Rep. Massie poartă insigna de casă cu ceasul datoriilor naționale, pe fondul luptei cu plafonul datoriei

Rep. Thomas Massie, R-Ky., a fost văzut purtând o insignă de casă cu ceasul datoriilor naționale în holurile Congresului, marți seara, pe fondul unei lupte partizane în desfășurare pentru ridicarea plafonului datoriei.

Massie a fost văzut de reporteri purtând insigna improvizată în timp ce Washingtonul se confruntă cu o luptă reînnoită pentru ridicarea plafonului datoriei, inclusiv propuneri de a permite guvernului să se împrumute fără nicio limită stabilită de Congres.

Politico a raportat că Massie a construit el însuși insigna dintr-o combinație de cupru pentru acoperiș și un microprocesor pe parcursul a aproximativ trei zile. El a declarat pentru presa că a extras datele din „aproximativ 400 de linii de cod” de pe site-ul Departamentului Trezoreriei.

Rep. Thomas Massie, R-Ky., a fost văzut purtând insigna marți.

Rep. Thomas Massie, R-Ky., a fost văzut purtând insigna marți.
(Foto AP / J. Scott Applewhite)

Guvernul a atins plafonul datoriei – stabilit în prezent la 31,38 trilioane de dolari – săptămâna trecută. Republicanii Camerei au cerut angajamente de reducere a expansiunii cheltuielilor federale, care au crescut atât sub administrația republicană, cât și în cea democrată.

PLAFONUL DATORIEI SUA FORȚEAZĂ TREZAURUL ÎN „MĂSURI EXTRAORDINARE”

Cu toate acestea, democrații i-au acuzat pe republicani că au „armat” plafonul datoriei ca parte a negocierilor bugetare, riscând sănătatea economică a SUA în acest proces, aducând-o aproape de default.

„Guvernul are obligația de a-și plăti facturile”, a declarat săptămâna aceasta reprezentantul Bill Foster, D-Ill. „Amenință cu neplată datoria noastră este același lucru cu a comanda o masă scumpă la un restaurant, a o mânca și a sări afară fără a plăti. Putem și ar trebui să avem o conversație reală despre cheltuielile generale, dar credința deplină și creditul Statelor Unite nu trebuie niciodată compromise.”

Republicanii, între timp, au cerut Casei Albe să ajute la negocierea unui acord care să reducă cheltuielile și au spus că este „dezamăgitor” că până acum președintele Joe Biden nu a intervenit. Ei au mai susținut că aprobarea de către Congres a noilor programe de cheltuieli este ceea ce a forțat în mod repetat guvernul să-și atingă în continuare limita de împrumut, ceea ce a forțat apoi Congresul să continue să ridice plafonul datoriei.

DEMOCRAȚII ÎMPINGE PENTRU A ELIMINA PLAFONUL DATORIEI, PERMITĂ ÎMPRUMUTURILE NELIMITATĂ A GUVERNAMENTULUI

„Este foarte dezamăgitor”, a declarat președintele Camerei Kevin McCarthy reporterilor în această săptămână. „Iată-l pe liderul lumii libere bătând peste o masă, fiind iresponsabil, spunând: „Nu, nu, nu, doar ridică limita”.

CONSERVATORII Își ascuți sulițele PENTRU LUPTA ISTORICĂ A PLAFULUI DATORILOR

Biden s-a întâlnit marți cu liderii democrați și i-a vizat pe republicani din cauza luptei.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Uite, nu am nicio intenție să-i las pe republicani să ne distrugă economia”, a spus Biden.

Guvernul federal a cheltuit 4,4 trilioane de dolari în anul fiscal 2019, chiar înainte să lovească COVID. A cheltuit 6,5 trilioane de dolari în anul fiscal 2020, 6,8 trilioane de dolari în anul fiscal 2021 și 6,3 trilioane de dolari în anul fiscal 2022.

Peter Kasperowicz de la Fox News și Associated Press au contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *