Guvernatorul Michigan Whitmer intenționează să adopte legi mai stricte privind armele, să abroge restricțiile privind avortul și să ofere scutiri fiscale

Guvernatorul Michigan, Gretchen Whitmer, a conturat miercuri o agendă care va acorda prioritate adoptării de legi mai stricte privind armele, abrogând legile învechite care restricționează avortul și cu cine se poate căsători și oferind educație pre-K pentru toți copiii de 4 ani din stat.

Whitmer, în cel de-al cincilea discurs privind starea statului, s-a angajat, de asemenea, să ajute la creșterea costurilor prin scutire „imediată” a impozitelor, pe care ea a subliniat într-un plan cu trei niveluri care include un credit pentru impozitul pe venitul câștigat sporit și abrogarea impozitului pentru pensii.

Democrata în vârstă de 51 de ani, care a câștigat realegerea cu aproape 11 puncte procentuale în noiembrie anul trecut, ar putea vedea majoritatea agendei sale devenind o realitate, democrații preiau controlul deplin asupra guvernului statului pentru prima dată în decenii.

Adresându-se întregului Legislativ din Camera Camerei, Whitmer a cerut, de asemenea, o legislație privind controlul armelor care să includă verificări universale ale antecedentelor, legi privind depozitarea în siguranță și „ordine de protecție a riscurilor extreme”, cunoscute și sub denumirea de legi „steagul roșu”.

Whitmer a spus clar că „nu vorbea despre cetățeni care respectă legea”. Dar ea a spus că „în ciuda cererilor” din partea familiilor unei împușcături din școală din 2021 la liceul Oxford din sud-estul Michigan, „aceste probleme nu au fost nici măcar audiate în Legislativ”.

„Timpul numai pentru gânduri și rugăciuni s-a încheiat”, a spus Whitmer. „Este timpul pentru acțiuni de bun simț pentru a reduce violența cu armele în comunitățile noastre”.

MICHIGAN GOV. WHITMER SE AȘTEAPTĂ SĂ ANUNȚE PLANUL PENTRU A OFERITĂ PRE-K PENTRU TOȚI CELPILOR DE 4 ANI DIN STAT

În urma discursului, liderul republican al Senatului, Aric Nesbitt, a avertizat împotriva oricărei legislații cuprinzătoare privind armele, spunând că Legislativul trebuie să „se asigure că găsește un echilibru cu toate acestea și să protejeze drepturile individului”.

Discursul despre starea statului a marcat una dintre primele ori când Whitmer a rezumat legislația specifică pentru anul viitor, iar republicanii l-au criticat pe guvernator pentru că nu a schițat un plan mai larg de a ajuta rezidenții din Michigan.

“Ea are Camera, Senatul și ea însăși. Unde este planul drumurilor? Unde este planul ei de infrastructură?” Liderul republican al Camerei, Matt Hall, a declarat reporterilor. „Sau vom primi de la ea doar o grămadă de declarații despre noile programe guvernamentale pe care dorește să le creeze?”

Guvernatorul Michigan, Gretchen Whitmer, susține discursul privind starea statului pe 25 ianuarie 2023, la Capitoliul de stat din Lansing, Michigan.

Guvernatorul Michigan, Gretchen Whitmer, susține discursul privind starea statului pe 25 ianuarie 2023, la Capitoliul de stat din Lansing, Michigan.
(AP Photo/Al Goldis)

Excedentul bugetar al Michigan este estimat să ajungă la 9,2 miliarde de dolari până în toamna anului viitor, cu 4,1 miliarde de dolari în fondul de ajutor școlar.

Whitmer s-a angajat, de asemenea, să continue să lupte pentru „protecții puternice pentru drepturile noastre fundamentale”, care vine după ce alegătorii au adoptat propuneri de extindere a accesului la vot și de a proteja dreptul la avort în constituția statului.

“Voi merge în orice stat care restricționează libertățile oamenilor și voi câștiga afaceri și oameni harnici de la ei. Mă uit la tine, Ohio și Indiana”, a spus Whitmer.

Planurile de a ajuta rezidenții din Michigan cu costuri în creștere au fost dezvăluite în planul „Lowering MI Costs” al lui Whitmer, despre care ea spune că va economisi familiilor o medie de 10.000 de dolari, oferind pre-K gratuit pentru toți copiii de 4 ani.

MICHIGAN GOV. WHITMER S-A ÎNPLAT ÎN EUROPA, ÎNTÂLNIREA WEF LA DAVOS

Oferind pre-K la peste 100.000 de copii de 4 ani anual, Whitmer își va îndeplini promisiunea pe care și-a făcut-o pentru prima dată când a candidat pentru funcția de guvernator în 2018. Ea a spus că planul, care va dura patru ani pentru a fi implementat, va ajuta „părinții, în special mamele, să se întoarcă la muncă și va lansa alte sute de săli de clasă preșcolare în Michigan, susținând mii de locuri de muncă.”

Fostul guvernator republican Brian Calley, care este acum președinte și CEO al Asociației pentru Afaceri Mici din Michigan, a declarat într-o declarație că planul lui Whitmer „va asigura că fiecare copil de 4 ani din Michigan poate primi o educație preșcolară gratuită de către sfârşitul celui de-al doilea mandat.”

Propunerea completă „Scăderea costurilor MI” va include, de asemenea, o abrogare anunțată anterior a impozitului pentru pensii și o creștere semnificativă a creditului pentru impozitul pe venitul câștigat al statului.

În timp ce Whitmer și alți lideri democrați din Legislativ au anunțat planuri de reducere a impozitelor în timpul unei conferințe de presă din 12 ianuarie, amploarea scutirii este încă în curs de negociere în Legislativ. Comisia Senatului pentru Locuințe și Servicii Umane a mutat marți un proiect de lege care ar ridica creditul fiscal pe venitul obținut de la o egalitate de 6% din creditul federal la 30% și ar fi retroactiv pentru anul fiscal 2022.

Republicanii Camerei par să fie, de asemenea, de acord cu creșterea creditului fiscal. Reprezentantul de stat Bill G. Schuette din Midland a declarat într-o declarație că este „mulțumit” că democrații din Senat au modificat proiectul de lege pentru a fi retroactiv pentru anul fiscal 2022.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Whitmer nu a abordat în mod specific planul democraților din Senat în declarația ei, dar ea a spus că creșterea creditului fiscal va „oferi o rambursare medie combinată de 3.000 de dolari pentru peste 700.000 de familii care lucrează din Michigan”.

În urma unui eveniment de marți la Lansing, Whitmer le-a spus reporterilor că „primul și cel mai important obiectiv” al ei a fost să anuleze impozitul pe pensionari, dar a spus că mai sunt necesare „multe discuții și negocieri”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *