DeSantis îl depășește pe Trump în sondajul prezidențial primar de stat înainte de potențiala confruntare a GOP 2024

Un nou sondaj din New Hampshire sugerează că guvernatorul Florida Ron DeSantis deține un avans de două cifre față de fostul președinte Donald Trump într-o ipotetică confruntare pentru nominalizarea prezidențială a GOP din 2024 în statul care a organizat în mod tradițional primul primar prezidențial în cursa pentru Casa Albă.

Sondajul de la Universitatea din New Hampshire Survey Center a fost publicat cu două zile înainte ca Trump – singurul republican major care și-a declarat candidatura în cursa înfloritoare la prezidențialitate – să se îndrepte spre New Hampshire pentru a ține un discurs de referință la întâlnirea anuală a Partidului Republican de stat. .

DeSantis, care încă nu a spus dacă va lansa o campanie prezidențială, se bucură de un sprijin de 42% în sondajul probabil al alegătorilor primari prezidențiali GOP din New Hampshire, cu Trump la 30%.

La mai bine de doi ani de la înfrângerea sa în alegerile din 2020 în mâinile președintelui Joe Biden, Trump rămâne cel mai influent politician și cel mai puternic strângător de fonduri din Partidul Republican. Până de curând, el a fost liderul clar și copleșitor în sondajele pentru nominalizarea prezidențială a GOP de la începutul anului 2024.

FIRST ON FOX: TRUMP S-A OPRIRE ÎN NEW HAMPSHIRE ÎNAINTEA CAROLINA DE SUD SÂMBĂTĂ

Guvernatorul Floridei Ron DeSantis

Guvernatorul Floridei Ron DeSantis
(Octavio Jones / Getty Images / Fișier)

Dar într-o mână de sondaje de opinie publică publicate luna trecută, Trump l-a urmat pe DeSantis, a cărui poziție față de conservatorii din toată țara a crescut vertiginos în ultimii trei ani. DeSantis a fost reales în majoritate covârșitoare în noiembrie pentru un al doilea mandat, conducând Florida, un stat unic de luptă care a devenit din ce în ce mai roșu în ultimele două cicluri.

Între timp, Trump, a primit o mulțime de foc în privința rolului său în performanța slabă a GOP la mijlocul mandatului, din cauza nivelului său de polarizare a candidaților care au pierdut curse cheie la nivel de stat. De asemenea, a primit câteva recenzii nefavorabile după lansarea campaniei sale la mijlocul lunii noiembrie 2024 la proprietatea lui Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, și s-a confruntat cu multe critici din cauza comentariilor și acțiunilor controversate din ultimele două luni.

TRUMP, DESANTIS, PENCE ȘI MAI MULT – LUPTA GOP PENTRU NOMINALIRI PREȘIDENTIALE PENTRU ALEGĂTORII EVANGELICI

„Sprijinul pentru DeSantis (42 la sută) este în mare parte neschimbat din iunie 2022 (39 la sută), în timp ce sprijinul pentru Trump (30 la sută) a scăzut constant de la un maxim de 47 la sută în iulie 2021”, subliniază sondajul UNH.

Fostul președinte Donald Trump își lansează campania pentru Casa Albă din 2024 în timpul unui anunț la Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, pe 15 noiembrie 2022.

Fostul președinte Donald Trump își lansează campania pentru Casa Albă din 2024 în timpul unui anunț la Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, pe 15 noiembrie 2022.
(Eva Marie Uzcategui / Bloomberg prin Getty Images)

Oprirea fostului președinte sâmbătă în New Hampshire, care a fost raportată pentru prima dată la începutul acestei săptămâni de Fox News, are loc cu câteva ore înainte ca acesta să se îndrepte spre Carolina de Sud pentru a organiza un eveniment de conducere la clădirea capitolului din statul care organizează al treilea concurs la prezidențialul Republicii Moldova. calendar de nominalizare. Oprirea din Carolina de Sud va fi primul eveniment de campanie prezidențială al lui Trump al anului.

DraftDeSantis.com, un grup fără legături cu guvernatorul Floridei, care urmărește să-l influențeze pe DeSantis pentru a candida la președinție, spune Fox News că va avea un stand la întâlnirea GOP din New Hampshire, care are loc la Salem, New Hampshire.

2024 CATEAZĂ: TRUMP E INTRA – Iată CINE ALTA SE POATE ALĂ LĂRA CÂMPULUI PRIMAR GOP PRESIDENTIAL

Fostul guvernator de două mandate din Carolina de Sud, Nikki Haley, care a servit ca ambasador la Națiunile Unite în administrația Trump, este susținut cu 8% în sondajul UNH. Haley, care s-a gândit de mult timp public la o candidatură la Casa Albă, a spus „Raportul special” al Fox News la începutul acestei săptămâni: „Cred că avem nevoie de o generație tânără care să vină, să intensifice și să înceapă cu adevărat să repare lucrurile… Pot fi acel lider? Da, cred că pot fi acel lider”.

Guvernatorul New Hampshire, Chris Sununu, care a declarat recent la Fox News că „mulți oameni” vor ca el să candideze, înregistrează un sprijin de 4% în sondaj împreună cu fostul guvernator al Maryland, Larry Hogan, care a făcut trei călătorii în New Hampshire. Hampshire anul trecut și care, de asemenea, se gândește serios la o candidatură prezidențială.

DE CE CURSA DE NOMINALIZARE PRESIDENȚIALĂ REPUBLICANĂ ÎNCEPE LENT

Guvernatorul Dakota de Sud, Kristi Noem, pe care experții o consideră un potențial candidat la Casa Albă, a fost de 2%, fostul vicepreședinte Mike Pence – care a făcut numeroase călătorii în New Hampshire în ultimii doi ani – la 1%. Senatorii Ted Cruz din Texas și Marco Rubio din Florida – doi concurenți la prezidențiale GOP din 2016 care nu au exclus viitoarele candidaturi la Casa Albă – s-au situat, de asemenea, la 1%, cu senatorul Tim Scott de Carolina de Sud, guvernatorul Virginia Glenn Youngkin și fostul Secretarul de stat Mike Pompeo la zero la sută.

Într-un sondaj separat lansat de UNH la începutul săptămânii, Biden a urmat Transportation Secy. Pete Buttigieg într-o ipotetică confruntare la primarul prezidențial al democraților din 2024.

Buttigieg, un candidat Democrat la Casa Albă în 2020, s-a situat la 24% dintre probabilii alegători democrați la alegerile prezidențiale primare, cu Biden și senatorul Elizabeth Warren de Massachusetts – care este un alt veteran al cursei pentru nominalizarea Democraților din 2020 – fiecare fiind susținut de 18%.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Ciclul electoral din 2024 este încă la început, iar sondajele timpurii de opinie publică depind adesea în mare măsură de recunoașterea numelui și cel mai bine este să luați astfel de rezultate cu scepticism puternic.

Sondajul UNH Survey Center a fost efectuat în perioada 19-23 ianuarie, cu 892 de alegători din Granite State interogați online. Eroarea generală de eșantionare a sondajului este de plus sau minus 3,3 puncte procentuale, cu o eroare de eșantionare de plus sau minus 5,2 puncte procentuale pentru întrebările adresate probabililor alegători republicani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *