SUA și Israelul lansează exerciții militare la scară largă în demonstrație regională de forță

IERUSALEM – Comandamentul Central al SUA (CENTCOM) și Forțele de Apărare Israeliene (IDF) efectuează un exercițiu militar masiv în Israel săptămâna aceasta. Se spune că exercițiile sunt cea mai semnificativă demonstrație bilaterală de forță între cele două națiuni până în prezent.

„Juniper Oak este un exercițiu Combined Joint All-Domain care ne îmbunătățește interoperabilitatea pe uscat, în aer, pe mare, în spațiu și în spațiul cibernetic cu partenerii noștri, ne îmbunătățește capacitatea de a răspunde la situații neprevăzute și subliniază angajamentul nostru față de Mijloc. Est.” Generalul Michael „Erik” Kurilla, comandantul CENTCOM a declarat într-un comunicat.

Declarația a continuat: „Aceste tipuri de exerciții – pe care CENTCOM le desfășoară în mod obișnuit cu partenerii noștri – dezvoltă interoperabilitatea între forțele militare, măresc capacitățile militare și sunt importante pentru securitatea și stabilitatea regiunii. Lecțiile învățate în timpul acestor exerciții sunt exportabile către noi. parteneri din regiune”.

COMANDANTUL CENTCOM VIZITĂ UN SUBMARIN NUCLEAR AL MARINEI ÎN MAREA ARABIEI PE CU TENSIUNI CU PAKISTANUL ȘI IRANUL

IDF și CENTCOM se află în mijlocul unui exercițiu militar comun în Israel săptămâna aceasta.

IDF și CENTCOM se află în mijlocul unui exercițiu militar comun în Israel săptămâna aceasta.
(Cu amabilitatea: Unitatea purtătorului de cuvânt al IDF)

Un nou raport al lui Ryan Brobst, un analist de cercetare la Centrul pentru Puterea Militară și Politică al FDD, a declarat: „Administrația Biden vrea ca Teheranul să înțeleagă că Statele Unite au atât mijloacele militare, cât și voința politică de a fi alături de Israel, de a asigura interesele americane. în regiune și să efectueze greve de succes la scară largă, dacă este necesar”.

Raportul FDD a spus că exercițiul a fost semnificativ și a remarcat: „Amploarea, complexitatea și dimensiunea acestui exercițiu ar trebui să-i asigure pe israelieni, americani și partenerii lor regionali, făcându-i în același timp pe adversari să se gândească de două ori înainte de a iniția agresiunea”.

CENTCOM și Forțele de Apărare Israeliene conduc "Exercițiu Stejar Ienupăr" în Israel.

CENTCOM și Forțele de Apărare Israeliene desfășoară „Exercițiu de stejar ienupăr” în Israel.
(Cu amabilitatea unității purtătorului de cuvânt al IDF)

CENTCOM a declarat că SUA au contribuit cu aproximativ 6.400 de personal, cu aproximativ 450-500 de membri ai serviciului american antrenându-se în până la 10 baze din Israel, majoritatea operand pe mare pe șase nave americane, inclusiv grupul de atac al transportatorului USS George HW Bush.

Israelienii au desfășurat peste 1.000 de soldați și ofițeri, șase nave și un număr semnificativ de avioane, inclusiv F-35Is, F-16, F-15, avioane de recunoaștere G550, avioane de realimentare B707, UAV-uri și elicoptere.

Comandamentul Central al SUA și IDF participă la un exercițiu militar comun cunoscut sub numele de "Exercițiu stejar ienupăr," care are loc în Israel și în Marea Mediterană de Est.

Comandamentul Central al SUA și IDF participă la un exercițiu militar comun cunoscut sub numele de „Exercițiu Juniper Oak”, care are loc în Israel și în Marea Mediterană de Est.
(Cu amabilitatea: Unitatea purtătorului de cuvânt al IDF)

IRANUL ȚINE EXERCIȚII MILITARE DE MAI MILITARE ÎN MAIOR CĂI DE APĂ PETROLIERE ÎN „RĂZBOIUL DINNAINTE DE RĂZBOI”

Miercuri mai devreme, unul dintre cele mai importante momente ale exercițiului a avut loc atunci când 100 de tone de bombe penetrante în buncăre au căzut în scurt timp într-o zonă desemnată din sudul Israelului, care a fost raportată de Canalul 12 al Israelului că imită o „facilitate nucleară iraniană”. Forțele au practicat și o ieșire rapidă pentru a minimiza potențialele amenințări de la sol la adresa piloților israelieni.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, împreună cu ministrul israelian al apărării Yoav Gallant și șeful Statului Major General al IDF, general-locotenentul Herzi Halevi, au vizitat Comandamentul și Controlul IAF pentru a asista la diferitele exerciții comune.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu vede exercițiile în curs cu SUA

Premierul israelian Benjamin Netanyahu vede exercițiile în curs cu SUA
(Cu amabilitatea: biroul primului ministru al Israelului)

CRITICII ÎN PLEAZĂ ADMINISTRAȚIA BIDEN PENTRU CĂ NU A PLEȘT DE LA ACORDUL NUCLEAR CU IRAN, în ciuda retoricii recente

„Exercițiul demonstrează parteneriatul strategic incontestabil dintre Israel și Statele Unite și este un alt pas în construirea puterii militare israeliene”, a spus Netanyahu. „Israelul se va apăra întotdeauna singur, dar, desigur, salută intensificarea cooperării cu marele nostru aliat”.

Israelul s-a alăturat CENTCOM în septembrie 2021, după ce ani de zile a făcut parte din Comandamentul European, care a îmbunătățit comunicarea și coordonarea dintre Israel și alți aliați ai SUA din regiune în lupta împotriva Iranului, în principal a armatelor arabe, în urma Acordurilor Avraam.

Săptămâna trecută, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a subliniat angajamentul crucial al SUA în lupta împotriva ambițiilor nucleare ale Iranului în timpul unei întâlniri cu consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan.

general Michael "Erik" Kurilla, comandantul CENTCOM, se întâlnește cu omologul israelian în timpul exercițiului militar comun dintre cele două țări.

Generalul Michael „Erik” Kurilla, comandantul CENTCOM, se întâlnește cu omologul israelian în timpul exercițiilor militare comune între cele două țări.
(Cu amabilitatea: Unitatea purtătorului de cuvânt al IDF)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Discuțiile noastre s-au concentrat pe provocările de securitate regională, în special pe Iran, precum și pe modalitățile de cooperare între noi împotriva acestei amenințări comune”, a menționat premierul.

„Am fost impresionat că există o dorință reală și reciprocă de a ajunge la înțelegeri în această problemă, care este de o importanță decisivă pentru securitatea statului”, a explicat Netanyahu.

Yonat Friling este un producător senior de domeniu Fox News Orientul Mijlociu. O poți urmări pe @FrilingYonat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *