Comitetul Național Democrat votează pentru a acorda NH, GA mai mult timp pentru noul calendar primar

Un panel al Comitetului Național Democrat a votat miercuri pentru a acorda New Hampshire și Georgiei mai mult timp pentru a face schimbări care să le permită ambelor să facă parte dintr-un grup renovat de cinci state care conduc la primarul prezidențial al partidului de anul viitor.

Dar chiar dacă au votat 25-0 pentru a prelungi termenul de conformare până pe 3 iunie, membrii comitetului pentru regulile DNC s-au plâns de cearta continuă a New Hampshire cu partidul național, deoarece noul calendar ar costa șansa de a organiza primele primare ale națiunii.

Lupta subliniază modul în care efortul de a zgudui primarul prezidențial democrat ar putea deveni din ce în ce mai amar, chiar și într-un moment în care partidul se va baza pe rămânerea unificată în timp ce încearcă să țină Casa Albă și Senatul în 2024.

Comitetul pentru regulile DNC a votat luna trecută să aprobe un plan susținut de președintele Joe Biden, care ar elimina grupul din Iowa de postul său tradițional de conducere a primarelor și îl va înlocui cu Carolina de Sud, care ar deschide votul primar pe 3 februarie. New Hampshire și Nevada vor organiza alegerile primare împreună trei zile mai târziu, primarele din Georgia urmand pe 13 februarie și cele din Michigan două săptămâni mai târziu. Cea mai mare parte a restului țării va vota ulterior în Super Marți la începutul lunii martie.

NOI DEMI HAMPSHIRE Avertizează că IMPINGEREA LUI BIDEN DE A ȚINE PRIMUL PRIMAR ÎN CAROLINA DE SUD S-ar putea întoarce

Schimbarea propusă de democrați vine după ce caucusul din 2020 din Iowa a fost afectat de probleme tehnice. Biden spune că noul calendar propus reflectă mai bine baza electorală profund diversă a partidului său, care se bazează în mare măsură pe alegătorii afro-americani.

Președintele încearcă, de asemenea, să recompenseze Carolina de Sud, unde aproape 27% din populație este neagră, după ce o victorie decisivă acolo i-a reînviat campania prezidențială din 2020 în urma pierderilor suferite în Iowa, New Hampshire și Nevada.

Aceste modificări urmează să fie aprobate oficial pentru cursa prezidențială de anul viitor de către plenul DNC la întâlnirea sa de săptămâna viitoare din Philadelphia.

Un panel al DNC a votat pentru prelungirea termenului limită pentru Georgia și New Hampshire pentru a face modificări care să le permită să se alăture unui grup de cinci state care fac parte din primarul prezidențial al partidului care începe anul viitor.

Un panel al DNC a votat pentru prelungirea termenului limită pentru Georgia și New Hampshire pentru a face modificări care să le permită să se alăture unui grup de cinci state care fac parte din primarul prezidențial al partidului care începe anul viitor.

Nevada și Carolina de Sud au convenit deja să respecte cerințele noului calendar. În Michigan, mutarea datei primare necesită un act al Legislativului. Democrații controlează ambele camere în acel stat, dar ar avea nevoie de sprijinul republican pentru a pune în aplicare schimbarea înainte de sfârșitul lunii februarie 2024, așa că nu este încă clar când ar putea fi aprobate modificările propuse.

Cele mai mari puncte de conflict au fost New Hampshire și Georgia.

Legea statului New Hampshire impune ca acesta să organizeze primul primar al națiunii – o regulă pe care Iowa a putut-o eluda doar pentru că a organizat un caucus. Democrații de top din New Hampshire spun că s-au descurcat cu succes de această responsabilitate de mai bine de un secol și au promis că vor trece pur și simplu din celelalte state și vor începe din nou votul primar în 2024, indiferent de noul calendar al DNC.

GUVERNATORUL GOP AL NOULUI HAMPSHIRE către DNC: „NU VOM FI AMENINȚAȚI … NU VOM RENTA”

În Georgia, secretarul de stat republican Brad Raffensperger stabilește data primară a statului său. El a indicat că ar fi dispus să o mute doar dacă Comitetul Național Republican face eforturi pentru a schimba data primarelor din Georgia, ceea ce nu s-a întâmplat.

Votul de miercuri a dat Georgiei și New Hampshire-ului mai mult timp – dar i-a văzut și pe membrii comitetului și-au exprimat frustrările față de New Hampshire.

„Eu chiar cred că este iresponsabil, declarațiile fiind făcute în New Hampshire”, a spus Lee Saunders, membru al comitetului de reguli și președinte al Federației Americane a Angajaților de Stat, Județean și Municipal.

„Aș îndemna pe toată lumea să se răcească puțin”, a spus Saunders.

Leah Daughtry, membru al comitetului de reguli, a spus că a fost „la fel de surprinsă și destul de sincer șocată” de obiecțiile din New Hampshire la noul calendar. Ea a respins, de asemenea, afirmațiile statului că nu ar trebui să-și piardă locul din cauza tradiției care se întinde pe mai bine de un secol.

„Pentru mine, ca femeie afro-americană, să-și susțină argumentul pe acest privilegiu vechi de 100 de ani este într-adevăr destul de deranjant”, a spus Daughtry, menționând că femeile de culoare nu aveau dreptul la vot în urmă cu aproximativ un secol.

JoAnne Dowdell, membru al comitetului de reguli, din New Hampshire, a replicat că „politica face parte din ADN-ul nostru”.

„Credem că este posibil să ridicăm diverse voci și să păstrăm New Hampshire la începutul procesului”, a spus Dowdell.

Calendarul primar al democraților pentru 2024 ar putea fi discutabil dacă Biden optează pentru a candida pentru realege, așa cum era de așteptat. În acest caz, democrații vor avea puțin apetit pentru a construi un program primar robust care ar putea permite unui rival major din propriul său partid să candideze împotriva președintelui.

GUVERNATORUL GOP AL NOULUI HAMPSHIRE către DNC: „NU VOM FI AMENINȚAȚI … NU VOM RENTA”

Comitetul pentru regulile DNC s-a angajat deja să revizuiască calendarul primar după 2024. Cu toate acestea, orice modificări pe care le va face pentru anul viitor – chiar dacă în cele din urmă nu există un primar competitiv – ar putea contribui la formarea deciziilor viitoare cu privire la care state merg primele, declanșând potențial o importantă. trecerea la locul unde candidații la președinție campanie cel mai greu pe măsură ce încep viitoarele curse.

Copreședintele comisiei de reguli, Minyon Moore, a declarat că membrii săi rămân dedicați „viziunii președintelui”.

„Vrem să ne asigurăm că statele pot avea atât timp cât au nevoie pentru a lucra prin acest proces”, a spus Moore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *