„Războiul de clasă”: taxa pe avere, cea mai recentă măsură a democraților din California pentru a-i strânge pe bogați

O nouă taxă pe avere impusă de democrații din California este cea mai recentă dintre câteva măsuri recente din Golden State pentru a-i impozita pe bogați – și nu ultima în lucru.

Săptămâna trecută, deputatul democrat Alex Lee a prezentat un proiect de lege în California care ar impune un impozit anual de 1,5% celor cu o „valoare netă la nivel mondial” de peste 1 miliard de dolari, începând din ianuarie 2024.

Încă din 2026, pragul de impozitare ar scădea, iar cei cu o avere netă la nivel mondial care depășește 50 de milioane de dolari ar fi afectați de un impozit anual de 1% pe avere, în timp ce miliardarii ar fi încă impozitați cu 1,5%.

Legislația este o versiune modificată a unui impozit pe avere aprobat de Adunarea din California în 2020, pe care Senatul statului condus de democrați a refuzat să o adopte.

DEMOCRATII CALIFORNIA Iau in considerare impozitul pe avere – INCLUSIV PENTRU OAMENII CARE S-A MUCAT DIN STAT

Guvernatorul Gavin Newsom vorbește în timpul unei conferințe de presă desfășurate la centrul de carieră al Unity Council din cartierul Fruitvale din Oakland, California, luni, 10 mai 2021.

Guvernatorul Gavin Newsom vorbește în timpul unei conferințe de presă desfășurate la centrul de carieră al Unity Council din cartierul Fruitvale din Oakland, California, luni, 10 mai 2021.
(Jessica Christian/San Francisco Chronicle prin AP)

Versiunea actuală tocmai introdusă include măsuri care să permită Californiei să impună impozite pe avere asupra rezidenților chiar și la ani după ce aceștia au părăsit statul și s-au mutat în altă parte.

Potrivit experților, impozitul pe avere este una dintre numeroasele propuneri ale statului de a viza persoanele cu venituri mari.

„Taxa pe avere pe care democrații din California o pretinde acum este genul de război de clasă pe care alegătorii din California l-au respins anul trecut când au votat în contra Propoziției 30, o majorare a impozitelor pentru cei cu venituri mari care, la fel ca impozitul pe avere propus, a fost promovat ca o modalitate de a face bogații plătesc taxe mai mari”, a declarat Patrick Gleason, vicepreședinte pentru afaceri de stat la Americans for Tax Reform, pentru Fox News Digital.

Propunerea 30 a fost o măsură de vot din 2022 care ar fi crescut cota maximă a impozitului pe venit a statului – deja cea mai mare din țară la 13,3% – peste 15%. Aproximativ 58% dintre alegători au respins majorarea impozitelor.

În ciuda înfrângerii răsunătoare, totuși, un alt efort de a crește cota marginală maximă a impozitului din California a ajuns deja pe buletinul de vot pentru alegerile din 2024. Măsura, intitulată oficial Inițiativa de detectare și prevenire timpurie a pandemiei din California, ar crește cota marginală de impozitare pe venitul de stat de la nivelul actual la 14,05% pentru câștigurile de peste 5 milioane de dolari. Noua rată maximă va rămâne în vigoare timp de 10 ani.

Creșterea de taxe propusă a ajuns la vot cu ajutorul Guarding Against Pandemics, o organizație nonprofit fondată și condusă de Gabe Bankman-Fried, fratele fostului CEO FTX, Sam Bankman-Fried. Grupul a dedicat milioane de dolari unei campanii pentru a obține inițiativa la nivel de stat care ar impozita pe cei mai bogați rezidenți ai Californiei și ar finanța inițiative de sănătate publică pe buletinul de vot, a raportat Los Angeles Times.

Gabe Bankman-Fried a demisionat din funcția de director în noiembrie, la trei zile după ce FTX a depus faliment.

SAN FRANCISCO, CA - 14 APRILIE: Aaron Lee deține un semn care face publicitate serviciilor de impozit pe venit pentru Liberty Tax Service pe 14 aprilie 2014 în San Francisco, California.  Pregătitorii de impozite îi ajută pe cei care depun taxe de ultim moment înainte de termenul limită de 15 aprilie să depună impozite pe venit de stat și federale.  Serviciul de venituri interne se așteaptă la aproximativ 35 de milioane de returnări în săptămâna premergătoare termenului limită.

SAN FRANCISCO, CA – 14 APRILIE: Aaron Lee deține un semn care face publicitate serviciilor de impozit pe venit pentru Liberty Tax Service pe 14 aprilie 2014 în San Francisco, California. Pregătitorii de impozite îi ajută pe cei care depun taxe de ultim moment înainte de termenul limită de 15 aprilie să depună impozite pe venit de stat și federale. Serviciul de venituri interne se așteaptă la aproximativ 35 de milioane de returnări în săptămâna premergătoare termenului limită.
(Fotografia de Justin Sullivan/Getty Images)

CALIFORNIENII BOGAȚI S-AR POATE CONFRUTA DE MILIARDE DE NOI TAXE DUPĂ ALEGERILE DE LA MIJLOCAȚIA

Nu este clar dacă guvernatorul democrat Gavin Newsom va sprijini măsura din 2024. Biroul său nu a răspuns la o solicitare de comentarii. Guvernatorul s-a opus Propoziției 30.

Într-o propunere separată de anul trecut, care nu a trecut niciodată, parlamentarii au încercat să adauge la rata de 13,3% o suprataxă de 1% la venitul brut de peste 1 milion de dolari, 3% pentru veniturile de peste 2 milioane de dolari și 3,5% pentru veniturile de peste 5 milioane de dolari.

Cu toate acestea, democrații din California nu au făcut doar eforturi pentru majorări de taxe pentru cei bogați – multe astfel de eforturi au fost vizate întregului stat.

Anul trecut, de exemplu, parlamentarii au introdus un proiect de lege care ar impune un impozit de 25% pe profiturile dintr-o casă revândută în termen de trei ani de la cumpărare, a notat atunci Los Angeles Times.

Poate cel mai izbitor, legiuitorii din California au adoptat și Newsom a semnat în lege majorări majore de taxe pentru angajatori chiar în inima pandemiei de COVID-19, în vara anului 2020. Printre alte măsuri, legea pentru următorii trei ani suspendă capacitatea contribuabililor. pentru a deduce pierderile nete din exploatare, care apar atunci când deducerile cuiva pentru anul sunt mai mari decât veniturile sale pentru anul și limitează creditele fiscale pentru afaceri la 5 milioane USD pe an.

Potrivit California Tax Foundation, legea se ridică la o „creștere a impozitelor cu 9,2 miliarde de dolari în trei ani (4,4 miliarde de dolari în 2020) pentru angajatorii din California, prin limitarea și suspendarea legilor fiscale care au fost menite să ajute afacerile în dificultate și să susțină locurile de muncă din California”.

TEXAS ȘI FLORIDA RĂMÂN DESTINAȚII DE PRIMERE PENTRU MUTAȚII ÎN 2022, SUNTESTE U-HAUL

Guvernatorul Californiei Gavin Newsom, însoțit de soția sa, primul partener Jennifer Siebel Newsom și de copiii lor, face remarci după ce și-a câștigat al doilea mandat în funcție, în Sacramento, California, marți, 8 noiembrie 2022.

Guvernatorul Californiei Gavin Newsom, însoțit de soția sa, primul partener Jennifer Siebel Newsom și de copiii lor, face remarci după ce și-a câștigat al doilea mandat în funcție, în Sacramento, California, marți, 8 noiembrie 2022.
((Foto AP/Rich Pedroncelli))

În ciuda unor astfel de taxe, California se confruntă cu un deficit bugetar masiv de 22,5 miliarde de dolari în acest an – după ce statul s-a bucurat de un excedent important anul trecut. Lee, care a introdus cel mai recent impozit pe avere, speră ca proiectul de lege să poată aborda deficitul actual.

„Așa putem continua să abordăm problemele noastre bugetare”, a spus el pentru Los Angeles Times. — Practic, am putea astupa toată gaura.

Economiștii diferă în ceea ce privește punctul în care creșterea impozitelor poate deveni contraproductivă în ceea ce privește creșterea veniturilor guvernamentale. Ceea ce este clar, totuși, este că oamenii părăsesc statele cu impozite mari – inclusiv California.

Într-adevăr, cele 10 state cu cele mai mari impozite au pierdut aproape 1 din 100 de rezidenți în migrația internă netă între iulie 2021 și iulie 2022, în timp ce cele 10 state cu cele mai mici impozite au câștigat aproape 1 din 100, potrivit unei analize recente a lui James Doti, președinte emerit și profesor de economie. la Universitatea Chapman.

Între timp, indicele de creștere U-Haul, care a măsurat peste două milioane de călătorii dus-întors anul trecut, a constatat că singurul alt stat cu peste 30 de milioane de locuitori, California, s-a clasat pe ultimul loc în indice ca cerere de camioane din Golden. Starea a crescut.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Exodul din California, în special al celor cu venituri mari, s-ar putea dovedi problematic pentru cuferele guvernului, deoarece cei mai mari 0,5% dintre contribuabili plătesc 40% din impozitul pe venit de stat al Californiei, potrivit cifrelor recente.

HD Palmer de la Departamentul de Finanțe din California a declarat într-un interviu recent acordat California Public Radio că, în 2020, 1% din numărul total de declarații de impozit pe venit care au fost depuse erau responsabile pentru mai mult de 49% din toate impozitele pe venitul personal plătite. în acel an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *