Adolescent danez acuzat că s-a alăturat grupului internațional de supremație albă, încercând să recruteze alții să se alăture

Un tânăr de 16 ani a fost acuzat joi că s-a alăturat unui grup internațional de supremație albă și că a încercat să recruteze o altă persoană în grup, pe care autoritățile daneze l-au descris drept neo-nazist și grup terorist.

Procuratura a spus că adolescentul a promovat activitățile Diviziei Feuerkrieg prin „participare la pregătirea unui manual, care descrie scopul grupării teroriste și așteptările membrilor săi, precum și a împărtășit materiale extremiste, precum și manuale despre bombe și arme”. Acest lucru a fost făcut prin intermediul aplicației de mesagerie Telegram.

Procurorul Lise-Lotte Nilas a spus că autoritățile cred că „tanarul de 16 ani și-a asumat un rol de conducere în Divizia Feuerkrieg neo-nazistă în ceea ce privește modul în care urma să fie organizată gruparea teroristă, inclusiv modul în care ar putea câștiga mai mulți membri”.

GRUP NEO-NAZI ACUZAT CĂ Afișează bannere „KEEP NEW ENGLAND WHITE” se confruntă cu o încălcare a legii privind drepturile civile

Ea a spus că ceea ce a făcut adolescentul care nu a fost identificat a fost grav „pentru că poate crește riscul ca alte persoane să comită acte de terorism”.

O mașină de poliție este prezentată în fața tribunalului din Holbaek, Danemarca.  Un tânăr de 16 ani a fost acuzat că s-a alăturat unui grup neo-nazist și supremacist alb și că a încercat să recruteze alții să i se alăture.  Procesul său este programat să înceapă pe 12 martie 2023, la tribunalul din Holbaek.

O mașină de poliție este prezentată în fața tribunalului din Holbaek, Danemarca. Un tânăr de 16 ani a fost acuzat că s-a alăturat unui grup neo-nazist și supremacist alb și că a încercat să recruteze alții să i se alăture. Procesul său este programat să înceapă pe 12 martie 2023, la tribunalul din Holbaek.
(MADS CLAUS RASMUSSEN/Ritzau Scanpix/AFP prin Getty Images)

Adolescentul din estul Danemarcei a fost arestat pentru prima dată în aprilie 2022. Un proces este programat să înceapă pe 14 martie la Holbaek, la aproximativ 54 de mile vest de Copenhaga.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Divizia Feuerkrieg pledează pentru un război rasial și promovează unele dintre cele mai extreme vederi ale mișcării supremaciste albe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *