ChatGPT îi determină pe parlamentari să ceară reglementarea inteligenței artificiale

Creșterea chatbot-ului ChatGPT, cu capacitatea sa de a genera text informat și sofisticat, îi determină pe parlamentari să facă eforturi pentru intervenția guvernamentală în domeniul inteligenței artificiale.

Democrații și republicanii deopotrivă sunt din ce în ce mai preocupați de dezvoltarea noilor tehnologii AI și de modul în care acestea ar putea avea impact asupra societății dacă nu există reguli în vigoare.

„Evident, cred că este ceva căruia trebuie să acordăm o atenție deosebită”, a declarat senatorul Josh Hawley, dem., Fox News, când a fost întrebat despre cum ar putea aborda Congresul AI.

Alții au folosit ChatGPT însuși pentru a-și ilustra punctul potrivit căruia Congresul trebuie să acționeze și în curând. Rep. Ted Lieu, D-Calif., a scris într-un articol de opinie New York Times pe acest subiect la începutul acestei săptămâni și chiar a folosit ChatGPT pentru a scrie primul paragraf introducând promptul: „Scrieți un prim paragraf care atrage atenția dintr-o operațiune. – a spus de ce ar trebui reglementată inteligența artificială.”

AL GORE EXPLICĂ PROGRAMUL GLOBAL AI CARE SPIOAZĂ MII DE FACILITĂȚI PENTRU MONITORIZAREA EMISIILOR

Un mesaj ChatGPT este afișat pe un dispozitiv din apropierea unei școli publice din Brooklyn, New York, joi, 5 ianuarie 2023. Oficialii școlii din New York au început să blocheze săptămâna aceasta instrumentul de scriere impresionant, dar controversat, care poate genera paragrafe de text asemănător unui om. .

Un mesaj ChatGPT este afișat pe un dispozitiv din apropierea unei școli publice din Brooklyn, New York, joi, 5 ianuarie 2023. Oficialii școlii din New York au început să blocheze săptămâna aceasta instrumentul de scriere impresionant, dar controversat, care poate genera paragrafe de text asemănător unui om. .
((Foto AP/Peter Morgan))

Lieu a remarcat în articol că, având o diplomă în informatică, este „captivat” și „emotionat” de inteligența artificială, dar a avertizat că „în calitate de membru al Congresului, sunt speriat de AI, în special de AI care este lăsată necontrolată. și nereglementat”.

Lieu face presiuni pentru înființarea unei agenții federale care să reglementeze IA, astfel încât experții să poată propune reguli, deși a recunoscut că ar fi o întreprindere dificilă.

CHATBOT-UL DE INTELIGENTĂ ARTIFICIALĂ TRUCĂ EXAMENUL DE LA SCOALA DE AFACERI DE ELITE, ÎNTĂCĂ PERFORMANȚĂ PE CĂȘTII STUDENTI DE LA LIGA IEDERA

Reprezentantul Jake Auchincloss, deputat în Mass., este considerat de către personalul său a fi primul membru al Congresului care a rostit observații scrise de inteligența artificială în Parlament. Auchincloss a vorbit pe scurt despre un proiect de lege care ar înființa un centru de inteligență artificială SUA-Israel.

Auchincloss a avertizat împotriva legiuitorilor să rămână prea în urmă cu tehnologia AI, comparând situația cu rețelele de socializare, care s-au dezvoltat atât de rapid, Congresul nu a putut ține pasul.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Din acest motiv, a spus el, Congresul ar trebui să acționeze mai devreme decât mai târziu pentru a elabora legi.

Associated Press a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *