Guvernatorul NM Michelle Lujan Grisham promite un efort bipartizan pentru a lupta împotriva criminalității

Guvernatorul democrat Michelle Lujan Grisham a promis miercuri că va lucra cu parlamentarii de stat de ambele părți ale culoarului pentru a aborda problemele criminalității din New Mexico, o situație pe care a descris-o ca fiind insuportabilă.

Cel mai mare oraș al statului a avut ani consecutivi omucideri record, iar unii rezidenți din Albuquerque și din alte părți s-au plâns că nu se simt în siguranță în comunitățile lor. Criminalitatea din comerțul cu amănuntul a fost, de asemenea, în creștere, companiile pierzând milioane de dolari din cauza schemelor de distrugere și de avarie.

Arătând recentele împușcături în masă din California și împușcăturile anterioare din New Mexico, Lujan Grisham a spus că nimeni nu ar trebui să se teamă de trimiterea copiilor la școală sau de mers la muncă. Ea nu a menționat în mod specific recentele împușcături care au vizat casele politicienilor democrați din Albuquerque.

CALIFORNIA GOV. NEWSOM Spune că AL 2-lea AMENDAMENT „DEVENE UN PACTUL SUCIDUI” DUPĂ împuşcăturile în MONTEREY PARK

Guvernatorul, care își începe al doilea mandat, a fost flancat de parlamentari de stat și oficiali ai forțelor de ordine în timpul unei conferințe de presă la Capitoliul statului, în timp ce și-a subliniat prioritățile de siguranță publică.

„Construim o strategie de investiții în siguranță publică pe termen scurt și pe termen lung în acest stat”, a spus ea. „Asta ne va lua pe fiecare dintre noi în fiecare zi în mai multe moduri. Și vom lucra împreună pentru a obține cât mai multe dintre cele mai bune idei posibil.”

Guvernatorul Michelle Lujan Grisham a promis că va lucra atât cu parlamentarii democrați, cât și cu cei republicani pentru a lupta împotriva criminalității în New Mexico.

Guvernatorul Michelle Lujan Grisham a promis că va lucra atât cu parlamentarii democrați, cât și cu cei republicani pentru a lupta împotriva criminalității în New Mexico.
(AP Photo/Morgan Lee)

Comentariile ei au venit la doar câteva zile după ce un judecător a ordonat reținerea lui Solomon Peña fără cauțiune în așteptarea procesului, sub acuzația că ar fi orchestrat o serie de împușcături în casele a patru oficiali democrați, în urma licitației sale nereușite pentru casa de stat din noiembrie. Un nou venit politic, Peña’s are antecedente penale care includ condamnări pentru furt și furt.

Nimeni nu a fost rănit în împușcături, dar cazul a reaprins dezbaterea privind arestarea preventivă.

Legislația privind controlul armelor va fi printre cele mai dezbătute, parlamentarii democrați cerând pedepse dure pentru părinți și pentru alții care lasă armele să cadă în mâinile copiilor. Chiar săptămâna trecută, guvernatorul, în discursul său privind starea statului, a cerut, de asemenea, interzicerea vânzării de arme de asalt – fără a defini ce arme vor fi incluse – și o legislație care să permită victimelor violenței cu arme să introducă procese civile împotriva producătorilor de arme.

YAKIMA GUNMAN FURGĂ DUPĂ UCIREA A 3 ÎN CERCUL K, S-A OMUS: „NU AVEM MOTIVE”

Parlamentarii republicani au cerut prudență împotriva adoptării unei legislații care ar încălca Constituția New Mexico, care este chiar mai largă decât Constituția SUA când vine vorba de dreptul de a purta arme.

Liderul minorității locale, Ryan Lane, a spus că colegii parlamentari GOP sunt concentrați pe legislația care vizează oprirea infractorilor să cumpere arme de foc, asigurându-se că infractorii de carieră nu sunt eliberați prematur și vizează infracțiunile cu amănuntul și alte scheme care finanțează sindicatele criminale.

„Este o abordare cu toate mâinile pe punte”, a spus el. „Acesta este un domeniu în care cred că trebuie să spunem serios: „Lăsăm politica deoparte, să evaluăm fiecare idee, fiecare propunere. Dacă este o idee bună care rezolvă o problemă, să o rezolvăm”.

CLICK PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Joseph Cervantes, un democrat care prezidează Comisia Judiciară din Senat, a spus că una dintre sarcinile Legislativului va fi să analizeze legile deja adoptate pentru a vedea dacă funcționează. El a spus că soluția nu este întotdeauna adoptarea mai multor legi.

Un efort de înăsprire a cerințelor pentru eliberarea înainte de judecată a persoanelor acuzate de crime violente a eșuat anul trecut, în ciuda nemulțumirii publice tot mai mari cu privire la ceea ce a fost perceput ca o „ușă rotativă” în sistemul de justiție penală.

Senatorul Linda Lopez, un democrat din Albuquerque, susține un proiect de lege care ar aplica „un filtru mai bun” pentru a determina care inculpați sunt cei mai periculoși și ar trebui să rămână în spatele gratiilor în așteptarea procesului. Ea a spus că inculpații acuzați de omor, trafic de persoane, exploatare sexuală a unui copil și infracțiuni comise cu o armă de foc vor fi pe listă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *