Rezidenții CA să voteze dacă statul ar trebui să anuleze legea fast-food-ului la votul din 2024

O inițiativă a alegătorilor care ar anula o lege din California care vizează creșterea salariilor și îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru peste jumătate de milion de lucrători de la fast-food s-a calificat pentru votul de anul viitor, au declarat autoritățile marți.

Referendumul a strâns peste 623.000 de semnături valide ale alegătorilor care urmează să fie plasate pe buletinul electoral din 5 noiembrie 2024, a anunțat secretarul de stat Shirley N. Weber.

Prima lege din națiune, adoptată anul trecut, stabilește un consiliu format din 10 membri împuternicit să stabilească salariile minime, precum și standarde pentru orele și condițiile de muncă pentru lucrătorii de la fast-food din California. Ar afecta aproximativ 550.000 de lucrători din întreaga țară.

NUMERELE REALE ALE RAPORTULUI DE LUCRURI DECEMBRIE SUNT ANEMICE NU ROBUSTE. IATA DE CE AMERICANII TREBUIE SĂ FIE AVERI

Două grupuri din industrie, Asociația Internațională a Francizei și Asociația Națională a Restaurantelor, au promovat referendumul care avea să-și lase soarta alegătorilor.

Oponenții, care au strâns peste 10 milioane de dolari anul trecut pentru a finanța campania pentru referendum, susțin că legea ar împovăra proprietarii de francize de lanțuri de restaurante și ar crește costul alimentelor.

Californianii vor vota dacă statul ar trebui să răstoarne o lege care vizează creșterea salariilor la fast-food și îmbunătățirea condițiilor de muncă.  Inițiativa statului va fi la votul de anul viitor.

Californianii vor vota dacă statul ar trebui să răstoarne o lege care vizează creșterea salariilor la fast-food și îmbunătățirea condițiilor de muncă. Inițiativa statului va fi la votul de anul viitor.
(Fox News)

Pe 30 decembrie, un judecător al Curții Superioare a Județului Sacramento a blocat temporar statul să pună în aplicare legea în timp ce semnăturile de vot erau numărate și verificate.

Măsura ar fi ridicat salariile angajaților la 22 de dolari pe oră până la sfârșitul acestui an pentru lanțuri precum McDonald’s și Starbucks care au 100 sau mai multe puncte de vânzare la nivel național.

INFLAȚIA DEclanșează CALIFORNIA CREȘTEREA SALARIULUI MINIM ÎN 2023

Salariul minim actual din California pentru toți lucrătorii este de 15,50 USD pe oră.

Grupurile de muncă au susținut legea, iar lupta pentru referendum ar putea fi una amară și costisitoare, care ar putea vedea ambele părți cheltuind sute de milioane de dolari pentru a atrage alegătorii.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Sindicatul Internațional al Angajaților din Serviciu a rămas încrezător că legea va supraviețui alegerilor.

„În ciuda eforturilor corporațiilor de fast-food de a distorsiona procesul referendumului, știm că alegătorii din California văd prin trucurile lor”, a declarat președintele SEIU, Mary Kay Henderson, într-un comunicat. „Nici o corporație nu este mai puternică decât jumătate de milion de muncitori care se unesc pentru a cere un loc la masă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *