DOJ confiscă site-ul web al bandei de ransomware Hive

FBI a confiscat site-ul web al unei bande prolifique de ransomware care a vizat în mare măsură spitalele și alți furnizori de servicii medicale.

Site-ul web al grupului, cunoscut sub numele de Hive, a fost offline joi. Nu a fost imediat clar cum confiscarea, dezvăluită într-o notificare de eliminare pe site-ul întunecat al bandei, va afecta operațiunile pe termen lung. Departamentul de Justiție a programat o conferință de presă pentru a discuta despre acțiune.

Un aviz guvernamental american de anul trecut a declarat că actorii ransomware Hive au victimizat peste 1.300 de companii din întreaga lume din iunie 2021 până în noiembrie anul trecut, primind aproximativ 100 de milioane de dolari în plăți de răscumpărare. Criminalii care folosesc ransomware au vizat o gamă largă de întreprinderi și sectoare de infrastructură critică, inclusiv facilități guvernamentale, producție critică și „în special” asistența medicală și sănătatea publică.

ATACUL CIBERNETETIC LA UN SISTEM DE SPITALARE MAJOR AR PUTEA AFECTA 20 MILIOANE DE AMERICANI

FBI a confiscat site-ul web al bandei de ransomware Hive, un grup care a vizat spitale și alte companii.

FBI a confiscat site-ul web al bandei de ransomware Hive, un grup care a vizat spitale și alte companii.
(iStock)

Sechestrarea este cel mai recent efort al Departamentului de Justiție de a combate flagelul ransomware, în care hackerii blochează sau criptează rețelele de computere ale victimelor, fură date și cer sume mari.

Amenințarea a captat atenția celor mai înalte niveluri ale administrației Biden în urmă cu doi ani, după o serie de atacuri importante care au amenințat infrastructura critică și industria globală. În mai 2021, de exemplu, hackerii au vizat cea mai mare conductă de combustibil a națiunii, determinând operatorii să o închidă pentru scurt timp și să efectueze o răscumpărare de mai multe milioane de dolari pe care guvernul SUA a recuperat-o în mare parte.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Emblema Biroului Federal de Investigații este văzută pe clădirea sediului central din Washington DC, 20 octombrie 2022.

Emblema Biroului Federal de Investigații este văzută pe clădirea sediului central din Washington DC, 20 octombrie 2022.
(Beata Zawrzel/NurPhoto prin Getty Images)

Oficialii federali au folosit o varietate de instrumente pentru a încerca să combată problema, inclusiv măsuri convenționale de aplicare a legii, cum ar fi arestările și urmăririle penale. Un presupus hacker ucrainean a fost arestat în octombrie 2021, după ce a călătorit în Polonia și acuzat în legătură cu un șir de atacuri costisitoare de tip ransomware, inclusiv unul care a răvășit companiile din întreaga lume în weekendul anterior din 4 iulie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *