Cearta GOP: Bătălia competitivă, inflamabilă și amară pentru președintele Comitetului Național Republican

O luptă majoră pentru viitorul Partidului Republican are loc săptămâna aceasta în sudul Californiei, într-o stațiune de lux de pe litoral din Orange County.

Scena bătăliei: reuniunea anuală de iarnă a Comitetului Național Republican (RNC), unde membrii comitetului vor susține vineri un vot secret pentru următorul președinte al comitetului național de partid.

Confruntarea RNC, prima lor cursă aprinsă la scaune din ultimii zece ani, s-a transformat într-o ceartă de familie controversată, pe măsură ce GOP își decide conducerea, în timp ce partidul intră într-un ciclu electoral în care își propune să recâștige Casa Albă și să recâștige Senatul. majoritate și să-și dețină controlul fragil asupra Camerei. Și vine în timp ce partidul își propune să revină de la o manifestare dezamăgitoare la alegerile intermediare din noiembrie și în timp ce dezbate viitorul partidului și influența continuă a fostului președinte Trump asupra GOP.

Ronna McDaniel, care candidează pentru al patrulea mandat la conducerea RNC, ceea ce este fără precedent în vremurile moderne, este contestată de Harmeet Dhillon, un avocat care este și membru al comitetului RNC din California și care a servit ca consilier juridic pentru fostul președinte Donald Trump. . Dhillon și-a anunțat oferta pentru scaunul RNC pe Fox News Channel luna trecută.

FIRST ON FOX: MCDANIEL RULEAZĂ LISTA A 150 DE DONATORI MAJORI ÎȘI SUSTINRE REALEGEREA PREȘEDULUI RNC

McDaniel îndeamnă la stabilitate în timp ce Dhillon a lansat o campanie de insurgenți subliniind că este nevoie de schimbare în urma performanței slabe a Partidului Republican în mandatul intermediar din 2022, despre care mulți din GOP se așteptau să fie un val roșu. CEO-ul MyPillow, Mike Lindell, care este un susținător puternic al afirmațiilor nedovedite ale lui Trump conform cărora alegerile prezidențiale din 2020 au fost fraudate și furate, candida, de asemenea, în timp ce face o ofertă de lungă durată pentru un scaun.

McDaniel, care în calitate de președinte al Republicii Moldova din Michigan a fost alegerea aleasă de Trump pentru a conduce comitetul după ce a câștigat Casa Albă în 2016, a fost reales în această funcție în 2019 și 2021. Ea a fost o strângere de fonduri prolifică pentru partidul național în timpul mandatului său la conducerea comitetului. . Potrivit echipei lui McDaniel, președintele a strâns un record de 1,5 miliarde de dolari în timpul mandatului său, a călătorit peste o jumătate de milion de mile și a organizat peste 330 de evenimente pentru donatori.

Uitați-vă: HARMEET DHILLON Își PUNE CAZUL PENTRU SCAUNUL RNC LA FOX NEWS

„Din cauza mesajului dovedit al partidului nostru și a sprijinului din partea părților interesate cheie, am experimentat mai multe cicluri de strângere de fonduri record, ca comitet. Nu putem renunța la 2024 și trebuie să ne asigurăm că candidații republicani au resursele necesare. pentru a câștiga”, a scris McDaniel într-un articol de opinie recent pe FoxNews.com.

Ronna McDaniel, președintele Comitetului Național Republican, îl ascultă pe liderul minorității din Camera Kevin McCarthy, R-Calif., vorbind la o petrecere în noaptea alegerilor la Washington, DC, pe 8 noiembrie 2022.

Ronna McDaniel, președintele Comitetului Național Republican, îl ascultă pe liderul minorității din Camera Kevin McCarthy, R-Calif., vorbind la o petrecere în noaptea alegerilor la Washington, DC, pe 8 noiembrie 2022.
(Tom Williams/CQ-Roll Call Inc. prin Getty Images)

Dar eșecurile electorale ale GOP din noiembrie – când republicanii nu au reușit să recâștige Senatul și au pierdut curse cheie pentru guvernatori – precum și în 2018, când partidul și-a pierdut majoritatea în Camere, și în 2020, când a pierdut controlul asupra Senatului și a Albului. House, toate au venit sub supravegherea lui McDaniel, ceea ce a stârnit apeluri la schimbarea conducerii.

„Avem responsabilitatea ca partid de a remedia ceea ce este în neregulă, astfel încât să putem câștiga alegeri. Aceasta este politică. Totul este să câștigăm și să pierdem alegeri. Și, din moment ce am pierdut în trei cicluri electorale succesive, trebuie să ne schimbăm sau să ne schimbăm. vom pierde în următoarele cicluri electorale”, a spus Dhillon într-un interviu marți pentru „Tucker Carlson Tonight” de la Fox News.

CONCURENȚII ÎN LUCERE PENTRU PREȘEDINȚUL RNC PENTRU CAZUL LUI MEMBRILOR COMISIEI

Dhillon a spus că „trebuie să ne concentrăm aproape exclusiv pe a ne asigura că vom introduce buletinele de vot ale alegătorilor noștri republicani în urne prin toate mijloacele legale cât mai devreme posibil în proces și să nu lăsăm lucrurile la voia întâmplării. Trebuie să încetăm să risipim banii donatorilor. și să ne concentrăm cu adevărat pe a cheltui bine. Și trebuie să fim foarte clari și conciși în mesajele noastre.”

McDaniel, apărându-și recordul într-un interviu recent cu Fox News Digital, a spus că „ceea ce a făcut RNC a făcut ca alegerile să fie mai bune decât ar fi putut fi altfel”.

„Sub supravegherea mea”, a spus McDaniel, „ați observat o creștere a numărului de republicani care se prezintă. Ne-ați văzut investind în lucruri precum înregistrarea alegătorilor, unde am avut câștiguri mari în state precum Carolina de Nord, Florida, Iowa. Centrele noastre comunitare au fost o valoare adăugată în acest ciclu electoral, deoarece am văzut că implicarea cu alegătorii hispanici, asiatici și negri au o prezență mai mare la vot în zonele în care am investit.”

MCDANIEL Își NUMITĂ SPRIJINUL PENTRU REALEGEREA SCAUNULUI RNC „DESTUL DE SOLID”

Marți, după ce a aterizat în California, McDaniel a vizitat unul dintre acele centre comunitare din orașul Westminster din Orange County.

Aceste centre comunitare și aducerea de oameni care nu au fost niciodată republicani, care nu au făcut niciodată parte din partidul nostru și deschiderea acestora pe tot parcursul anului va fi cel mai mare factor de diferență”, a spus McDaniel. “Pentru că nu suntem doar prezentându-se la alegeri pentru un vot. Spunem că suntem investiți în comunitatea ta pe termen lung și că vrem să câștigăm votul tău pentru că suntem aici.”

Și McDaniel a susținut că Dhillon și ceilalți critici ai ei nu înțeleg ce presupune cu adevărat meseria de președinte RNC.

Dar Dhillon, în interviul ei cu Tucker Carlson, de la Fox News, a spus că „ne-am înghițit și am eșuat. Deci, voi schimba toate acestea dacă devin președintele Comitetului Național Republican”.

Confruntarea și acuzațiile, atât publice, cât și private, au crescut intens în ultimele două luni, ambele părți acuzându-l pe cealaltă de tactici de intimidare, deoarece au lansat în mod repetat sprijin proeminent.

Toți cei trei candidați își vor prezenta cazurile separat celor 168 de membri ai comitetului RNC care sunt eligibili să voteze pentru președinte la un forum care începe miercuri la întâlnirea de iarnă, care anul acesta are loc la Dana Point, California. Votul cu vot secret pentru președinte al membrilor comitetului va avea loc vineri, în ultima zi a ședinței CRN.

McDaniel, într-un interviu acordat luna trecută pentru Fox News Digital, a descris sprijinul ei ca fiind „destul de solid”, promovând o listă pe care a lansat-o cu câteva săptămâni mai devreme, care includea susținerea a peste 100 de membri ai comitetului RNC – care ar depăși cu mult majoritatea simplă a cei 168 de membri necesari pentru a câștiga realegerea.

Dar Dhillon a pus la îndoială în mod repetat fermitatea sprijinului publicitar al lui McDaniel, în timp ce îi curtează pe cei de la MAGA și pe cei care nu au fost niciodată Trump care au un interes comun în înlocuirea lui McDaniel. Și în ultimele săptămâni, mai multe delegații de stat GOP au votat de cenzură împotriva lui McDaniel.

DHILLON susține că LEADERSHIPUL GOP TREBUIE „SĂ SE ADAPTĂ SAU MĂRĂ”

Deși nu și-a publicat propria listă de susținere a membrilor comitetului RNC, Dhillon a spus marți că „mă simt bine cu privire la șansele mele de a intra în alegeri”.

Dar votul secret înseamnă că nimeni nu este sigur de rezultatul final.

„Oricine a trecut prin mai multe alegeri RNC realizează că nu știi niciodată cum vor vota membrii RNC într-un vot secret. Acest lucru ar putea merge în orice caz”, un membru veteran al comitetului RNC, care a cerut să rămână anonim pentru a vorbi mai liber. , a declarat Fox News.

Arătând spre lista de aprobări a lui McDaniel, membrul comitetului a spus: „Trebuie să înțelegi că Ronna le-a cerut membrilor RNC să o susțină public și să semneze o scrisoare în noiembrie. Ce vor spune membrii RNC? Ea deține controlul poșei. Ei „Vor fi înclinați să spună da. Este sigur să spunem că unii dintre cei care au semnat înapoi în noiembrie ar putea fi foarte blânzi acum și este posibil să fi scapat.”

Mike Lindell vorbește la o dezbatere a președintelui RNC din Dana Point, California, miercuri.

Mike Lindell vorbește la o dezbatere a președintelui RNC din Dana Point, California, miercuri.
(Fox News)

Dar practic nimeni nu crede că Lindell are șansa de a câștiga.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Mike Lindell dorește să conducă Partidul Republican este ca și cum vreau să-i conduc compania de perne doar pentru că dorm pe o pernă noaptea”, a spus un alt membru al comitetului RNC care a cerut și anonimatul.

Lindell, Dhillon și McDaniel au toți legături sănătoase cu Trump. Dar fostul președinte, care rămâne cel mai influent politician din GOP, a rămas neutru în cursa scaunului. Iar sursele din orbita politică a lui Trump spun că nu se așteaptă ca fostul președinte să ofere o aprobare de ultim moment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *