SUA aprobă primul proiect de reactor nuclear modular mic

Comisia de Reglementare Nucleară din SUA a certificat pentru prima dată un proiect pentru un reactor modular mic (SMR) avansat.

Designul NuScale Power a devenit al șaptelea proiect de reactor autorizat pentru utilizare în SUA, o mișcare potrivit căreia Departamentul de Energie ar dota națiunea cu o nouă sursă de energie curată și va duce la scăderea emisiilor.

Comisia NRC a votat pentru certificarea designului în iulie anul trecut, în urma unei revizuiri tehnice finale.

Regula intră în vigoare pe 21 februarie, permițând utilităților să facă referire la designul avansat SMR de apă ușoară al NuScale atunci când solicită o licență combinată pentru construirea și operarea unui reactor.

RĂZBOIUL RUSIA-UCRAINA împinge „ceasul zilei apocalipsei” cel mai apropiat punct de miezul nopții din istorie, spun oamenii de știință

Secretarul Jennifer Granholm găzduiește o conferință de presă a Departamentului Energiei la Washington, DC, 13 decembrie 2022.

Secretarul Jennifer Granholm găzduiește o conferință de presă a Departamentului Energiei la Washington, DC, 13 decembrie 2022.
(Reuters/Mary F. Calver/File Photo)

Fiecare dintre module este capabil să genereze 50 de megawați de energie electrică fără emisii.

În plus, departamentul a remarcat că centrala electrică NuScale VOYGR SMR poate găzdui până la 12 module de putere construite din fabrică, care sunt aproximativ o treime din dimensiunea unui reactor la scară largă. Fiecare modul de putere folosește procesele naturale pentru a răci pasiv reactorul fără apă, putere sau acțiune suplimentară a operatorului.

În prezent, compania își propune să permită fiecărui modul să genereze până la 77 de megawați. Se așteaptă ca comisia să le revizuiască cererea în acest an.

Sigla NuScale Power este afișată pe un smartphone, 5 octombrie 2022.

Sigla NuScale Power este afișată pe un smartphone, 5 octombrie 2022.
(Ilustrație foto de Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket prin Getty Images)

OAMENII DE ȘTIINȚĂ SUA PRODUC PRIMA REACȚIE DE FUZIUNE NUCLEARĂ DE SUCCES, RESULTAT LA CÂȘTIGĂ NETĂ DE ENERGIE

„Suntem încântați să anunțăm elaborarea istorică de la Comisia de Reglementare Nucleară pentru proiectarea reactorului modular mic al NuScale și mulțumim Departamentului de Energie (DOE) pentru sprijinul acordat pe parcursul acestui proces”, a declarat John Hopkins, președintele și directorul executiv al NuScale Power. o declarație.

John Hopkins, CEO și președinte al NuScale, vorbește la Lowery Theatre pe 8 iulie 2016, în Salford, Anglia.

John Hopkins, CEO și președinte al NuScale, vorbește la Lowery Theatre pe 8 iulie 2016, în Salford, Anglia.
(Jonathan Nicholson/NurPhoto prin Getty Images)

Departamentul de Energie a oferit peste 600 de milioane de dolari din 2014 pentru a sprijini proiectarea, acordarea de licențe și amplasarea centralei electrice VOYGR SMR a NuScale și a altor concepte SMR interne.

Colaborează cu Utah Associated Municipal Power Systems pentru a demonstra o uzină NuScale VOYGR cu șase module la Laboratorul Național Idaho, primul modul fiind așteptat să fie operațional până în 2029.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

NuScale a declarat în această lună că prețul țintă al energiei de la centrală este de 89 USD per megawat oră, în creștere cu 53% față de estimarea anterioară de 58 USD per MWh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *