Guvernul Spaniei cercetează motivele „terorii” în atacurile cu maceta la biserică, care au făcut 1 mort, alții răniți

Un bărbat care mânuia o macetă a ucis miercuri un muncitor de întreținere a bisericii și a rănit alți câțiva, inclusiv un preot, la două biserici din sudul Spaniei, iar autoritățile analizează posibile motive de teroare.

Groaza s-a desfășurat în orașul Algeciras, lângă vârful sudic al Spaniei, în jurul orei 19:00. Un bărbat înarmat a intrat în biserica San Isidro și a agresat un preot, care a fost grav rănit, a declarat Ministerul de Interne al Spaniei.

Poliția lucrează lângă cadavrul unui bărbat ucis în Algeciras, sudul Spaniei, miercuri, 25 ianuarie 2023.

Poliția lucrează lângă cadavrul unui bărbat ucis în Algeciras, sudul Spaniei, miercuri, 25 ianuarie 2023.
(Nono Rico/Europa Press prin AP)

Atacatorul s-a dus la o a doua biserică, Nuestra Señora de La Palma – la cinci minute de mers pe jos – și și-a continuat furia, agresând un lucrător de întreținere a bisericii. Muncitorul a fugit afară, unde atacatorul i-a făcut rănile mortale într-o piață publică, a spus ministerul.

Presa locală a relatat că cel puțin alte trei persoane au fost rănite.

ATAC DE TEROARE PENTRU PISTA DE BICICLIST din NYC: JURIUL VA ÎNCEPE DELIBERAREA ÎN PROCES PENTRU SAYFULLO SAIPOV

Oficialii orașului l-au identificat pe muncitor drept Diego Valencia și preotul rănit ca Antonio Rodríguez. Primăria a spus că este internat și în stare stabilă.

Suspectul a fost arestat și se află în custodia Poliției Naționale a Spaniei. Ministerul nu l-a identificat, dar presa locală a relatat că atacatorul era un marocan de 25 de ani.

Oamenii se adună lângă un vehicul funerar la locul unui incident de înjunghiere la o biserică din Algeciras, Spania, 25 ianuarie 2023, în această captură de ecran dintr-un videoclip.

Oamenii se adună lângă un vehicul funerar la locul unui incident de înjunghiere la o biserică din Algeciras, Spania, 25 ianuarie 2023, în această captură de ecran dintr-un videoclip.
(FORTA/via REUTERS)

Imagini video obținute de Reuters arată doi ofițeri escortând un bărbat într-un hanorac cu glugă și cătușe printr-o secție de poliție.

Curtea Naţională a Spaniei a declarat că un judecător a deschis o anchetă cu privire la un posibil act de terorism. Poliția investighează incidentul, a spus Ministerul de Interne, pentru a stabili „natura atacului”. Nu a oferit alte detalii despre posibilul motiv al atacatorului.

VANDALISMUL RECENT AL BISERICILOR CATOLICE REZULTAT AL RETORICII POLITICE ȘI AL CULTURII POP, SPUNE RAYMOND ARROYO

„Vreau să exprim cele mai sincere condoleanțe familiilor mele [church maintenance worker] ucis în teribilul atac de la Algeciras”, a scris premierul spaniol Pedro Sánchez pe Twitter. “Le doresc răniților o recuperare rapidă”.

Primăria a decretat zi de doliu când steaguri vor arbora cu jumătate de treaptă.

„Suntem cu toții uluiți de aceste acte, care ne-au umplut de durere”, a spus primarul José Landaluce. „Algeciras a fost întotdeauna un oraș în care domnește concorda și toleranța, în ciuda unor incidente ca acesta care creează o imagine care nu corespunde realității”.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Algeciras se află vizavi de un golf din Gibraltar și găzduiește un port important cu legături cu feribotul către nordul Africii.

Associated Press a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *