre lucrurile pe care le putem atribui acest lucru este informațiile greșite”, a declarat Confidence MacHarry, un analist de securitate la firma de securitate SBM Intelligence din Lagos.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Lipsa de responsabilitate joacă, de asemenea, un rol, a adăugat el.

„Nici o singură persoană nu a fost pedepsită în istoria tuturor acestor atacuri aeriene asupra civililor”, a spus MacHarry.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *