NIH a dat EcoHealth Alliance bani pentru cercetarea riscantă a coronavirusului fără o supraveghere adecvată, constată Watchdog

O investigație internă a constatat că National Institutes of Health (NIH) nu a efectuat o supraveghere adecvată a grupului nonprofit EcoHealth Alliance, căruia i s-a acordat aproape 8 milioane de dolari subvenții federale de cercetare pentru a studia coronavirusurile liliecilor în China.

Inspectorul general al Departamentului de Sănătate și Servicii Umane a publicat miercuri un raport de 64 de pagini în care afirmă că NIH „nu a monitorizat în mod eficient și nu a luat măsuri în timp util” pentru a se asigura că EcoHealth Alliance respectă condițiile acordării și sub-premiilor sale. EcoHealth, un grup de mediu care lucrează pentru a preveni izbucnirea bolilor emergente, este supus unui control intens din partea parlamentarilor republicani pentru relația sa cu Institutul de Virologie Wuhan din Wuhan, China, care a primit 600.000 de dolari în dolari din impozitele federale subacordate de EcoHealth pentru cercetarea coronavirusurilor în anii care au precedat pandemia de COVID-19.

Senatorul Rand Paul, R-Ky. și alți parlamentari GOP au susținut că cercetările riscante efectuate la laboratorul din Wuhan cu privire la banii contribuabilului ar putea fi legate de originile pandemiei. Oficialii federali din domeniul sănătății au contestat această afirmație, arătând că virușii studiați în condițiile grantului EcoHealth „au fost atât de departe din punct de vedere evolutiv de SARS-CoV-2 încât nu ar fi putut fi sursa SARS-CoV-2 sau pandemia de COVID-19”.

Totuși, raportul inspectorului general vine exact în momentul în care republicanii din Camera sunt pregătiți să înceapă noi anchete cu privire la originile virusului și prezintă o imagine supărătoare a modului în care NIH nu și-a respectat regulile și procedurile stabilite în ceea ce privește subvențiile EcoHealth Alliance.

JUDECĂTORUL CALIFORNIA EMITĂ ORȚIONARE PRELIMINARĂ PENTRU BLOCAREA LEGEA „DEZINFORMĂRII” COVID: RAPOARTE

În această ilustrație foto, se vede o siglă EcoHealth Alliance afișată pe un smartphone.

În această ilustrație foto, se vede o siglă EcoHealth Alliance afișată pe un smartphone.
(Igor Golovniov/SOPA Images/LightRocket)

Investigația nu a evaluat rezultatele științifice ale experimentelor EcoHealth Alliance și nu a evaluat dacă aceste rezultate au reprezentat un risc sau s-au calificat drept cercetare cu câștig de funcție – un domeniu de studiu în care virușii sunt manipulați pentru a deveni mai contagioși, sau chiar mortali, astfel încât oamenii de știință pot pregăti vaccinuri și pot preveni următoarea pandemie. Criticii spun că o astfel de cercetare riscă să provoace accidental o pandemie, iar NIH are linii directoare menite să aplice o supraveghere strictă oricăror proiecte de câștig-de-funcție finanțate de federal.

Cu toate acestea, raportul inspectorului general a constatat că NIH nu și-a urmat în mod adecvat politicile și procedurile cu privire la trei granturi acordate EcoHealth Alliance între 2014 și 2021, în valoare totală de aproximativ 8 milioane de dolari.

Fostul vicepreședinte al ALIANȚEI ECOSĂNĂTATE PENS CARTE DESPRE CUM A VENIT COVID-UL DIN SCURTĂ DE LABORATOR: „TOTUL ACESTĂ A FI PUTEA FI EVITAT”

Francis Collins, fost director al National Institutes of Health, vorbește la cea de-a XXI-a conferință globală a Institutului Milken din Beverly Hills, California, 30 aprilie 2018.

Francis Collins, fost director al National Institutes of Health, vorbește la cea de-a XXI-a conferință globală a Institutului Milken din Beverly Hills, California, 30 aprilie 2018.
(REUTERS/Mike Blake)

„În mod specific, NIH nu s-a asigurat că EcoHealth a trimis în timp util un raport de progres care a întârziat 2 ani și despre care NIH a concluzionat că conținea dovezi ale unui virus cu creștere care ar fi trebuit raportat imediat; nu s-a asigurat că EcoHealth a raportat public datele necesare subpremiere; și nu a urmat procedurile adecvate pentru a rezilia o atribuire către EcoHealth”, a scris inspectorul general.

Raportul a mustrat, de asemenea, EcoHealth pentru că nu s-a asigurat că subpremiile sale sunt conforme cu reglementările federale, inclusiv cu cerințele de monitorizare și raportare pentru subbeneficiari precum Institutul de Virologie Wuhan.

„Aceste deficiențe au apărut deoarece NIH și EcoHealth nu au urmat politicile și procedurile stabilite”, se arată în raport.

CAZURI CRITICE DE COVID-19 ÎN CHINA S-A SCADĂ CU 72% DUPĂ A AtinS Vârful LA DEPRIMIUL ACESTEI LUNI

Peter Daszak, dreapta, Thea Fischer, stânga, și alți membri ai echipei Organizației Mondiale a Sănătății care investighează originile coronavirusului COVID-19, sosesc la Institutul de Virologie Wuhan din Wuhan, în provincia centrală Hubei din China, pe 3 februarie 2021.

Peter Daszak, dreapta, Thea Fischer, stânga, și alți membri ai echipei Organizației Mondiale a Sănătății care investighează originile coronavirusului COVID-19, sosesc la Institutul de Virologie Wuhan din Wuhan, în provincia centrală Hubei din China, pe 3 februarie 2021.
(HECTOR RETAMAL/AFP prin Getty Images)

Dr. Anthony Fauci, stânga, și senatorul Rand Paul se ciocnesc în timpul unei audieri a comisiei din Senat, 11 ianuarie 2022.

Dr. Anthony Fauci, stânga, și senatorul Rand Paul se ciocnesc în timpul unei audieri a comisiei din Senat, 11 ianuarie 2022.
(GREG NASH/POOL/AFP prin Getty Images | Greg Nash/The Hill/Bloomberg prin Getty Images)

În plus, EcoHealth a cheltuit în mod necorespunzător 89.171 USD din banii granturilor sale, potrivit inspectorului general. Grupul a declarat într-o declarație că aceste costuri s-au ridicat la aproximativ 1% din granturile sale NIH și a spus că procesul de audit a dezvăluit că EcoHealth a fost, de asemenea, subplătit de NIH cu 126.391 USD.

EcoHealth a remarcat că există doar două domenii substanțiale de dezacord cu constatările inspectorului general – unul în ceea ce privește oportunitatea raportării sale cu privire la o subvenție și un alt dezacord cu privire la faptul dacă un experiment a prezentat „creștere îmbunătățită a virusului”, care ar fi trebuit imediat semnalat pentru o revizuire ulterioară. de către NIH.

„Nu suntem de acord cu caracterizarea OIG a acestor două probleme și am oferit OIG o explicație detaliată și documentație suplimentară de susținere”, a spus EcoHealth.

Raportul inspectorului general a atras un răspuns rapid din partea parlamentarilor republicani, care au reintrodus miercuri legislația care interzice EcoHealth Alliance să primească finanțare federală.

„Este de neconceput ca EcoHealth Alliance să aducă în mod repetat dolari contribuabililor americani către Institutul de Virologie din Wuhan, un laborator controlat de Partidul Comunist Chinez, care efectuează cercetări periculoase și potențial mortale”, a declarat reprezentantul Guy Reschenthaler, R-Pa., care a prezentat acest studiu. Definanțarea EcoHealth Alliance Act în casă.

„Congresul trebuie să se asigure că americanii nu plătesc niciodată factura pentru experimentele riscante în laboratoarele străine conduse de adversarii noștri”, a adăugat el.

Senatorul Joni Ernst, R-Iowa, a introdus un proiect de lege însoțitor în Senat.

CITIȚI RAPORTUL DE MAI JOS. UTILIZATORII APP: CLICK AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *