Judecătorul din California emite o ordonanță preliminară de blocare a legii privind „dezinformarea” COVID: rapoarte

Un judecător din California a emis o ordonanță preliminară împotriva unei legi de stat care împuternicește Consiliul Medical din California să disciplineze medicii care susțin opiniile despre COVID-19 care nu sunt în conformitate cu „consensul”, potrivit rapoartelor.

Legea, cunoscută sub numele de Assembly Bill 2098, urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2023. Conform legii, Consiliul Medical din California și Consiliul Medical Osteopat din California ar putea disciplina medicii care „diseminare” informații despre COVID care nu sunt în conformitate cu „consensul științific contemporan”.

Dar, în noiembrie, un grup de cinci medici din California a intentat un proces împotriva administrației guvernatorului California Gavin Newsom, spunând că legea le încalcă drepturile Primului Amendament și dreptul constituțional la un proces echitabil.

NEWSOM a dat în judecată pentru LEGEA „DEZINFORMĂRII” COVID CARE MEDICII SUNT CĂ CĂLCĂ DREPTURILE PRIMULUI AMENDAMENT

Aaron Kheriaty, MD, este listat ca unul dintre medicii din proces, iar miercuri a postat pe Twitter că un judecător a admis cererea lor de ordonanță preliminară împotriva AB 2098.

Ordonanța preliminară oprește temporar aplicarea legii în timp ce cazul este judecat în instanță.

„Decizia este de bun augur pentru cazul nostru”, a scris Kheriaty pe Twitter. „Indică faptul că argumentele noastre că această lege este neconstituțională au o puternică plauzibilitate facială înaintea procesului. Nu pentru a ne avansa, desigur, sau pentru a încerca să prezicem rezultatul final al cazului, dar aceasta este o evoluție foarte pozitivă.

„Încă un detaliu aici”, a adăugat el. “Hotărârea de interdicție preliminară stabilește, de asemenea, că noi, cei cinci medici, avem calitate pentru a contesta legea. Acest lucru este important deoarece o contestație similară depusă împotriva AB2098 a fost respinsă în baza unei hotărâri că reclamanții nu aveau dreptate”.

Noua Alianță pentru Libertăți Civile reprezintă medicii sau NCLA, care este o firmă nepartizană pentru drepturile civile.

NEWSOM CALIFORNIA Spune că demonii sunt „DISTRUȚI” PE MESAJE: „VA TREBUIE SĂ FACEM MAI BINE”

În noiembrie, Jenin Younes, consilierul NCLA, a declarat că noua lege a „dezinformarii” din California este rezultatul mentalității cenzure din ce în ce mai mare care i-a cuprins pe mulți parlamentari din America.

„Că acest proiect de lege șocant a trecut prin legislatura statului și a fost semnat de guvernatorul Newsom demonstrează că mult prea mulți americani nu înțeleg Primul Amendament”, a spus Younes.

Medicii au spus că legea le încalcă drepturile Primului Amendament, deoarece le împiedică capacitatea de a comunica cu pacienții lor în timpul tratamentului.

O asistentă se pregătește să administreze un vaccin COVID.

O asistentă se pregătește să administreze un vaccin COVID.
(REUTERS/Ronen Zvulun/File Photo)

„În protejarea drepturilor americanilor la libertatea de exprimare și de exprimare, Primul Amendament se aplică nu numai exprimarii opiniilor majorității, ci și opiniilor minorităților”, se spune în plângere.

SEN. JOHNSON CERERE RĂSPUNS YOUTUBE PENTRU „CENZURĂ REPETĂ” PE COVID, PUNCTE DE VEDERE CONSERVATORE

Medicii mai susțin că „consensul științific contemporan” este „nedefinit în lege și nedefinibil ca o chestiune de logică”.

Un reclamant, dr. Tracy Hoeg, a scris în proces că îi este „frică să nu spună pacienților mei ceva despre care știu că este în concordanță cu literatura științifică actuală, dar s-ar putea să nu fie încă acceptat de Consiliul Medical din California”. Medicii trebuie „să se simtă liber să vorbească sincer cu pacienții lor dacă doresc să câștige și să-și mențină încrederea”, a spus ea.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Hoeg a fost primul sau principal autor a nouă analize epidemiologice, dintre care șase au fost publicate în reviste revizuite de colegi pe teme precum eficacitatea mandatelor de măști și analiza risc-beneficiu a vaccinurilor ARNm COVID-19 la copii. Ea a spus că legea din California „pune medicii care pur și simplu încearcă să ofere recomandări adecvate și individualizate într-o poziție dificilă, mai ales având în vedere că este posibil să nu știe care este „consensul” California Medical Board în acest moment sau dacă evoluează, de asemenea, pe măsură ce înțelegerea noastră evoluează. .”

Brianna Herlihy a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *