Guvernatorul AZ Katie Hobbs creează o comisie pentru a studia problemele închisorilor de stat

Guvernatorul Katie Hobbs a anunțat miercuri crearea unei comisii care să studieze problemele din închisorile din Arizona, inclusiv nivelul de personal și asistența medicală oferită celor din spatele gratiilor.

Crearea comisiei de către Hobbs, primul guvernator democrat al Arizona din 2009, a avut loc la câteva zile după ce ea a ordonat o revizuire separată a protocoalelor statului privind pedeapsa cu moartea.

„Nu putem nega că este nevoie urgentă de a oferi transparență și responsabilitate în sistemul de corecție din Arizona”, a spus Hobbs.

NM GOV. MICHELLE LUJAN GRISHAM JĂRĂMĂ EFORT BIPARTISAN PENTRU LUPTA CRIMINALILOR

Comisia va examina accesul deținutului la alimente, medicamente și produse sanitare; dacă nivelurile de personal ale penitenciarelor sunt adecvate; condițiile închisorilor, inclusiv măsurile de securitate și dacă acestea sunt aglomerate; programe de reabilitare și educație pentru deținuți; și accesul la îngrijire medicală și mintală și la programe de tratament cu medicamente.

David Fathi, un avocat al Uniunii Americane pentru Libertăți Civile, care îi reprezintă pe prizonierii din Arizona care au contestat calitatea asistenței medicale din spatele gratiilor, a aplaudat înființarea comisiei.

După ce un judecător federal a concluzionat că Arizona a oferit îngrijiri medicale inadecvate deținuților săi, guvernatorul Katie Hobbs a decis să creeze o comisie pentru a studia problemele din închisoarea statului.

După ce un judecător federal a concluzionat că Arizona a oferit îngrijiri medicale inadecvate deținuților săi, guvernatorul Katie Hobbs a decis să creeze o comisie pentru a studia problemele din închisoarea statului.
(AP Foto/Ross D. Franklin, fișier)

El a spus că guvernatorii anteriori au adoptat o abordare fără mâini a închisorilor. „Au fost dezlegați și neimplicați”, a spus Fathi. — Guvernatorul Hobbs pare să tragă un curs foarte diferit.

Vara trecută, un judecător federal a concluzionat că Arizona a încălcat drepturile persoanelor încarcerate din închisorile administrate de stat, oferindu-le îngrijiri medicale inadecvate – și că eșecurile statului au dus la decese prevenibile.

Înainte de procesul în acel caz, judecătorul districtual american Roslyn Silver a renunțat la un acord, deoarece statul nu a urmat multe dintre îmbunătățirile aduse îngrijirii prizonierilor pe care promisese să le facă. Ea a concluzionat că amenzile de 2,5 milioane de dolari împotriva statului nu l-au motivat să respecte acordul.

DUPĂ CHESA BOUDIN, NOUL SAN FRANCISCO DA RETRACTĂ CRIMINALITĂȚI, DAR ANTI-COP VEDEAZĂ STOPUL PROGRESULUI

La sfârșitul anului 2021, directorul corecției de atunci, David Shinn, a mărturisit că deținuții au adesea un acces mai mare la serviciile de sănătate decât persoanele care nu sunt închise, ceea ce l-a determinat pe Silver să spună mai târziu că afirmația a fost „complet detașată de realitate”.

Membrii comisiei vor include patru parlamentari de stat, două persoane care anterior au lucrat în închisori din Arizona, un medic, un profesionist în domeniul sănătății mintale și un membru al familiei cuiva care a servit cel puțin trei ani în închisorile din Arizona.

Săptămâna trecută, Hobbs a ordonat o revizuire a protocoalelor de execuție din Arizona, făcându-l pe Kris Mayes, noul procuror general democrat al statului, să amâne să solicite ordine judecătorești de executare a prizonierilor până la finalizarea examinării.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Analiza a fost anunțată la doar câteva zile după ce guvernatorul l-a numit pe Ryan Thornell, un oficial al închisorii din Maine, ca noul director de corecție al Arizona.

Revizuirea va examina, printre altele, procesul de achiziție al statului de droguri injectabile letale și gaze letale, procedurile de execuție, accesul organizațiilor de știri la execuții și pregătirea personalului pentru efectuarea execuțiilor.

Arizona are în prezent 110 deținuți condamnați la moarte. Statul a efectuat trei execuții anul trecut, după o pauză de aproape opt ani cauzată de criticile că o execuție din 2014 a fost greșită și din cauza dificultăților de a obține droguri letale pentru injecție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *