Forțele conduse de kurzi sirieni îl capturează pe comandantul grupării Stat Islamic în estul Siriei

Forțele conduse de kurzi sirieni au capturat un comandant local al grupării Statul Islamic în estul Siriei, ca parte a unei operațiuni în curs care vizează celulele dormitoare din orașul Raqqa, au anunțat joi forțele susținute de SUA.

Comandantul a servit ca șef al fracțiunii grupării extremiste pentru Raqqa și a fost printre cei 68 de militanți reținuți în operațiune, au declarat Forțele Democratice Siriene.

Operațiunea a început la începutul acestei săptămâni, ca răspuns la un atac din decembrie al Statului Islamic care a vizat clădirile militare și de securitate din Raqqa și a ucis cel puțin șase luptători kurzi sirieni. Un comandant kurd, Mazloum Abdi, a spus că au indicii că IS-ul a „pregătite serioase” pentru atacuri.

DRONELE „KAMIKAZE” NE ATACA, FORȚELE COALIȚIEI LA AVAVPOSTUL SIRIA; Niciun american rănit

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un monitor de război al opoziției din Marea Britanie, a declarat că militanții IS au vizat și o închisoare de informații militare care dețineau aproximativ 200 de militanți în atacul din decembrie.

Luptătorilor sirieni susținuți de Turcia li se arată că ocupă poziții pe 2 decembrie 2022. Forțele conduse de kurzi sirieni au capturat un militant care a servit ca șef al grupării Stat Islamic în Ragga.

Luptătorilor sirieni susținuți de Turcia li se arată că ocupă poziții pe 2 decembrie 2022. Forțele conduse de kurzi sirieni au capturat un militant care a servit ca șef al grupării Stat Islamic în Ragga.
(BAKR ALKASEM/AFP prin Getty Images)

IS a pierdut tot controlul teritorial în Irak și Siria în 2019, după o campanie de ani de zile susținută de SUA care a învins așa-numitul califat, unde Raqqa a fost cândva capitala de facto a IS. Cu toate acestea, celulele militante dormitoare persistă și de atunci au ucis zeci de irakieni și sirieni. Forțele kurde siriene și americane efectuează frecvent raiduri care vizează celulele dormitoare ale SI din nordul și estul Siriei.

Comandantul IS capturat a fost identificat drept Atallah al-Maythan. Forțele kurde siriene au declarat că a condus operațiunile grupului militant în provincia Raqqa și că „ar fi mărturisit implicarea sa în planificarea și conducerea actelor teroriste”, a stocat bani de la rezidenții din zonă și a ținut în contact celulele de dormit ale IS.

CEVA INSTITUȚIE RELIGIOASĂ A EGIPTULUI SOLICITĂ BOICOTUL PRODUSELOR SUEDEZE ȘI OLANDEZE PENTRU PROFUNAREA CURANULUI

Aproximativ 5.000 de luptători conduși de kurzi sirieni sunt implicați în operațiune și au atacat deja aproximativ 80 de locații, a declarat purtătorul de cuvânt al acestora, Farhad Shami, pentru Associated Press. Coaliția condusă de SUA oferă sprijin aerian, recunoaștere și colectează informații, a adăugat Shami.

Aceasta este a doua operațiune recentă a forțelor susținute de SUA în Siria. La sfârșitul lunii decembrie, luptătorii conduși de kurzi sirieni au vizat celulele celulelor IS din al-Hol și Tal Hamis, în urma unui val de atacuri ale militanților.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Comandamentul Central al SUA a declarat că 215 militanți din grupul Stat Islamic au fost arestați anul trecut și 466 au fost uciși în Siria. Există aproximativ 900 de militari americani în Siria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *