Newsom acuzat de „ipocrizie” pentru că a numit al doilea amendament un „pact de sinucidere” în timp ce era înconjurat de gardieni înarmați

Asociația Națională a Puștilor (NRA) l-a numit pe guvernatorul Californiei Gavin Newsom un ipocrit pentru că a spus că al doilea amendament devine un „pact de sinucidere” în timp ce mergea pe stradă cu ceea ce păreau a fi gardieni înarmați.

Newsom a făcut aceste remarci în timpul unui interviu acordat Norah O’Donnell, de la CBS Evening News, în suburbia Monterey Park din Los Angeles, unde 11 persoane au fost ucise în weekend într-o împușcătură în masă.

„Guvernatorul Newsom a făcut această declarație în timp ce era flancat de cel puțin patru gardieni înarmați”, a declarat Amy Hunter, directorul pentru relații cu mass-media al NRA, pentru Fox News Digital. „Aceasta este definiția ipocriziei”.

Biroul Newsom nu a răspuns imediat la Fox News Digital.

Vorbind cu O’Donnell, Newsom a comentat despre drepturile asupra armelor, deoarece California a experimentat recent două împușcături în masă la câteva zile una de cealaltă. Luni, șapte persoane au fost ucise în Half Moon Bay, lângă San Francisco, când un bărbat înarmat a deschis focul asupra a două locuri ale crimei.

CT GOV. LAMONT PROPUNE INTERDICȚII DESCHISĂ DE PORTARE, ALTE RESTRICȚII DE ARMA

În weekend, un alt bărbat înarmat a comis împușcătura din Monterey Park în timpul unei sărbători de Anul Nou Lunar la un studio de dans.

„Se pare că acest al doilea amendament devine un pact de sinucidere”, a spus Newsom. „Rata de deces prin armă cu 37% mai mică din California din restul națiunii și totuși, cu toate aceste dovezi, nimeni de cealaltă parte nu pare să dea un d–n”.

Guvernatorul Californiei Gavin Newsom a spus că al doilea amendament devine un "pact de sinucidere" în urma unei serii de împușcături în masă în stat.

Guvernatorul Californiei Gavin Newsom a declarat că al doilea amendament devine un „pact de sinucidere” în urma unei serii de împușcături în masă în stat.
(Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc prin Getty Images)

„Și totuși, cu toate aceste dovezi, nimeni de cealaltă parte nu pare să dea un d–n”, a adăugat el.

Newsom, un democrat, a adăugat că nu se opune ideologic ca cineva să dețină arme de foc în mod responsabil.

“Asta e ceea ce fac ei imediat. ‘Vrea să-ți ia armele'”, a spus el. „Vreau doar să iau armele de război care sunt ilegale pe străzile din California și ar trebui să fie ilegale în Statele Unite”.

California are unele dintre cele mai stricte legi privind armele din țară. Grupurile de advocacy clasează în mod regulat California printre statele de top din națiune pentru siguranța armelor. Giffords, un grup dedicat să pună capăt violenței cu arme, a acordat Statului de Aur un Tabloul de punctaj „A”..

Statul are perioade de așteptare obligatorii și verificări ale antecedentelor pentru achiziționarea unei arme de foc. De asemenea, sunt interzise armele de tip militar.

California a interzis vânzarea revistelor în 2013 și deținerea lor în 2016. Legislatorii de stat au adoptat, de asemenea, legi care permit autorităților sau membrilor familiei să solicite unei instanțe să confisque o armă de la cineva despre care se crede că reprezintă un pericol pentru ei sau pentru alții.

Vara trecută, Newsom a semnat un pachet de facturi intenționează să domnească în violența cu armele, solicitând mai multă responsabilitate pentru dealerii de arme și restricționând tipurile de arme care sunt vândute.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Cetăţenilor li se permite acum să dea în judecată dealerii de arme care „vând, furnizează, livrează sau dau posesia sau controlul unei arme de foc” oricărei persoane sub 21 de ani. Producătorii de arme se confruntă, de asemenea, cu sancţiuni mai aspre în instanţa civilă dacă armele lor sunt folosite într-un crima.

Newsom, un democrat, a adăugat că revistele de mare capacitate sunt „nebunești”.

„Poate că acesta ar trebui să fie obiectivul fundamental: clipuri de mare capacitate”, a spus el. “Nu există nicio justificare. Punct. Punct.”

Bradford Betz de la Fox News a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *