Cornyn spune că blocarea Casei Albe a supravegherii de către Congres a documentelor secrete Biden este „inacceptabilă”

În cadrul unei reuniuni a Comitetului Judiciar al Senatului de joi, senatorul John Cornyn i-a spus președintelui Dick Durbin că încercările administrației Biden de a bloca supravegherea Congresului asupra scandalului documentelor clasificate sunt „complet inacceptabile” și vor închide procesul de nominalizare a senatului până când Congresul va primi mai multe. acces.

„Acest lucru este foarte grav”, a spus Cornyn, R-Texas, care face parte și din Comitetul de Informații al Senatului, în cadrul întâlnirii. „Este complet inacceptabil pentru mine, cred pe o bază bipartizană, ca administrația Biden să blocheze Congresul să-și îndeplinească datoria constituțională aici… există probleme mult mai mari decât ancheta penală individuală care cred că trebuie abordate”, a spus Cornyn pentru Durbin, D-Ill.

„Noi suntem factorii de decizie”, a presat senatorul. „Și doar că nu este greu de imaginat un scenariu în care informațiile clasificate sunt scoase dintr-o unitate securizată, sunt puse la dispoziția adversarilor noștri, că ar amenința securitatea națională a Statelor Unite, în moduri în care ar trebui să le facem. răspunde în calitate de factori de decizie”.

Cornyn a confirmat, de asemenea, într-o întâlnire de miercuri cu directorul de informații naționale Avril Haines, Comitetul de informații a aflat că Haines „nu are informații despre informațiile clasificate” care au fost găsite la casa Mar-a-Lago a fostului președinte Trump, garajul președintelui Biden și fostul vice-vice. Biroul președintelui Mike Pence.

Senatorul John Cornyn, R-Texas.

Senatorul John Cornyn, R-Texas.
(AP Foto/Andrew Harnik)

OFICIALII DOJ „FRUSTRAT,” „IRITATI” CU ECHIPA BIDEN PENTRU SCANDALUL DOCUMENTELOR CLASIFICATE: RAPORT

„Congresul are responsabilitatea constituțională de a asigura supravegherea colectării de informații de către comunitatea de informații și toate cele 17 agenții care se încadrează sub această umbrelă”, a spus Cornyn.

Cornyn i-a spus, de asemenea, lui Durbin că intenționează să folosească „toate instrumentele disponibile pentru a obține acces la aceste informații”, menționând că ar putea include reținerea nominalizaților judiciari și valorificarea puterii „sforilor poșetei” din senat.

Senatorul Mitch McConnell, R-Ky., stânga, și senatorul John Cornyn, R-Texas.

Senatorul Mitch McConnell, R-Ky., stânga, și senatorul John Cornyn, R-Texas.
(AP Foto/J. Scott Applewhite)

TED CRUZ Spune că ESTE „CRITIC” CA FBI SĂ CAUTE CASA LUI VĂNĂTOR BIDEN PENTRU DOCUMENTE CLASIFICATE

„Acesta este ceva ce nu putem face dacă Departamentul de Justiție Biden spune că nu va împărtăși cu noi ce produse de informații a depozitat președintele Biden în garajul său sau a depozitat în think tank-ul său din Philadelphia”, a adăugat el.

„Acest lucru nu este conceput pentru a prejudicia, președintele Biden sau președintele Trump sau vicepreședintele Pence”, a spus Cornyn.

Senatorul John Cornyn, R-Texas.

Senatorul John Cornyn, R-Texas.
(Kevin Dietsch/Getty Images)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Trebuie să știm ce știu adversarii noștri. Și motivul pentru care luarea informațiilor clasificate în afara unei unități securizate este atât de flagrant, este pentru că pune la dispoziția adversarilor noștri informații pe care preferăm să le păstrăm secrete în interesul securității naționale. Și Deci, pentru mine… acest lucru pare mult mai mare decât o investigație obișnuită a unui avocat american sau a Departamentului de Justiție”, a declarat Cornyn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *