Parlamentarii NM propun proiect de lege care ar interzice contractele de reținere a imigranților în cauze civile

Legislatorii din New Mexico au introdus marți un proiect de lege care ar interzice guvernelor locale și agențiilor de stat să încheie contracte pentru reținerea imigranților în cauze civile cu Serviciul de Imigrare și Aplicare a Vămilor din SUA și unități de detenție private.

Proiectul de lege ar putea anula acordurile contractuale care ajută la reținerea imigranților în trei centre de detenție administrate privat din New Mexico, la o distanță apropiată de granița SUA cu Mexic.

Propunerea a fost sponsorizată de senatorii de stat democrat Jerry Ortiz y Pino și Moe Maestas, ambii din Albuquerque, cu sprijinul unor grupuri de advocacy care critică politicile și practicile SUA în detenția migranților.

PROGRAMUL DE STATUL CONNECTICUT LE-AR PERMITĂ IMIGRANȚILOR SĂ VOTEAZĂ LA ALEGERILE DE STAT: „COMPLET REBUJANT”

Proiectul de lege seamănă cu legislația recent adoptată în New Jersey, Virginia și Illinois, menită să pună capăt detenției în cazurile de imigrare civilă în unitățile locale.

Nu a fost clar dacă guvernatorul Democrat New Mexico, Michelle Lujan Grisham, susține noua legislație depusă.

Legiuitorii din New Mexico au introdus un proiect de lege menit să pună capăt detenției pentru imigranți în cauze civile.  Nu este clar dacă guvernatorul Michelle Lujan Grisham va aproba proiectul de lege.

Legiuitorii din New Mexico au introdus un proiect de lege menit să pună capăt detenției pentru imigranți în cauze civile. Nu este clar dacă guvernatorul Michelle Lujan Grisham va aproba proiectul de lege.

Susținătorii legislației propuse includ New Mexico Immigrant Law Center, Innovation Law Lab și New Mexico Dream Team.

Interdicția din California din 2019 privind unitățile private de detenție pentru imigranți a fost respinsă anul trecut de o curte federală de apel, care a invocat interferența cu autoritatea guvernului federal de a aplica legea imigrației.

REPUBLICANII TEXAS ÎN CADRUL BIDEN STATUL DE RAMBURARE PENTRU EFORTURILE DE FRONTIERĂ, CAUTĂ ÎNTÂLNIREA PENTRU ÎMPĂRÂREA CRIZEI

În New Mexico, companiile private operează Centrul de detenție din județul Torrance din Estancia, Centrul de corecție al județului Cibola din Milano și Centrul de procesare al județului Otero din Chaparral, în baza acordurilor de servicii cu guvernele județelor și ICE.

Unitatea de detenție din județul Torrance, administrată în mod privat de CoreCivic, a fost în centrul unui raport de inspecție usturător după o vizită neanunțată la începutul anului 2022 a inspectorului general al Departamentului pentru Securitate Internă, care a constatat condiții nesigure și insalubre și a recomandat relocarea migranților reținuți.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Concluziile au fost contestate de CoreCivic și ICE. O inspecție ulterioară efectuată de inspectorul general a arătat conformitatea cu 10 dintre cele 14 recomandări ale sale.

Senatorii americani Martin Heinrich și Ben Ray Luján au cerut anul trecut guvernului federal să-și rezilieze contractul din județul Torrance cu CoreCivic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *