Când reprezentantul SUA Jake Auchincloss a decis să susțină un discurs asupra unui proiect de lege care ar crea un centru de inteligență artificială SUA-Israel, a optat să lase AI să vorbească.
Scurtul discurs în două paragrafe citit de democratul din Massachusetts pe podeaua Camerei SUA miercuri a fost generat de chatbot-ul online AI ChatGPT. Personalul său a spus că cred că este prima dată când un discurs scris de AI a fost citit în Congres.
Auchincloss a spus că a determinat sistemul, parțial, să „scrie 100 de cuvinte pe care să le transmită în camera Reprezentanților” despre legislație. Auchincloss a spus că a trebuit să perfecționeze promptul de mai multe ori pentru a produce textul pe care l-a citit în cele din urmă.
CHATBOT-UL DE INTELIGENTĂ ARTIFICIALĂ TRUCĂ EXAMENUL DE LA SCOALA DE AFACERI DE ELITE, ÎNTĂCĂ PERFORMANȚĂ PE CĂȘTII STUDENTI DE LA LIGA IEDERA
Proiectul de lege, pe care Auchincloss îl depune din nou, ar înființa un Centru AI comun SUA-Israel în Statele Unite, care să servească drept centru pentru cercetarea și dezvoltarea IA în sectoarele public, privat și educație.
Auchincloss a spus că o parte din decizia de a citi un text generat de ChatGPT a fost de a contribui la stimularea dezbaterii asupra AI și a provocărilor și oportunităților create de aceasta. El a spus că nu dorește să vadă o repetare a apariției rețelelor sociale, care a început mic și a crescut mai repede decât ar putea reacționa Congresul.
„Sunt cel mai tânăr părinte din Caucusul Democrat, AI va face parte din viața mea și ar putea fi o tehnologie de uz general pentru copiii mei”, a spus Auchincloss, 34 de ani.

Reprezentantul democrat Massachusetts Jake Auchincloss a citit un scenariu generat de inteligență artificială pe podeaua Camerei.
Lansarea ChatGPT și a altor programe de inteligență artificială disponibile pe internet reprezintă deja o provocare pentru profesorii care trebuie să se confrunte acum cu posibilitatea ca studenții să predea eseuri generate de inteligență artificială.
Cercetătorii se tem, de asemenea, că chatbot-urile AI ar putea ajuta eforturile de turbo pentru a răspândi dezinformare și propagandă.
OpenAI, organizația nonprofit care a creat ChatGPT, a recunoscut pe site-ul său web că ChatGPT „poate produce ocazional răspunsuri incorecte” și că, uneori, răspunsurile sale vor induce în eroare ca urmare a modului în care învață. Acesta recomandă utilizatorilor să verifice dacă răspunsurile sunt corecte sau nu.
AL GORE EXPLICĂ PROGRAMUL GLOBAL AI CARE SPIOAZĂ MII DE FACILITĂȚI PENTRU MONITORIZAREA EMISIILOR
Textul generat din solicitarea lui Auchincloss include propoziții precum: „Trebuie să colaborăm cu parteneri internaționali precum guvernul israelian pentru a ne asigura că Statele Unite își mențin un rol de lider în cercetarea și dezvoltarea AI și explorează în mod responsabil numeroasele posibilități pe care le oferă tehnologiile în evoluție”.
“Probabil erau vreo duzină de colegi pe podea. Pun pariu că niciunul dintre ei nu știa că a fost scris de un computer”, a spus el.
Legislatorii și alții nu ar trebui să fie ostili în mod reflex noii tehnologii, dar nici nu ar trebui să aștepte prea mult înainte de a elabora politici sau noi legi care să ajute la reglementarea acesteia, a spus Auchincloss.
CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS
În special, el a susținut că țara are nevoie de o „contrapondere publică” pentru marile firme de tehnologie, care ar contribui la garantarea faptului că dezvoltatorii mai mici și universitățile au acces la același cloud computing, algoritmi de ultimă oră și date brute ca și companiile mai mari.