Arsenal strânge strânsoarea cursei în Premier League într-un uimitor de 5 goluri împotriva lui Manchester United

Meciul dintre Arsenal și Manchester United ne amintește de meciuri care i-au pus pe giganți ai jocului unul împotriva celuilalt: Patrick Vieira împotriva Roy Keane, Sir Alex Ferguson împotriva Arsène Wenger.

Întâlnirea de duminică în Premier League dintre cei doi a fost la înălțimea așteptărilor, Arsenal învingându-și vechii rivali cu 3-2. Echipa de Nord a Londrei este acum cu cinci puncte în fața campionilor Manchester City, care au jucat un meci mai mult.

Aaron Ramsdale sărbătorește cu Gabriel Magalhaes de la Arsenal după meciul din Premier League dintre Arsenal FC și Manchester United pe Emirates Stadium pe 22 ianuarie 2023, la Londra.

Aaron Ramsdale sărbătorește cu Gabriel Magalhaes de la Arsenal după meciul din Premier League dintre Arsenal FC și Manchester United pe Emirates Stadium pe 22 ianuarie 2023, la Londra.
(Fotografie de David Price/Arsenal FC prin Getty Images)

Deși Manchester United a mers un gol în sus în minutul 17 printr-un efort uimitor de la distanță lungă de la Marcus Rashford, Gunners au reușit să răspundă cu o lovitură de cap de Eddie Nketiah și un efort propriu de la distanță lungă de la Bukayo Saka.

Arsenal a primit egalarea în minutul 59 lui Lisandro Martínez, dar a reușit să-și pecetluia victoria printr-o lovitură de minge din ultimul minut a lui Nketiah.

„Din punct de vedere mental și emoțional am fost cu adevărat compuși și hotărâți în același timp… Nu am intrat niciodată în panică și am continuat să credem, făcând aceleași lucruri chiar mai bine decât înainte”, a explicat managerul lui Arsenal, Mikel Arteta.

SPECTATOR îl lovește pe AARON RAMSDALE DE LA ARSENAL DUPĂ MECIUL DE PREMIER LEAGUE

După ce a acumulat 50 de puncte în 19 meciuri, titlul devine de pierdut pentru Arsenal. Chiar și Arsenal Invincibles aveau doar 45 de puncte în această etapă a campaniei.

Cu toate acestea, City se laudă cu experiența recentă pe care Arsenal nu o are, câștigând titlul în patru din ultimele cinci sezoane. Pe cale de a câștiga anul trecut, City a continuat o serie de 12 victorii consecutive, care, dacă este replicabilă, va pune la încercare cu siguranță nervii lui Arsenal.

În plus, Pep Guardiola și oamenii săi nu au jucat încă un meci împotriva lui Arsenal în acest sezon. Meciul dintre cei doi de la Emirates a fost amânat pentru a găzdui meciul rearanjat al lui Arsenal împotriva PSV Eindhoven din Europa League. Șase puncte pentru City ar reduce diferența în mod semnificativ, dar lipsa în oricare dintre ele ar putea pune titlul în afara accesului.

Înaintea celor două meciuri din ligă, cele două cluburi se vor întâlni în turul al patrulea al FA Cup.

Mikel Arteta, managerul lui Arsenal, au plecat, iar Pep Guardiola, managerul lui Manchester City.

Mikel Arteta, managerul lui Arsenal, au plecat, iar Pep Guardiola, managerul lui Manchester City.
(Justin Setterfield/Getty Images | Alex Broadway/Getty Images)

Întrebat despre cum s-a simțit înfruntându-se cap la cap cu Guardiola, pentru care a lucrat anterior ca asistent, Arteta a spus reporterilor că rivalitatea nu le va schimba prietenia și că i-a plăcut provocarea.

„Întotdeauna am sperat că așa va fi într-o zi și se întâmplă în acest sezon”, a explicat Arteta. “Amândoi vrem să câștigăm și să ne apărăm cluburile în cel mai bun mod posibil. Așa a fost întotdeauna cazul încă din prima zi.”

ANTON WALKES, Apărător al lui CHARLOTTE FC din MLS, DEcedat la 25 de ani

“Acesta este un mare test împotriva, după părerea mea, cea mai bună echipă de fotbal din lume. Aștept cu nerăbdare. Ne va spune multe despre unde suntem”, a adăugat el.

Spre deosebire de titlu, cursa primelor patru este mai deschisă. Manchester United și Newcastle sunt actualele deținătoare ale ultimelor două locuri, ambele cu 39 de puncte după 20 de meciuri jucate.

După victorii împotriva ambilor candidați la titlu în acest sezon, Manchester United a demonstrat că dezvoltarea sa a decurs rapid. Newcastle, care a fost una dintre favoritele la retrogradare în sezonul trecut înainte de preluarea lor, și-a văzut, de asemenea, averea transformată rapid.

Acest lucru lasă Liverpool, Chelsea și Tottenham, care au terminat cu toții pe locurile din Liga Campionilor sezonul trecut, cu un munte de urcat.

Mykhailo Mudryk de la Chelsea ratează o șansă în timpul meciului din Premier League dintre Liverpool FC și Chelsea FC de la Anfield, pe 21 ianuarie 2023, în Liverpool, Anglia.

Mykhailo Mudryk de la Chelsea ratează o șansă în timpul meciului din Premier League dintre Liverpool FC și Chelsea FC de la Anfield, pe 21 ianuarie 2023, în Liverpool, Anglia.
(Fotografia de Laurence Griffiths/Getty Images)

Tottenham se află la doar trei puncte de locul patru, dar a jucat 21 de meciuri și a suferit recent o înfrângere cu moralul în derby-ul din nordul Londrei.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Între timp, Liverpool și Chelsea, care împreună au câștigat două din ultimele patru trofee ale Ligii Campionilor, lâncegesc cu 29 de puncte, în spatele lui Brighton, Fulham și Brentford. Întâlnirea lor de weekendul trecut de la Anfield s-a încheiat cu o egalitate fără goluri, ambele echipe eliminând un punct pentru a opri daunele.

Se așteaptă în continuare să acumuleze suficiente puncte pentru a trece echipele direct între ele și Tottenham.

Reuters a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *