Trump îl conduce pe Biden într-o revanșă ipotetică în 2024: sondaj

Fostul președinte Trump are un avans de trei puncte față de președintele Biden într-o revanșă ipotetică din 2024, potrivit unui sondaj de la Emerson College.

Sondajul a fost lansat marți și arată că Trump are un avans de 44% până la 41% față de Biden în confruntarea ipotetică.

43% dintre persoanele chestionate în sondaj consideră economia ca principală problemă, urmată de asistența medicală cu 13%, imigrație cu 11%, amenințările la adresa democrației cu 10% și criminalitatea cu 7%.

În primarul republican, sondajul a constatat că Trump îl conduce pe guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis, cu 55% la 29%, Mike Pence primind 6% dintre alegătorii republicani și Nikki Haley primind 3% din sprijin.

DOCUMENTE CLASIFICATE PENCE DISCOVERY Arata ca NIMENI NU VA FI ACUZAT: EX-PROCUROR FEDERAL

(Fotografie de Pool/Getty Images | Fotografie de Erin Schaff – Pool/Getty Images)

De la sondajul din noiembrie al lui Emerson, sprijinul pentru DeSantis a crescut cu 4%, în timp ce sprijinul lui Trump a rămas același.

Există o diviziune de vârstă și educațională în cadrul primarului republican. Tinerii alegători republicani sub 35 de ani scad pentru Trump față de DeSantis, 73% până la 13%, în timp ce alegătorii cu studii universitare scad pentru DeSantis față de Trump cu 40% până la 33%”, a declarat Spencer Kimball, director executiv al Emerson College Polling.

BIDEN A INCRIT PENTRU SCUZE DE DOCUMENTE CLASIFICATE: „CE URMĂ UMÂTOARE, „A FĂCUT CORNPOP?”

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, ține un discurs de victorie după ce l-a învins pe candidatul democrat la guvernator, reprezentantul Charlie Crist, în timpul petrecerii sale de veghe de noapte electorală la Centrul de Convenții Tampa, pe 8 noiembrie 2022, în Tampa, Florida.  DeSantis a fost câștigătorul proiectat cu un avans de două cifre.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, ține un discurs de victorie după ce l-a învins pe candidatul democrat la guvernator, reprezentantul Charlie Crist, în timpul petrecerii sale de veghe de noapte electorală la Centrul de Convenții Tampa, pe 8 noiembrie 2022, în Tampa, Florida. DeSantis a fost câștigătorul proiectat cu un avans de două cifre.
(Fotografia de Octavio Jones/Getty Images)

Biden îl conduce pe DeSantis într-o confruntare ipotetică cu mai puțin de un punct procentual, 40% până la 39%. Biden a pierdut trei puncte procentuale în confruntarea ipotetică cu DeSantis de la sondajul lui Emerson din noiembrie.

44% dintre alegători aprobă slujba pe care o face Biden, iar 48% dezaprobă gestionarea de către acesta a slujbei.

CLICK PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Președintele american Joe Biden merge să vorbească cu reporterii în timp ce el și prima doamnă Jill Biden părăsesc Casa Albă și merg la Marine One pe peluza de sud, pe 27 decembrie 2022, la Washington, DC.  Soții Biden își petrec vacanța de Anul Nou în St. Croix, Insulele Virgine ale Statelor Unite.

Președintele american Joe Biden merge să vorbească cu reporterii în timp ce el și prima doamnă Jill Biden părăsesc Casa Albă și merg la Marine One pe peluza de sud, pe 27 decembrie 2022, la Washington, DC. Soții Biden își petrec vacanța de Anul Nou în St. Croix, Insulele Virgine ale Statelor Unite.
(Anna Moneymaker)

De la sondajul din noiembrie, Biden a înregistrat o recuperare de cinci puncte procentuale în aprobarea postului său.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *