Administratorul Biden citează date care arată că noile măsuri la frontieră „funcționează”, pe măsură ce se profilează un nou proces

Administrația Biden a declarat miercuri că noile măsuri la frontieră, care au fost extinse la începutul acestei luni, au deja efect pentru a ajuta la reducerea numărului record de migranți întâlnit în decembrie – la o zi după ce un proces din 20 de state a susținut că programul este ilegal.

Administrația a extins un program de eliberare condiționată umanitară introdus pentru prima dată pentru venezueleni în octombrie, pentru a include cubanezi, nicaraguani și haitiani. Programul permite până la 30.000 de migranți să zboare în fiecare lună, atâta timp cât nu au intrat ilegal în SUA sau Mexic, nu au un sponsor american și nu trec verificările antecedentelor. Este combinat cu o extindere a expulzărilor din titlul 42 pentru a include acele naționalități.

Mișcările au fost ca răspuns la o creștere semnificativă a întâlnirilor din acele națiuni, alături de o creștere masivă a migrației care a afectat administrația Biden de la preluarea mandatului. În decembrie, au avut loc peste 251.000 de întâlniri cu migranți, marcând noua cea mai mare lună, care a depășit chiar și cea mai aglomerată lună a anului fiscal 2022 – care a înregistrat un record de 2,3 milioane de întâlniri.

Dar, într-o declarație, Departamentul pentru Securitate Internă a spus că de atunci, cifrele inițiale pentru ianuarie arată o scădere cu 97% a întâlnirilor dintre aceste patru naționalități – iar ianuarie este pe cale să înregistreze cel mai mic număr de întâlniri la frontieră de la începutul crizei. în februarie 2021.

TEXAS CONDUCEAZĂ 20 DE STATE REPUBLICANE ÎN ACUMAREA PE BIDEN ADMIN PENTRU PROGRAMUL DE LIBERARE ECONOMIATĂ A MIGRANTLOR

Migranți stau lângă granița dintre SUA și Mexic în Ciudad Juarez, Mexic, luni, 19 decembrie 2022.

Migranți stau lângă granița dintre SUA și Mexic în Ciudad Juarez, Mexic, luni, 19 decembrie 2022.
((Foto AP/Christian Chavez))

Agenția a spus că întâlnirile din cele patru țări au scăzut de la o medie de 3.367 pe zi în decembrie la doar 115 pe zi în ianuarie și a prezentat cifrele ca dovadă că măsurile funcționează.

Cifrele au fost publicate la o zi după ce 20 de state republicane au dat în judecată administrația pentru program, pretinzând că este ilegal.

„Aceste măsuri extinse de aplicare a frontierei funcționează”, a declarat secretarul pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, într-un comunicat. „Este de neînțeles că unele state care vor beneficia de aceste măsuri de aplicare extrem de eficiente încearcă să le blocheze și să provoace mai multă migrație neregulată la granița noastră de sud”.

Acest proces, intentat de Texas și America First Legal în Districtul de Sud al Texasului și căruia i s-au alăturat alte 19 state, susține că programul este ilegal, având în vedere puterea de eliberare condiționată „excepțional de limitată” disponibilă guvernului federal. Procesul se concentrează pe limitele impuse eliberării condiționate de către Congres, care spune că autoritatea urmează să fie utilizată „de la caz la caz din motive umanitare urgente sau beneficii publice semnificative” – un standard pe care statele spun că programul nu îl îndeplinește.

„Programul de eliberare condiționată stabilit de Departament nu încalcă fiecare dintre cei trei factori limitatori ai legii. Nu este de la caz la caz, nu este din motive umanitare urgente și nu aduce niciun beneficiu public semnificativ. În schimb, ea echivalează cu crearea unui nou program de vize care permite sute de mii de străini să intre în Statele Unite, care altfel nu au nicio bază pentru a face acest lucru. Acest lucru încalcă, mai degrabă decât respectă, limitele clare impuse de Congres”, se arată în proces.

Peste un sfert de milion se întâlnesc migranți numai în decembrie

Statele spun că programul este, de asemenea, ilegal, deoarece nu s-a implicat în regulile de notificare și comentarii cerute de Actul de procedură administrativă și că statele „se confruntă cu daune substanțiale ireparabile din cauza abuzului de către Departament a autorității sale de eliberare condiționată, care permit sute de mii de extratereștri suplimentari pentru a intra în fiecare dintre teritoriile lor deja copleșite.”

CASA ALBĂ INcendiază LA GOP OVER APEL PENTRU A FINANȚĂ EFORTURILE DE SECURITATE LA FRONTIERĂ TEXAS

„Fiecare stat din America, în special statele de graniță precum Texas, este zdrobit de impactul imigrației ilegale”, a declarat procurorul general din Texas, Ken Paxton, într-o declarație pentru Fox News Digital. „Agenda Biden privind frontierele deschise a creat o criză umanitară care crește criminalitatea și violența pe străzile noastre, copleșind comunitățile locale și agravând criza opioidelor. Acest program ilegal de amnistia, care va invita sute de mii de străini în SUA în fiecare an, nu va face decât să înrăutățească drastic această criză a imigrației”.

Dar administrația a respins criticile privind gestionarea graniței de sud din partea republicanilor din Congres și din alte părți — inclusiv subliniind refuzul parlamentarilor republicani de a susține un proiect de lege cuprinzător de imigrație și alte cereri de finanțare din partea administrației.

Președintele Biden i-a acuzat vineri pe republicani că au încercat să folosească imigrația pentru a obține „puncte politice”, iar acest lucru a fost replicat miercuri de un oficial al administrației, care a condamnat procesul împotriva programului de eliberare condiționată.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Acest proces arată încă o dată că aleșii extremiști nu vor soluții reale; ei preferă să continue să folosească imigrația pentru a încerca să câștige puncte politice. Ei continuă să susțină că trebuie să securizăm granița, dar apoi să se întoarcă și să încerce să blocheze aproape fiecare. măsură pe care o luăm pentru a face exact asta”, a spus oficialul.

„Au blocat reforma cuprinzătoare a imigrației și finanțarea pentru securitatea frontierei și acum încearcă să blocheze un program care a redus dramatic numărul de migranți care încearcă să intre ilegal în țară, oferind în același timp o cale sigură, legală și ordonată pentru migrație pentru oameni care fug de comunism sau de colapsul economic”, a spus oficialul. „Dacă aceste state reușesc, ultima lor cascadorie va duce la mai multă imigrație ilegală”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *