Guvernatorul MT Gianforte se confruntă cu un excedent bugetar de 2,6 miliarde de dolari, propune reduceri de taxe

Guvernatorul Greg Gianforte a reiterat prioritățile administrației sale de îmbunătățire a economiei Montanei în discursul său privind starea statului, rostit miercuri în fața Legislativului, a cărui sarcină în următoarele câteva luni va include determinarea modului de alocare a unui excedent bugetar fără precedent de 2,6 miliarde de dolari.

„Adevărul este că montanii au plătit în plus”, a spus Gianforte despre plățile de impozite. „Trebuie să-l dăm înapoi”.

Montana se numără printre multele state care au generat excedente bugetare mari printr-o creștere a veniturilor fiscale de stat ca urmare a opririlor cauzate de coronavirus și din cauza unui aflux de fonduri federale de ajutor pentru pandemie și a majorării salariilor.

SNOOP SCOOP: NOUL GOP BILL AR OPERA CERINȚA DE RAPORTARE ONLINE A IRS, în valoare de 600 USD

Gianforte, un republican, a propus reduceri de 500 de milioane de dolari la impozitul pe proprietate pentru reședința principală, o reducere a cotei maxime de impozit pe venit, un credit fiscal pentru copii pentru familiile cu copii mici și achitarea datoriilor de 118 milioane de dolari ale statului.

El a cerut, de asemenea, parlamentarilor să adopte proiecte de lege pentru a reduce în continuare taxele de afaceri și birocrația guvernamentală, să încurajeze mai multă inovație în educație și să faciliteze mutarea lucrătorilor din domeniul sănătății în Montana și să înceapă să lucreze imediat, fără bariere de acordare a licenței.

„Montanezii doresc mai multe oportunități, locuri de muncă bine plătite, scutiri de taxe, cea mai bună educație posibilă pentru copiii lor, îngrijire medicală accesibilă, accesibilă, de înaltă calitate, comunități sigure, locuințe accesibile, familii mai puternice și guvern responsabil și eficient”, a spus el.

Guvernatorul republican Greg Gianforte a spus că Montana ar trebui să ofere reduceri de taxe și credite pentru a aloca surplusul bugetar de 2,6 miliarde de dolari.

Guvernatorul republican Greg Gianforte a spus că Montana ar trebui să ofere reduceri de taxe și credite pentru a aloca surplusul bugetar de 2,6 miliarde de dolari.
(Fotografia de William Campbell/Getty Images)

Dar propunerea sa fiscală nu este singura pe care parlamentarii o vor lua în considerare.

La începutul acestei săptămâni, puțin mai mult de o treime din cei 102 republicani din Legislativ au introdus un proiect de lege alternativ prin care se solicită plata a 100 de milioane de dolari din datoria de stat, 275 de milioane de dolari în reduceri la impozitul pe proprietate și o rambursare a impozitului pe venit de 1 miliard de dolari, care ar include până la 3.500 USD de persoană, în funcție de obligația de stat pentru impozitul pe venit din 2021.

Democrații, care fac parte din minoritatea politică, vor să vadă scutirea fiscală direcționată mai mult către rezidenții și chiriașii cu venituri mici și medii, un credit fiscal extins pentru copii și mai mulți bani direcționați către îngrijirea copiilor și locuințe la prețuri accesibile.

Populația din Montana a crescut din 2020 cu aproape 39.000 de persoane, sau 3,5%, conform estimărilor recensământului din SUA. Cu toate acestea, inventarul de locuințe nu a ținut pasul, ceea ce a dus la creșterea costurilor de locuințe și de închiriere, scoțând unii oameni de pe piață.

CALIFORNIA SE CONfruntă cu DEFICIT BUGETAR, ȘI APROAPE 100 MILIARDE DE USD EXCORDUL ANULUI FISCAL

Bugetul propus de guvernator cere alocare de 200 de milioane de dolari pentru a ajuta dezvoltatorii să plătească pentru serviciile de canalizare și apă pentru a reduce costul construirii de noi proiecte de locuințe.

Guvernatorul „nu a reușit să ofere nicio soluție reală pentru criza locuințelor”, a spus reprezentantul Shannon O’Brien în răspunsul democraților la discursul său.

„Guvernatorul spune că afacerile au crescut în Montana, aducând noi locuri de muncă, dar afacerile nu pot prospera când nu-și găsesc personalul. La ce sunt bune noile locuri de muncă dacă oamenii nu își permit să trăiască acolo unde lucrează?” ea a intrebat.

Democrații vor să investească 500 de milioane de dolari într-un fond fiduciar pentru locuințe pentru forța de muncă pentru a ajuta dezvoltatorii și organizațiile nonprofit să construiască locuințe la prețuri accesibile, precum și să ofere stimulente proprietarilor să accepte chirii reduse.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Rata șomajului din Montana a rămas la 3% sau mai mică din octombrie 2021, în timp ce numărul muncitorilor din Montana este la un nivel record, a declarat biroul guvernatorului.

Gianforte le-a cerut parlamentarilor să-l ajute să stimuleze munca prin creșterea creditului pentru impozitul pe venitul câștigat al statului.

Creditele fiscale propuse nu încep să răspundă nevoilor familiilor din Montana, care plătesc până la 1.000 de dolari pe lună per copil pentru îngrijirea copilului – dacă le pot găsi, a spus O’Brien.

Democrații vor să creeze mai multe burse pentru îngrijirea copilului, permițând actualilor părinți care stau acasă libertatea de a alege dacă vor să lucreze, a spus O’Brien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *