Un angajat al Organizației Mondiale a Sănătății a fost răpit în nordul Mali

Un angajat al Organizației Mondiale a Sănătății a fost răpit de atacatori neidentificați în nordul Mali, a declarat marți directorul general al agenției ONU.

Dr. Mahamadou Diawara a fost răpit luni din mașina sa în orașul Menaka, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă.

„Lucrătorii din domeniul sănătății nu ar trebui să fie niciodată o țintă”, a spus Tedros.

OMS lucrează cu autoritățile pentru a investiga răpirea.

Națiunea din Africa de Vest s-a luptat cu o insurgență jihadică de un deceniu care a ucis mii de oameni. Grupurile jihadiste legate de al-Qaida și gruparea Stat Islamic au folosit luarea de ostatici pentru răscumpărare ca o modalitate de a finanța operațiunile și de a-și extinde prezența.

Diawara lucrează de trei ani cu OMS în Menaka, oferind îngrijiri medicale comunităților care sunt adesea îndepărtate și se confruntă cu riscuri de securitate și violență, a spus ONU. Șoferul mașinii sale a fost atacat, dar nu răpit, iar acesta își revine.

Răpirea are loc la două luni după ce un preot german a fost luat din capitala Mali, Bamako. Pr. Hans-Joachim Lohre a fost răpit în noiembrie în timp ce se pregătea să celebreze Liturghia.

FAMILIA CALIFORNIA RĂPIREA PERSOANEI DE INTERES ÎN „STARE CRITICĂ”

.....

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Există mai multe grupuri armate în regiunea Menaka, dar IS are o prezență semnificativă acolo, spun analiștii de conflict.

„Deși nu este clar dacă grupul este responsabil pentru răpire, ar trebui să existe o îngrijorare că el va fi transferat în grup în schimbul banilor”, a declarat Rida Lyammouri, cercetător principal la Centrul de politici pentru Noul Sud, o gândire din Maroc. rezervor axat pe politici economice și sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *